Bouwkundige keuring Vorchten

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Vorchten laten uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Zo krijg je een idee van de de gebreken van een woning en inzage in de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Op basis daarvan creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op deze pagina lees je meer nuttige info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de kosten en verstrekken we en tabel met bouwkundig adviseurs in Vorchten.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Vorchten bekijkt de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Er wordt gekeken naar in het oog springende zaken zoals o.a. het schilderwerk en en de staat van de isolatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alles wat je moet weten over de staat van de woning met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een helder beeld van de de huidige staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €270 en €400.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Vorchten afspreken

Heel snel een analyse van de staat (en gebreken) van een woonhuis of van een potentiële woning om aan te kopen? Profiteer dan van een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Door deze analyse kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de kozijnen en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Ook kom je er ook achter welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om mogelijke gebreken op te lossen. Eveneens krijg je een beeld van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je mag zelf een partij kiezen die langskomt om deze keuring te doen. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig specialist, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Vorchten.

Een extra voordelige bouwkeuring in mei 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Overweeg dan een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het bekijken van het gebouw geeft de bouwkundig expert snelle en concrete adviezen van de bouwkundige onderdelen. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Je kunt het dan ook combineren met een complete taxatie en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Via onze vergelijker vind je ook meer informatie over Bouwkundig rapport spoed.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Vorchten

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Om te beginnen moet je een deskundige hebben die de woning gaat onderzoeken. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je hebt de keuze uit allerlei architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Vorchten (en de regio).

 2. De analyse en keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkoper & eventueel de makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De deskundige bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst niks en hakt niks open. De expert heeft hiervoor o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Bespreking resultaten

  Na afloop van de wooninspectie deelt de bouwkundige zijn bevindingen. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Op basis van de woninganalyse stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. Daarin vind je een overzicht van de bevindingen en de geconstateerde gebreken. Bijgevoegd krijg je ook inzage in een overzicht van de herstelkostenom het gebouw weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Op dat moment kun je beginnen met je openingsbod. Maak bij de onderhandeling gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Wacht je nog op de uitkomsten? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 liggen tussen de €325 en €410. De prijs wordt bepaald door diverse aspecten. De oppervlakte en de inhoud van de woning hebben de meeste invloed. Ook de regio is van belang in verband met de reiskosten. Tevens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Neem zaken in overweging zoals hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de volledigheid van het rapport en naar reviews van andere klanten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de definitieve prijs. In het schema hieronder vind je samengevat de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Vorchten.

WoonobjectGrootteGeschatte prijs
Studio98 m2290 – €305
Rijwoning118 m2€360 – €370
Hoekpand132 m2€415 – €450
Geschakelde woning165 m2€470 – €485
Herenhuis192 m2€515 – €560
Opsomming met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport mei 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk tarieven van gespecialiseerde bouwkundigen in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor advies over een technische keuring? Onderdelen die van belang zijn bij het kiezen van een inspecteur: de geschatte kosten, de oplevertermijn, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de lijst hierna overhandigen we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Vorchten die wellicht hulp kunnen bieden bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Wapenveld, Vaassen, Oene, Emst en Lemelerveld.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-vorchten-8193

Informatie over aankoopkeuring

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Vorchten analyseert een onpartijdige specialist het huis. Een uitkomst, zo krijg je inhoudelijke info over wat de huidige staat van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Regel online een verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een inspectie van een huis dat je wilt verkopen. Op deze manier verschaf je potentiële kopers inzicht in de gebreken van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningverkoper is het wettelijk je plicht de kopende partij goed in te lichten overonderhoudstoestand van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Aan de hand van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig adviseur check alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom de regels en normen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Tarieven variëren tussen de €120 en €215.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om te kijken wat de staat van een woning is. De bouwspecialist calculeert tevens de herstelkosten die nodig zijn om de woning toekomstbestendig te maken.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland is relevant zodra jij interesse hebt in een woning. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben meerdere probleemgebieden. Dankzij zo’n woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In de regel wordt het onderzoek gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Eveneens worden de uitslagen van de keuring in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Het is aan te raden dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Vorchten). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Minpunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Samen met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Heerde loop je hele woning door. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles gerelateerd aan de onderhoudssituatie van het huis. Potentiële gebreken worden direct benoemd. De ingenieur noemt ook een prijsindicatie om deze problemen te verhelpen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de lage prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie