Bouwkundige keuring Heerde

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Heerde regelen is een verstandige keuze. Daarmee krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de onderhoudssituatieen krijg je een indicatie van de kosten om het object in goede staat te brengen. Op die manier worden de onderhandelingen transparanter. Op deze website bieden wij nuttige informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de financiële aspecten en check je en tabel met bouwkundig adviseurs in Heerde.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Heerde controleert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • Er wordt gekeken naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals de puien en kozijnen en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • In het bouwkundig rapport lees je per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je meer helderheid over de staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren rond de €275 en €420.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Heerde regelen

Op korte termijn duidelijkheid over de staat (en gebreken) van een gebouw of van een potentiële woning om aan te kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Na deze analyse kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Denk aan de algehele kavel en en hoe het met de isolatie gesteld is. Zo krijg je een overzicht van welke kosten er gemaakt moeten worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Ook krijg je meer helderheid over het toekomstig onderhoud. Je mag zelf een partij kiezen die deze keuringen kan uitvoeren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Je kunt terecht bij een bouwkundig expert, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Heerde.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in april 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Ga dan voor een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het bekijken van het gebouw geeft de bouwadviseur snelle en concrete adviezen over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Combineer het dan met een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Dit scheelt veel geld. Op deze website bekijk je ook nuttige gegevens over Keuring bij woningoplevering.

Bouwkundige keuring regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Heerde

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Als eerste moet je een specialist hebben die de woning gaat opnemen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er bestaan meerdere architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Heerde (regio).

 2. De technische keuring

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of de makelaar loop je hele woning door. De inspecteur bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst niets en richt dus nooit schade aan. Deze persoon kan gebruik maken van een ladder of een vochtmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  Na afronding van de keuring deelt de bouwkundige zijn bevindingen. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van de huisbeoordeling stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In dit document tref je een samenvatting van de bevindingen en achterstallige onderhoudspunten. Daarbij staat in het document een lijst met kosten die nodig zijn om het object in orde te maken.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is de uitkomst positief? Nu kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €335 en €420. De prijs hangt af van verschillende onderdelen. De inhoud en oppervlakte van het woonobject bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plek van de woning is van invloed op de prijs door de te verwachten reiskosten. Ook zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de grote en kleine spelers. Belangrijke punten zijn de levertijd, hoe uitgebreid de rapportage is en naar ervaringen van anderen. Dit speelt mee in de totaalprijs. In de onderstaande tabel berekenen we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Heerde.

Type woningOppervlakteGemiddelde kosten
Bovenwoning95 m2280 – €320
Tussenwoning112 m2€360 – €385
Hoekhuis135 m2€415 – €450
2-onder-1 kap168 m2€465 – €495
Herenhuis197 m2€520 – €540
Tabel met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vergelijk tarieven van goede bouwkundigen in de omgeving

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Factoren waar je oog op moet houden wanneer je een inspecteur kiest: de tarieven, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In onderstaande tabel bieden wij contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Heerde die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Epe, Olst-Wijhe, Raalte, Oldebroek en Elburg.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-heerde-8181

Wat is een aankoopkeuring?

Als je een mooie woning hebt gezien is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Heerde controleert een onafhankelijk deskundige het huis. Verstandig, want zo weet je precies wat de status van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Waarom een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring houdt in: een uitgebreide check van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die binnenkort op de markt komt. Middels dit rapport geef je de aspirant koper informatie over de gebreken van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningeigenaar heb je de taak om de nieuwe eigenaar op de hoogte te brengen van de staat van het huis.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Door te kiezen voor een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Het bouwkundig adviesbureau gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en kent de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundige staat aan jouw kant en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €110 en €195.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning te achterhalen. De inspecteer berekent ook de te verwachten kosten om de woning in goede staat te brengen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland wordt uitgevoerd wanneer je een woning op het oog hebt. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van onderhoud problematiek. Met deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. In veel gevallen worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Dit wordt doorgaans gedaan voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Heerde). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Geholpen door het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Houd er rekening mee dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een bouwtechnische schouw zonder rapport. Onder begeleiding van de bouwkundig specialist uit de gemeente Heerde wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door gerelateerd aan de actuele staat waarin de woning verkeert. Mogelijke acute situaties worden meteen aangestipt. De expert weet vaak ook de kosten om deze problemen te verhelpen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

 • Bouwkundige keuring Veessen
 • Bouwkundige keuring Wapenveld
 • Bouwkundige keuring Vorchten
 • Plaats een reactie