Bouwkundige keuring Marknesse

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Marknesse laten doen is dan zeker aan te raden. Zo krijg je op hoofdlijnen een beeld van de staat en waarde van de woning en krijg je duidelijkheid over de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Op basis daarvan creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op Bouwkeuringexpert.nl bekijk je actuele info over hoe je een keuring aanvraagt, de kosten en check je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Marknesse.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Een bouwkundig inspecteur in Marknesse checkt het huis op een groot aantal onderdelen.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals het dak, pannen, dakbeschot en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • In het bouwkundig rapport lees je alles wat je moet weten over de staat van de woning met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Op basis van deze analyse krijg je een concreet beeld van de de staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan is een keuring soms verplicht.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €325 en €460.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Marknesse afspreken

Heel snel een onderzoek laten doen naar de staat en de waarde van een gebouw of van een huis waar je interesse in hebt? Kies dan voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Middels deze analyse weet je wat de eventuele gebreken zijn. Er wordt gekeken naar o.a. de kozijnen en of er houtrot is. Tevens krijg je een indicatie van welke kosten er gemaakt dienen te worden om mogelijke gebreken op te lossen. In aanvulling daarop krijg je meer helderheid over het onderhoud voor de lange termijn. Jij beslist zelf welk bedrijf de inspectie gaat uitvoeren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Denk aan een bouwkundig ingenieur, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Marknesse.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Overweeg dan een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Tijdens het onderzoek van het woonobject geeft de bouwkundig expert een mondeling verslag van alle bouwkundige aspecten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of de energieprestaties? Plan het dan tegelijk in met een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Dit scheelt veel geld. Op deze website lees je ook aanvullende uitleg over Goedkoopste bouwkundig rapport.

Bouwtechnische keuring nodig?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Marknesse

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te starten zoek je een specialist die het huis gaat inspecteren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je hebt de keuze uit een aantal architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Marknesse en omgeving.

 2. De technische keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & de makelaar loop je hele woning door. De specialist checkt alles maar verplaatst niks en breekt of hakt niks open. De inspecteur kan gebruik maken van een ladder of een vochtmeter.

 3. Resultaten doorspreken

  Direct na de woninganalyse beschrijft de bouwkundigewat hij heeft gezien. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Gebaseerd op de keuring zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. Hierin staat de conclusie van de woning inclusief foto’s en eventuele gebreken. Als bijlage staat in het document een lijst met kosten die nodig zijn om het woonhuis weer in goede staat te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op dat moment kan je een onderbouwd bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen tussen de €345 en €495. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op diverse variabelen. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) zijn de belangrijkste. Ook de plek van de woning heeft zijn weerslag op de prijs in verband met de reiskosten. Daarbij zit er veel verschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Overweeg factoren zoals wachttijd, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar reviews van andere klanten. Al deze punten kunnen invloed hebben op de pakketprijs. In de tabel hieronder vind je overzichtelijk de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Marknesse.

Type huis GroottePrijsberekening
Appartementje87 m2€295 – €305
Rijwoning121 m2€355 – €385
Hoekhuis132 m2€410 – €445
Twee onder één kap164 m2€460 – €480
Landhuis191 m2€505 – €545
Opsomming met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vergelijk tarieven van geschikte bouwkundigen actief in jouw regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Aspecten die je zeker moet meewegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de kostprijs, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de lijst hierna overhandigen we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Marknesse die je mogelijk kunnen helpen met een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Luttelgeest, Bant, Rutten, Creil en Espel.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-marknesse-8316

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Als je een woning gaat kopen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Door middel van een aankoopkeuring in Marknesse onderzoekt een neutrale expert het verblijf. Verstandig, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de gesteldheid van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Advies over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een professionele en erkende analyse een pand die binnenkort op de markt komt. Hiermee verschaf je potentiële kopers inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Je speelt open kaart en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar op de hoogte te brengen van de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Door middel van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwadviseur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet veel van het bouwbesluit. De bouwspecialist is objectief en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €115 en €200.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. De deskundige geeft ook een indicatie van de minimale investeringen om de woning toekomstbestendig te maken.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Flevoland laat je meestal uitvoeren als je een bod wilt uitbrengen op een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op onderhoud problematiek. Door te kiezen voor een woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring uitgevoerd wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Steeds vaker worden de uitslagen van de keuring in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Wij adviseren om dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Marknesse). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van de resultaten is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Houd er rekening mee dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Noordoostpolder wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen gerelateerd aan de onderhoudssituatie van het huis. Potentiële belangrijke herstelpunten komen meteen aan het licht. De specialist kent ongeveer de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie