Bouwkundige keuring Munnekeburen

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Munnekeburen inplannen is dan zeer verstandig. Daarmee krijg je een concreet beeld van de wat er eventueel nog moet gebeuren en krijg je duidelijkheid over de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Met die kennis sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op ons woonplatform kan je aan de slag met aanvullende info over hoe je een keuring aanvraagt, de onkosten en bieden we de gegevens van bouwkundig adviseurs in Munnekeburen.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Een bouwkundig inspecteur in Munnekeburen bekijkt het huis middels een uitgebreide checklist.
 • Deze persoon kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals bijv. de kozijnen, het schilderwerk en de staat van eventuele schuren en garages.
 • Het bouwkundig rapport bevat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Door deze inspectie krijg je meer helderheid over de staat van de woning die je op het oog hebt.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €305 en €445.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Munnekeburen inplannen

Op korte termijn meer info over de technische kwaliteit jouw appartement of van een huis waar je interesse in hebt? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een uitgebreide inspectie van een woning. Na deze keuring weet je de probleempunten van de woning. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de algehele kavel en of er houtrot is. Hiermee krijg je een indicatie van welke kosten er bij komen kijken om eventuele gebreken te verhelpen. Daarbij krijg je meer zekerheid over onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die het woonobject gaat inspecteren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Ondernemingen als o.a. een bouwadviseur, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Munnekeburen.

Een extra voordelige bouwkeuring in december 2023
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Overweeg dan een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het bekijken van het huis geeft de bouwkundig inspecteur mondeling een toelichting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Kies dan ook voor een taxatie of een energielabel aanvraag. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook aanvullende uitleg over Aankoop woningkeuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Munnekeburen

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Als eerste neem je contact op met een specialist die de keuring gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Munnekeburen (regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of eventueel de makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwexpert bekijkt alles maar verplaatst geen inboedel en schroeft niets open. Deze persoon gebruikt o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  Meteen na het onderzoek vertelt de bouwkundige zijn bevindingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Op basis van de woninganalyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In dit document vind je een overzicht van de bevindingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Bovendien bekijk je hier een schatting van de onkosten om de woonruimte te herstellen en/of renoveren.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport in 2023 liggen rond +/- €345 en €475. Het kostenplaatje wordt vastgesteld op basis van diverse onderdelen. De inhoud en oppervlakte van het woonobject hebben de meeste invloed. Ook de locatie van de woning is van invloed op de prijs in verband met de reiskosten. Ook zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Neem zaken in overweging zoals levertijd van het rapport, hoe uitgebreid de rapportage is en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het totale tarief. In de tabel hieronder vergelijk je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Munnekeburen.

Soort woningAantal m2Geschatte prijs
Studio87 m2295 – €310
Rijtjeshuis121 m2€355 – €365
Hoekhuis150 m2€410 – €435
Geschakelde woning166 m2€465 – €490
Herenhuis176 m2€525 – €545
Samenvatting met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport december 2023.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vergelijk tarieven van erkende bouwkundigen bij jou in de buurt

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor een uitgebreide technische keuring? Onderdelen die van belang zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de uurtarieven, de snelheid, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de lijst hierna verstrekken we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Munnekeburen die je mogelijk kunnen helpen met het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of bekijk adviesbureaus in Langelille, Scherpenzeel, Spanga, Nijetrijne en Oldetrijne.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-munnekeburen-8485

Aankoopkeuring uit laten voeren

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Met een aankoopkeuring in Munnekeburen controleert een neutrale partij het huis. Ideaal, zo krijg je inhoudelijke info over wat de toestand van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring houdt in: een inspectie van een pand dat je in de verkoop wil doen. Op deze manier geef je de andere partij inzicht in de gebreken van de woning. Je speelt open kaart en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je wekt daarmee vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningeigenaar heb je de taak om de kopende partij gedegen te informeren inzake de onderhoudssituatie van het huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Met behulp van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwinspecteur check alle opleverpunten en weet veel van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwkundige staat aan jouw kant en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Tarieven variëren tussen de €120 en €210.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De deskundige geeft ook een indicatie van de te verwachten kosten om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt doorgaans ter sprake wanneer je een woning op het oog hebt. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerder onderhoudsproblemen. Dankzij zo’n woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Evenzeer worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Ons advies: laat het doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Munnekeburen). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door middel van dit rapport kan je een realistisch bod doen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Houd er rekening mee dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Weststellingwerf wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen gerelateerd aan de staat van de woning. Potentiële acute situaties komen meteen aan het licht. De specialist kent ongeveer de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie