Bouwkundige keuring Lemele

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Lemele inplannen is dan zeer verstandig. Met behulp van de inspecteur krijg je een idee van de de kwaliteit van de woning en kom je achter de kosten om het object in goede staat te brengen. Op basis daarvan sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op deze pagina verzamelen wij informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de kosten en doorzoek je een schema met bouwkundig adviseurs in Lemele.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Je bouwkundig inspecteur in Lemele inspecteert het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Deze persoon kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals de ventilatie en en de staat van de elektrische installatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Door deze inspectie weet je alles over de staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €325 en €395.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Lemele regelen

Op korte termijn inzicht in de staat (en gebreken) van een woonobject of van een huis dat je misschien wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Door deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de kozijnen en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Daarbij wordt het overzichtelijk welke kosten noodzakelijk zijn om de problemen aan te pakken. In aanvulling daarop krijg je meer helderheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je mag zelf een partij kiezen die de woning komt inspecteren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Je kunt denken aan een bouwkundig adviesbureau, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Lemele.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Laat je informeren over de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij de bezichtiging van het gebouw geeft de bouwkundig adviseur een mondelinge samenvatting van de bouwkundige onderdelen. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op Bouwkeuringexpert.nl tref je ook praktische gegevens over Keuring voor woningverkoop.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Lemele

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Om te starten moet je een expert hebben die de keuring gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt terecht bij uiteenlopende architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Lemele (en in de buurt).

 2. De technische keuring

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkoper en/of wellicht een makelaar maak je een rondje door de woning. De expert bekijkt alles maar verplaatst geen huisraad en maakt niets open. De inspecteur beschikt doorgaans over een ladder of een vochtmeter.

 3. Resultaten doorspreken

  Na het woningonderzoek komt de bouwkundige over de brug met zijn beoordeling. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Met behulp van de keuring ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In deze documentatie vind je een overzicht van de woning inclusief foto’s en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Daarnaast staat in het document een overzicht van de herstelkostenom het object weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Nu kunnen de biedingen op de woning beginnen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele kosten voor onderhoud. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport schommelen rond de €310 en €485. De prijs is gebaseerd op verschillendepunten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de regio heeft zijn weerslag op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Ook zit er veel verschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Zaken waar je op moet letten zijn de oplevertermijn, de instrumenten die de expert gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit heeft allemaal invloed op de uiteindelijke prijs. In het overzicht hieronder delen we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Lemele.

Type woningNetto woonoppervlakteGeschatte tarieven
Appartement78 m2€275 – €330
Rijwoning103 m2€355 – €385
Hoekhuis133 m2€410 – €435
Geschakelde woning164 m2€455 – €490
Vrijstaand191 m2€505 – €535
Tabel met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk info van geschikte bouwkundigen bij jou in de buurt

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Factoren die je zeker moet meewegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijsindicatie, levertermijn, en welke instrumenten worden er gebruikt. In het volgende schema tref je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Lemele die potentieel hun service kunnen verlenen bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Giethmen, Dalmsholte, Lierderholthuis, Heino en Wijhe.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-lemele-8148

Kiezen voor een aankoopkeuring

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Aan de hand van een aankoopkeuring in Lemele onderzoekt een onafhankelijk bouwkundig ingenieur het gebouw. Een aanrader, zo weet je snel meer over wat de conditie van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Dankzij een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonobject.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een gedegen review van een pand die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Hiermee verschaf je potentiële kopers inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis heb je de plicht om de aspirant koper goed in te lichten overde staat van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Met behulp van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Een bouwkundige loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en kent de bouwprocedures en geldende normen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Kosten variëren tussen de €125 en €220.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om te kijken wat de staat van een woning is. Het rapport beschrijft de kosten die gemaakt moeten worden om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel laat je meestal uitvoeren in situaties wanneer je interesse hebt in een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerdere probleemgebieden. Door gebruik te maken van de woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Dikwijls wordt het pas in gang gezet als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Steeds vaker worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Wij adviseren om dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Lemele). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door gebruik te maken van het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Het nadeel is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Tegelijk met de bouwadviseur uit de gemeente Ommen wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen m.b.t. de actuele staat waarin de woning verkeert. Potentiële zorgelijke constateringen worden dan direct gesignaleerd. De deskundige geeft ook een schatting van de kosten om deze problemen te verhelpen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie