Bouwkundige keuring Emst

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Emst inplannen kan veel meerwaarde bieden. Middels deze inspectie krijg je een idee van de huidige staat van het huis en kom je achter de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Door deze inzichten sta je sterker in prijsonderhandelingen. Hieronder kan je aan de slag met informatie over de verschillende keuringen, de financiële aspecten en verstrekken we de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Emst.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Emst controleert de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • De ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals bijvoorbeeld de algehele kavel en en de staat van de elektrische installatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle bevindingen van de deskundige inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je meer helderheid over de gesteldheid van de woning waar je interesse in hebt.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €320 en €450.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Emst afspreken

Heb je belang bij duidelijkheid over de staat en de waarde van je woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Profiteer dan van een voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Aan de hand van deze analyse weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de kruipruimte en en de staat van de CV-ketel. Hiermee krijg je een indicatie van welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Voorts krijg je meer inzicht in het toekomstig onderhoud. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de keuring uitvoert. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Je kunt denken aan een bouwkundige, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Emst.

Besparen op een bouwkeuring in mei 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Kies dan voor een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het doornemen van de woning geeft de bouwadviseur direct live mondeling uitleg over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons platform tref je ook praktische toelichtingen over Vragen over bouwkundige keuringen.

Bouwkundige keuring regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Emst

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Om te starten moet je een deskundige hebben die het huis gaat inspecteren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Emst (en de regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & de aan- of verkoopmakelaar maak je een rondje door de woning. De inspecteur checkt alles maar verplaatst geen meubels en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De ingenieur beschikt doorgaans over een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Conclusies doorspreken

  Direct na het onderzoek omschrijft de bouwkundige wat hij heeft gezien. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Met behulp van de woninganalyse krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit stuk tref je een samenvatting van de staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Daarnaast vind je daar een schatting van de onkosten om de woning weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op basis van de resultaten kun je met zekerheid een openingsbod doen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelkosten. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport in 2024 variëren tussen de €290 en €455. Het kostenplaatje wordt bepaald door diverse onderdelen. De inhoud en oppervlakte van het woonobject bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de locatie van de woning beïnvloedt de prijs door de te verwachten reiskosten. Eveneens zitten er forse prijsverschillen tussen de grote en kleine spelers. Bekijk vooral goed de oplevertermijn, de volledigheid van het rapport en naar reviews van andere klanten. Dit kent zijn weerslag in de uiteindelijke prijs. In de tabel hieronder bekijk je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Emst.

Type woningNetto woonoppervlakteGeschatte kosten
Bovenwoning88 m2€280 – €325
Rijwoning101 m2€335 – €370
Hoekhuis138 m2€415 – €440
2-onder-1 kap174 m2€455 – €485
Herenhuis197 m2€515 – €540
Overzichtmet kosten van een bouwkundig rapport mei 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vind goede bouwkundigen in jouw woonplaats

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Zaken waar je op moet letten wanneer je een inspecteur kiest: de prijsverwachting, levertermijn, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In onderstaande tabel faciliteren we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Emst die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Lemelerveld, Lemele, Giethmen, Dalmsholte en Lierderholthuis.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-emst-8166

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Aan de hand van een aankoopkeuring in Emst bekijkt een objectieve partij het gebouw. Niet zo gek, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de conditie van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een professionele en erkende analyse een woning dat je te koop wilt aanbieden. Op deze manier geef je de andere partij inzicht in de staat van jouw huis. Je geeft volledige duidelijkheid en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je creëert een stukje extra vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningeigenaar ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper goed in te lichten overde onderhoudssituatie van het huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? A.d.h.v. een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig ingenieur controleert alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met de regels en normen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Prijzen variëren tussen de €120 en €190.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek betekent een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De bouwspecialist calculeert tevens de benodigde kosten om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland is relevant in situaties wanneer je een nieuwe woning gaat kopen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op meerder onderhoudsproblemen. Aan de hand van de woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Tevens worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Het is aan te raden dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Emst). Worden er veel gebreken ontdekt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een realistisch bod doen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het nadeel is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een woningschouw zonder verdere rapportage. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente Epe doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen met betrekking tot de staat van het huis. Mogelijke acute situaties komen meteen aan het licht. De specialist noemt ook een prijsindicatie om deze problemen te verhelpen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie