Bouwkundige keuring Tubbergen

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Tubbergen laten doen kan veel meerwaarde bieden. Daarmee zal je veel inzicht krijgen over de staat van een woning, achterstallig onderhoud en kom je achter de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Met die kennis worden de onderhandelingen transparanter. Op deze pagina kan je aan de slag met alle benodigde informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de tarieven en achterhaal je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Tubbergen.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Tubbergen bekijkt de woning op een groot aantal onderdelen.
 • Hij of zij kijkt naar in het oog springende zaken zoals o.a. het metselwerk en de technische staat van de CV-installatie.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Zo wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de toestand van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €270 en €380.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Tubbergen inplannen

Direct meer info over de algehele staat van een woonobject of van een huis waar je interesse in hebt? Dan heb je behoefte aan een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Met deze keuring weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. De inspecteur bekijkt o.a. de puien en kozijnen en en de staat van de isolatie. Tevens weet je welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de woning te herstellen en te verbeteren. In aanvulling daarop krijg je een overzicht van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je mag zelf een partij kiezen die de inspectie gaat uitvoeren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Bedrijven zoals een bouwadviseur, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Tubbergen.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in januari 2023
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Kies dan voor een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doornemen van het woonhuis geeft de bouwkundig ingenieur een mondelinge toelichting van alle bouwkundige aspecten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Kies dan ook voor een taxatierapport en/of energielabel check. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons platform lees je ook handige informatie over Goedkoopste bouwkundig rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Tubbergen

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst moet je een deskundige hebben die het huis gaat inspecteren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er zijn verschillende architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Tubbergen en omgeving.

 2. De analyse en keuring

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de aan- of verkoopmakelaar maak je een rondje door de woning. De deskundige checkt alles maar verplaatst geen meubels en hakt niks open. De expert beschikt doorgaans over een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Conclusies doorspreken

  Na afronding van de woninganalyse beschrijft de bouwkundigezijn observaties. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Met behulp van de woninganalyse stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In deze documentatie lees je alle opvallende zaken en de woning inclusief foto’s en direct / noodzakelijk onderhoud. Daarnaast vind je daar een overzicht met de kosten om de woning te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Woningwaarde bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Met het rapport in je broekzak kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelkosten. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €270 en €410. De prijs is gebaseerd op verschillende factoren. De inhoud en oppervlakte van het woonobject zijn de belangrijkste. Ook de plek van de woning is van invloed op de prijs in verband met de reiskosten. Bovendien zit er ook weer veel prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Overweeg factoren zoals de levertijd, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit alles bij elkaar bepaalt de uiteindelijke prijs. In het overzicht hieronder bekijk je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Tubbergen.

Type huis GrootteGemiddelde tarief
Flatwoning94 m2295 – €330
Rijwoning112 m2€340 – €370
Hoekpand146 m2€405 – €435
Twee onder één kap166 m2€465 – €495
Vrijstaand197 m2€525 – €535
Opsomming met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport januari 2023.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk info van professionele bouwkundigen in de omgeving

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderdelen die je moet afwegen bij het kiezen van een inspecteur: de geschatte kosten, levertijd van het rapport, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de figuur hieronder verstrekken we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Tubbergen die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Wierden, Borne, Almelo, Dinkelland en Losser.

AdviesbureauStraatnaamPostcodePlaats
Kienhuis Bouw/Projectmanagement & AdviesRijssensestraat 1227642 NMWierden
Hazelhoff Bouwkundig Adviesburo RobAkkerwal 47642 NVWierden
OBCWTwijnspil 207641 LKWierden
Meijer BouwbureauWanne 167641 HDWierden
Bouwkundig ingenieur Tubbergen: plaatselijke specialisten.
bouwkundige-keuring-tubbergen-7651

Regel online een aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. D.m.v. een aankoopkeuring in Tubbergen bekijkt een onafhankelijk bouwkundig ingenieur de potentiële woning. Slim, want op deze manier weet je exact wat de toestand van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het nieuw aan te kopen huis.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring is een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een bestaande woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Daarmee geef je de aspirant koper informatie over de staat van jouw huis. Je bent 100% transparant en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningbezitter is het wettelijk je plicht kopers goed in te lichten overde bouwkundige staat van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. Een bouwkundige controleert alle opleverpunten en weet hoe het zit met regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Kosten variëren tussen de €110 en €220.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Waarom een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een complete en onafhankelijke keuring van een huis. De reden van deze bouwtechnische keuring is om te kijken wat de staat van een woning is. Het rapport beschrijft de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om de woning in goede staat te brengen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel wordt geadviseerd op het moment dat je een nieuwe woning gaat kopen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van diverse problemen. Door te kiezen voor een woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Dikwijls wordt het pas in gang gezet als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Standaard worden de uitslagen van de keuring in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Ons advies: laat het doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Tubbergen). Mankeert er het nodige aan de woning? Door middel van dit rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Aandachtspunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wat is een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Samen met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Tubbergen maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling met betrekking tot onderhoudstoestand van de woning. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangewezen en besproken. De bouwkundige geeft ook een schatting van de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

 • Bouwkundige keuring Geesteren
 • Bouwkundige keuring Langeveen
 • Bouwkundige keuring Vasse
 • Bouwkundige keuring Hezingen
 • Bouwkundige keuring Mander
 • Bouwkundige keuring Manderveen
 • Bouwkundige keuring Albergen
 • Bouwkundige keuring Fleringen
 • Bouwkundige keuring Reutum
 • Bouwkundige keuring Mariaparochie
 • Bouwkundige keuring Harbrinkhoek
 • Plaats een reactie