Bouwkundige keuring Heerenveen

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Heerenveen laten doen is dan zeer verstandig. Hiermee krijg je een helder beeld van de de gebreken van een woning en inzage in de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Op basis daarvan worden de onderhandelingen transparanter. In onze uitgebreide documentatie verzamelen wij nuttige informatie over de verschillende keuringen, een prijsvergelijking en bekijk je en tabel met bouwkundig adviseurs in Heerenveen.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Heerenveen checkt de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • Deze persoon kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals bijvoorbeeld de kozijnen en en de staat van de elektrische installatie.
 • In het bouwkundig rapport lees je de informatie en conclusies van de inspecteur incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Door deze inspectie krijg je een idee van de de conditie van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €290 en €450.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Heerenveen inplannen

Wil je snel een indicatie van de bouwkundige staat van jouw appartement of van een huis waar je interesse in hebt? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Na deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. De inspecteur bekijkt o.a. de kozijnen, het schilderwerk en of er sprake is van lekkages. Hiermee heb je dan inzicht in welke kosten er bij komen kijken om de verschillende problemen op te lossen. In aanvulling daarop krijg je meer helderheid over het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de keuring uitvoert. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Onder andere een bouwkundig adviseur, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Heerenveen.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Vraag dan eens naar een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Ten tijde van de controle van het appartement geeft de bouwkundige mondeling een toelichting van de bouwkundige onderdelen. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Regel ook direct een taxatie en/of energielabel check. Dit scheelt veel geld. Via onze vergelijker lees je ook handige toelichtingen over Prijzen bouwkundige keuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Heerenveen

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Als eerste moet je een specialist hebben die de woning gaat opnemen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt terecht bij verschillende architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Heerenveen en omgeving.

 2. De analyse en keuring

  Samen met de bouwkundig expert, de verkoper & de aan- of verkoopmakelaar loop je alles in het huis na. De expert bekijkt alles maar verplaatst niks en breekt of hakt niks open. De inspecteur gebruikt o.a. thermografische camera en een ladder.

 3. Resultaten doorspreken

  Direct na het woningonderzoek omschrijft de bouwkundige zijn waarnemingen. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met behulp van de keuring krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In deze documentatie staat de conclusie van de woning inclusief foto’s en de geconstateerde gebreken. Tevens krijg je ook inzage in een overzicht van de herstelkostenom het woonobject te herstellen en/of renoveren.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kun je met zekerheid een openingsbod doen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele kosten voor onderhoud. Wacht je nog op de uitkomsten? Vergeet ze dan niet op te nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen rond de €325 en €415. De totale prijs bestaat uit diverse facetten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) hebben de meeste invloed. Ook de plaats waar de woning staat is van belang wanneer er reiskosten worden berekend. Daarbij zitten er forse prijsverschillen tussen de landelijke en regionale bureaus. Overweeg factoren zoals de levertijd, hoe uitgebreid de rapportage is en naar reviews van andere klanten. Dit heeft allemaal invloed op de totaalprijs. In de onderstaande tabel vind je samengevat de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Heerenveen.

WoonobjectOppervlakteGeschatte kosten
Appartementje83 m2285 – €315
Rijwoning102 m2€350 – €385
Hoekwoning137 m2€420 – €435
Geschakelde woning151 m2€465 – €480
Herenhuis179 m2€515 – €550
Opsomming met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk info van gespecialiseerde bouwkundigen werkzaam in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Dingen die je moet afwegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de geschatte kosten, de oplevertermijn, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de figuur hieronder vind je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Heerenveen die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Westerveld, Ooststellingwerf, Weststellingwerf, Steenwijkerland en Urk.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-heerenveen-8444

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Als je een mooie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Middels een aankoopkeuring in Heerenveen checkt een objectieve deskundige de potentiële woning. Slim, want zo weet je precies wat de toestand van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

verkoopkeuring voor een woonobject

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide en deskundige keuring van een pand die binnenkort op de markt komt. Daarmee geef je de aspirant koper informatie over de staat van jouw huis. Jij komt hiermee serieus over en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis ben je wettelijk verplicht om de potentiële koper van informatie te voorzien over de staat van het huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Aan de hand van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundig expert controleert alle opleverpunten en weet veel van regels en richtlijnen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De prijzen liggen tussen de €125 en €200.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van een woning te achterhalen. Het rapport beschrijft de kosten voor herstelwerk om de woning op te knappen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt geadviseerd op het moment dat je een woning op het oog hebt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op verborgen gebreken. Aan de hand van de woningkeuring weet je wat je koopt. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Daarbij worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Normaal doet men dit voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Heerenveen). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van het rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Minpunt is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde woningschouw zonder verdere rapportage. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente Heerenveen bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen aangaande de staat van de woning. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten worden dan direct gesignaleerd. De deskundige verstrekt ook een kleine calculatie om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de lage kosten en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

 • Bouwkundige keuring Akkrum
 • Bouwkundige keuring Aldeboarn
 • Bouwkundige keuring Nieuweschoot
 • Bouwkundige keuring Oranjewoud
 • Bouwkundige keuring Mildam
 • Bouwkundige keuring Katlijk
 • Bouwkundige keuring De Knipe
 • Bouwkundige keuring Gersloot
 • Bouwkundige keuring Tjalleberd
 • Bouwkundige keuring Luinjeberd
 • Bouwkundige keuring Haskerdijken
 • Bouwkundige keuring Nieuwebrug
 • Bouwkundige keuring Oudehorne
 • Bouwkundige keuring Nieuwehorne
 • Bouwkundige keuring Bontebok
 • Bouwkundige keuring Terband
 • Bouwkundige keuring Oudeschoot
 • Bouwkundige keuring Jubbega
 • Bouwkundige keuring Hoornsterzwaag
 • Plaats een reactie