Bouwkundige keuring Uithuizermeeden

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Uithuizermeeden laten uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Middels deze inspectie krijg je op hoofdlijnen een beeld van de bouwkundige staat van het huis en krijg je duidelijkheid over de kosten om het huis in goede staat te brengen. Zo heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op onze bouwkeuring-vergelijker bekijk je nuttige informatie over de verschillende keuringen, een prijsvergelijking en bekijk je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Uithuizermeeden.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Je bouwkundig inspecteur in Uithuizermeeden inspecteert het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • Deze persoon kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals de staat van het voegwerk en en de staat van de CV-ketel.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Met deze documenten heb je een duidelijk beeld van de huidige staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €335 en €385.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Uithuizermeeden plannen

Heb je belang bij duidelijkheid over de bouwkundige staat van jouw appartement of van een woning die te koop staat? Profiteer dan van een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Na deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Er wordt gekeken naar o.a. het dak, dakpannen en de staat van eventuele schuren en garages. Tevens kom je er achter welke kosten er gemaakt dienen te worden om mogelijke gebreken op te lossen. In aanvulling daarop krijg je een overzicht van het onderhoud voor de lange termijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die langskomt om deze keuring te doen. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Uithuizermeeden.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Vraag dan eens naar een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het doorlopen van het object geeft de bouwkundig specialist mondeling een toelichting van de staat en gebreken. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Kies dan ook voor een erkende taxatie en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons platform kan je ook veel gegevens vinden over Verkoop woningkeuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Uithuizermeeden

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Om te beginnen moet je contact zoeken met een deskundige die de keuring gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt terecht bij een aantal architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Uithuizermeeden en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij & eventueel de makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De specialist loopt alles na maar laat alles netjes op de plek staan en maakt geen schade. Deze persoon beschikt doorgaans over een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Resultaten doorspreken

  Meteen na de wooninspectie vertelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Aan de hand van de huis-analyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In dit document is een beoordeling te vinden met de woning inclusief foto’s en eventuele onderhoudspunten. Ook krijg je ook inzage in een overzicht van de herstelkostenom de woonruimte te herstellen en/of renoveren.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Op basis van de resultaten kunnen de biedingen op de woning beginnen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Zorg dan dat je dit opneemt in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren tussen de €350 en €440. De prijs hangt af van verschillende factoren. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) zijn de belangrijkste. Ook de woonplaats heeft een effect op de prijs vanwege de reiskosten. Tevens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Kijk altijd goed naar de snelheid, welke instrumenten er gebruikt worden en naar reviews van andere klanten. Dit speelt mee in de pakketprijs. In de vergelijker hieronder beschrijven we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Uithuizermeeden.

Soort huisNetto woonoppervlakteGeschatte tarieven
Flatwoning96 m2280 – €305
Tussenwoning118 m2€350 – €385
Hoekhuis149 m2€410 – €450
Twee onder één kap159 m2€465 – €480
Villa181 m2€505 – €550
Tabel met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vind goede bouwkundigen actief in jouw regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Zaken die je zeker moet meewegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijzen, wachttijd, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het schema hieronder faciliteren we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Uithuizermeeden die wellicht beschikbaar zijn voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Uithuizen, Eemshaven, Hornhuizen, Kloosterburen en Lauwersoog.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-uithuizermeeden-9982

Voordelen van een aankoopkeuring

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Met een aankoopkeuring in Uithuizermeeden onderzoekt een objectieve partij het woonhuis. Handig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de onderhoudsstatus van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het nieuw aan te kopen huis.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een objectieve beoordeling van een huis dat je te koop wilt aanbieden. Op basis daarvan geef je potentiële kopers duidelijkheid over onderhoudstoestand van de woning. Je bent 100% transparant en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als huiseigenaar heb je de taak om de koper gedegen te informeren inzake onderhoudstoestand van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? D.m.v. een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. Het bouwkundig adviesbureau gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en kent het bouwbesluit. De bouwspecialist is objectief en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Prijzen variëren tussen de €100 en €245.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat is een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Je krijgt nadere toelichting over de te verwachten kosten om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Groningen komt in beeld op het moment dat je mogelijk een woning wilt kopen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak verschillende gebreken. Door gebruik te maken van de woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Doorgaans worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Dit wordt doorgaans gedaan voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Uithuizermeeden). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Met het rapport in je broekzak kan je dan een passend bod doen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Onder begeleiding van de bouwkundig specialist uit de gemeente Het Hogeland wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles met betrekking tot onderhoudstoestand van de woning. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden meteen aangestipt. De bouwkundige noemt ook een prijsindicatie voor de herstelwerkzaamheden. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie