Bouwkundige keuring Lemelerveld

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Lemelerveld laten doen is dan vaak geen gek idee. Door middel van deze analyse wordt je een duidelijk beeld verschaft over de eventuele gebreken en problemen en inzage in de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Daarmee sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Hieronder verzamelen wij actuele informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de investeringen en check je en tabel met bouwkundig adviseurs in Lemelerveld.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • De bouwkundig inspecteur in Lemelerveld inspecteert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • Hij of zij kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals onder andere de staat van ramen, deuren en kozijnen en en de staat van de CV-ketel.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle documentatie en analyses met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Door deze inspectie krijg je een concreet beeld van de de onderhoudsstatus van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Bij een hypotheek met NHG is een keuring soms verplicht.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €305 en €420.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Lemelerveld laten uitvoeren

Behoefte aan duidelijkheid over de staat (en gebreken) van een woonobject of van een potentiële woning om aan te kopen? Overweeg dan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Aan de hand van deze keuring weet je precies welke gebreken de woning heeft. De inspecteur bekijkt o.a. het voegwerk en en de onderhoudsstaat van de keuken. Hiermee kom je er achter welke kosten er bij komen kijken om eventuele gebreken te verhelpen. Voorts krijg je meer inzicht in het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat langskomt om deze keuring te doen. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Je kunt terecht bij een bouwinspecteur, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Lemelerveld.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Laat je informeren over een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het doorlopen van het appartement geeft de bouwkundig adviseur direct live mondeling uitleg van de bouwkundige problemen. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je het energielabel weten? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een complete taxatie en/of energielabel check. Dit bespaart veel geld. Op ons informatieplatform bekijk je ook nuttige uitleg over Keuring bij woningoplevering.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Lemelerveld

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst zoek je een deskundige die het huis gaat inspecteren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je hebt de keuze uit meerdere architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Lemelerveld en omgeving.

 2. Het onderzoek van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige woningbezitter & de verkoopmakelaar loop je hele woning door. De bouwspecialist loopt alles na maar laat alles op z’n plek staan en richt dus nooit schade aan. Deze persoon gebruik vaak een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Na afronding van het onderzoek komt de bouwkundige over de brug met wat hij heeft gezien. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Op basis van het onderzoek krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. Daarin is een beoordeling te vinden met de observaties en eventuele gebreken. Bijgevoegd krijg je ook inzage in een schatting van de onkosten om de woning in orde te maken.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Nu kun je beginnen met je openingsbod. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Is het rapport nog niet officieel? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport variëren tussen de €345 en €460. Het kostenplaatje is afhankelijk van verschillende variabelen. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen voornamelijk de prijs. Ook de regio is van belang door de te verwachten reiskosten. Bovendien zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Belangrijke punten zijn de snelheid, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit speelt mee in de pakketprijs. In de vergelijker hieronder verstrekken we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Lemelerveld.

Soort huisWoonoppervlakPrijsindicatie
Studio92 m2295 – €320
Rijwoning105 m2€345 – €370
Hoekhuis146 m2€410 – €445
Twee onder één kap162 m2€475 – €500
Herenhuis188 m2€515 – €555
Schema met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vraag prijzen op bij professionele bouwkundigen in jouw woonplaats

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Dingen die van belang zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijzen, wachttijd, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de figuur hieronder bieden wij de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Lemelerveld die wellicht beschikbaar zijn voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Lemele, Giethmen, Dalmsholte, Lierderholthuis en Heino.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-lemelerveld-8152

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Met behulp van een aankoopkeuring in Lemelerveld checkt een onafhankelijk expert de woning. Niet onverstandig, zo weet je snel meer over wat de staat van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een objectieve beoordeling van een bestaande woning die binnenkort op de markt komt. Hiermee verschaf je potentiële kopers inzicht in de staat van jouw huis. Jij komt hiermee serieus over en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Dit geeft kopers vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningbezitter is het verplicht om de nieuwe eigenaar goed in te lichten overde actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Door middel van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundige controleert alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van regels en richtlijnen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De tarieven liggen tussen de €115 en €225.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Het doel van een bouwtechnische keuring is om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De bouwspecialist calculeert tevens de noodzakelijke investeringen om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel wordt uitgevoerd wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben achterstallig onderhoud. Middels deze woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. In veel gevallen worden de resultaten van het onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Ons advies: laat het doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Lemelerveld). Is er veel onderhoud nodig? Door gebruik te maken van het rapport kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Houd er rekening mee dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring betekent een schouw van de woning zonder verslaglegging. Onder begeleiding van de bouwadviseur uit de gemeente Dalfsen loop je hele woning door. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles m.b.t. de staat van de woning. Eventuele zorgelijke constateringen worden direct benoemd. De deskundige weet vaak een richtprijs aangaande noodzakelijk herstelwerk. Pluspunt van de mondelinge keuring is de lage kosten en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie