Bouwkundige keuring Nieuw-Dordrecht

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Nieuw-Dordrecht laten doen is een verstandige keuze. Met behulp van de inspecteur krijg je een idee van de wat er eventueel nog moet gebeuren en kom je achter de herstelkosten op korte- en lange termijn. Door deze inzichten heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op onze bouwkeuring-vergelijker verzamelen wij informatie over de verschillende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en check je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Nieuw-Dordrecht.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Nieuw-Dordrecht benadert de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • Deze persoon kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals onder andere het dak, pannen, dakbeschot en en de staat van de isolatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Door deze inspectie krijg je inzicht in de de staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan is een keuring soms verplicht.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €325 en €440.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Nieuw-Dordrecht plannen

Op korte termijn duidelijkheid over de staat en de waarde van een gebouw of van een huis dat je misschien wilt kopen? Kies dan voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Na deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Denk aan de algehele kavel en en of er sprake is van lekkages. Zo kom je er ook achter welke investeringen nodig zijn om mogelijke gebreken op te lossen. Voorts krijg je meer zekerheid over de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de keuring uitvoert. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig specialist, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Nieuw-Dordrecht.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juni 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Ga dan voor de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij de analyse van het woonhuis geeft de bouwadviseur gelijk mondeling zijn bevindingen door van de bouwkundige problemen. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een erkende taxatie en/of energielabel check. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons portaal lees je ook handige informatie over Kosten bouwkundige keuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Nieuw-Dordrecht

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Als eerste zoek je een deskundige die het huis gaat inspecteren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je hebt de keuze uit uiteenlopende architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Nieuw-Dordrecht en omgeving.

 2. Keuring van het woonobject

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en / of wellicht een makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De specialist beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen meubels en richt dus nooit schade aan. De inspecteur kan gebruik maken van een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Bespreken van de resultaten

  Meteen na de inspectie vertelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Gebaseerd op de inspectie ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In dit document staat een lijst met de woning inclusief foto’s en de geconstateerde gebreken. Daarnaast staat in het document een overzicht met de kosten om de woning weer in goede staat te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Nu kan je een openingsbod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Wacht je nog op de uitkomsten? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De prijzen van een bouwrapport variëren tussen de €285 en €460. Het prijskaartje is gebaseerd op verschillende factoren. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de regio speelt een rol vanwege de reiskosten. Daarbij zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende aanbieders. Overweeg factoren zoals de levertijd, welke instrumenten er gebruikt worden en naar reviews van andere klanten. Al deze punten kunnen invloed hebben op de totaalprijs. In het schema hieronder vind je overzichtelijk de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Nieuw-Dordrecht.

Type huis OppervlakteGemiddelde prijzen
Studio92 m2300 – €310
Tussenwoning102 m2€340 – €380
Hoekhuis125 m2€420 – €450
2-onder-1 kap155 m2€455 – €485
Villa182 m2€515 – €555
Lijst met kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk en vergelijk erkende bouwkundigen werkzaam in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Factoren die je moet afwegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijzen, levertermijn, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de figuur hieronder bekijk je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Nieuw-Dordrecht die je mogelijk kunt inschakelen voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Barger-Compascuum, Emmer-Compascuum, 2e Valthermond, Valthermond en Exloo.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-nieuw-dordrecht-7885

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Via een aankoopkeuring in Nieuw-Dordrecht bekijkt een neutrale ingenieur het woonobject. Slim, zo weet je snel meer over wat de status van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Waarom een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring is een uitgebreide en deskundige keuring van een woonobject dat jij wil verhuren. Op die manier verstrek je de benodigde info over de gebreken van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als verkopende partij is het wettelijk je plicht kopers van informatie te voorzien over onderhoudstoestand van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Via een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. Een bouwkundige check alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Kosten variëren tussen de €100 en €245.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De bouwspecialist calculeert tevens de benodigde kosten om de woning in goede staat te brengen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe komt doorgaans ter sprake in situaties wanneer je interesse hebt in een woning. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van onderhoud problematiek. Door te kiezen voor een woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Daarbij worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Nieuw-Dordrecht). Worden er veel gebreken ontdekt? Door gebruik te maken van het rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Waar je op moet letten is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een woningschouw zonder verdere rapportage. Tegelijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Emmen maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen over de bouwkundige staat van de woning. Mogelijke acute situaties worden direct aangewezen en besproken. Deze inspecteur verstrekt ook een kleine calculatie om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie