Bouwkundige keuring Akkrum

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Akkrum uitvoeren is heel erg verstandig. Met behulp van de inspecteur wordt je een duidelijk beeld verschaft over de staat van de woning en krijg je duidelijkheid over de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Met deze informatie sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op Bouwkeuringexpert.nl kan je aan de slag met informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de financiële aspecten en tref je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Akkrum.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Akkrum analyseert het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • De expert kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals onder andere het leidingwerk en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief een kostenplaatje.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een goed beeld van de de onderhoudsstatus van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €300 en €410.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Akkrum laten uitvoeren

Wil je snel een analyse van de staat en de waarde van een woonhuis of van een potentiële woning om aan te kopen? Overweeg dan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Aan de hand van deze keuring weet je precies welke gebreken de woning heeft. Er wordt gekeken naar o.a. het stucwerk en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Ook wordt het overzichtelijk welke kosten er gemaakt dienen te worden om de problemen aan te pakken. Ook krijg je meer helderheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat langskomt om deze keuring te doen. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Akkrum.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in december 2023
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Bekijk de mogelijkheden van een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij de bezichtiging van het woonhuis geeft de bouwkundige een mondeling verslag van alle bouwkundige punten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Regel ook direct een taxatie en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons portaal tref je ook praktische informatie over Bouwkundige keuring rapportage.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Akkrum

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst moet je een specialist zoeken die het onderzoek gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt een aanvraag indienen bij een aantal architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Akkrum (en de regio).

 2. De technische keuring

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en / of de aan- of verkoopmakelaar maak je een rondje door de woning. De bouwexpert bekijkt alles maar laat alles op z’n plek staan en breekt of hakt niks open. Deze persoon heeft hiervoor o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Conclusies doornemen

  In aansluiting op de woninganalyse meldt de bouwkundige zijn beoordeling. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Aan de hand van de huis-analyse zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In het verslag is een beoordeling te vinden met de bevindingen en de geconstateerde gebreken. Daarnaast staat in het document een overzicht met de kosten om het gebouw te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op basis van de resultaten kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelkosten. Is het rapport nog niet officieel? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2023 schommelen tussen de €345 en €445. Het prijskaartje is afhankelijk van diverse aspecten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plek van de woning beïnvloedt de prijs vanwege de reiskosten. Bovendien zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Neem zaken in overweging zoals wachttijd, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt de uiteindelijke prijs. In het bijgesloten overzicht delen we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Akkrum.

Soort woningOppervlakteGemiddelde tarief
Flatwoning100 m2275 – €305
Rijtjeshuis116 m2€345 – €375
Hoekpand134 m2€425 – €440
Geschakelde woning160 m2€455 – €485
Villa200 m2€515 – €540
Opsomming met kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vraag prijzen op bij gespecialiseerde bouwkundigen bij jou in de buurt

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Factoren die van belang zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de kosten, de oplevertermijn, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In onderstaande tabel faciliteren we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Akkrum die wellicht hulp kunnen bieden bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Slijkenburg, Nijeholtwolde, Nijelamer, Oldelamer en Munnekeburen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-akkrum-8491

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Akkrum onderzoekt een onpartijdige ingenieur het woonobject. Verstandig, want zo weet je precies wat de toestand van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een uitgebreide check van een huis die binnenkort op de markt komt. Op die manier geef je de kopende partij inzicht in de staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis heb je de taak om de koper te informeren over de bouwkundige staat van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Met behulp van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwinspecteur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en is deskundig op het gebied van het bouwbesluit. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De tarieven schatten we in tussen €99 en €245.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van een woning in kaart te brengen. De inspecteer berekent ook een prijsindicatie van de onderhoudskosten om de woning toekomstbestendig te maken.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
De bouwtechnische keuring in de provincie Friesland is relevant op het moment dat je een bod wilt uitbrengen op een woning. Doorgaans vertonen de oudere huizen diverse problemen. Dankzij zo’n woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Tevens worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Ons advies: laat het doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Akkrum). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van de resultaten is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Waar je op moet letten is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring is een simpelere woningschouw zonder verdere rapportage. Onder begeleiding van de bouwadviseur uit de gemeente Heerenveen loop je door de woning. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles met betrekking tot de staat van de woning. Mogelijke problemen worden direct benoemd. De bouwkundige geeft ook een schatting van de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie