Bouwkundige keuring Nijeholtwolde

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Nijeholtwolde regelen is zeker iets om te overwegen. Hiermee krijg je een helder beeld van de staat van de woning en krijg je een indicatie van de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Met deze informatie is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Via bouwkeuringexpert.nl bieden wij actuele informatie over hoe je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en doorzoek je en tabel met bouwkundig adviseurs in Nijeholtwolde.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Nijeholtwolde inspecteert de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • Er wordt gekeken naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals bijvoorbeeld het leidingwerk en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • In het bouwkundig rapport vind je alles wat je moet weten over de staat van de woning met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Zo krijg je meer duidelijkheid over de conditie van de woning die je op het oog hebt.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €310 en €405.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Nijeholtwolde plannen

Heb je belang bij een onderzoek laten doen naar de bouwtechnische staat van een woonhuis of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Kies dan voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Door deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de riolering en en de toepassingen van isolatie. Daarbij krijg je een overzicht van welke kosten er gemaakt dienen te worden om de diverse problemen te verbeteren. Ook krijg je meer zekerheid over het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de keuring uitvoert. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Je kunt terecht bij een bouwadviseur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Nijeholtwolde.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in december 2023
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Overweeg dan een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Ten tijde van de controle van het appartement geeft de bouwadviseur direct live mondeling uitleg over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je het energielabel weten? Regel ook direct een erkende taxatie en/of energielabel check. Dit bespaart veel geld. Op Bouwkeuringexpert.nl tref je ook praktische uitleg over Veelgestelde vragen.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Nijeholtwolde

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst neem je contact op met een expert die de woning gaat opnemen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er bestaan een aantal architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Nijeholtwolde (en in de buurt).

 2. De keuring van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & de makelaar wordt de hele woning bekeken. De deskundige bekijkt alle bouwkundige aspecten maar laat alles netjes op de plek staan en er worden geen betimmeringen verwijderd. Hij of zij gebruik vaak een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Resultaten bespreking

  Meteen na de wooninspectie komt de bouwkundige over de brug met zijn waarnemingen. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Met behulp van de huisbeoordeling wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. Hierin is een beoordeling te vinden met de woning inclusief foto’s en eventuele gebreken. Daarbij staat in het document een kostenindicatie om het huis weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Is de uitkomst positief? Op basis van de resultaten kun je met zekerheid een openingsbod doen. Je kunt je bod verder toelichten met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Is het rapport nog niet officieel? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €295 en €495. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van allerlei aspecten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject hebben de meeste invloed. Ook de regio is van belang wanneer er reiskosten worden berekend. Tevens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de landelijke en regionale bureaus. Kijk goed naar de levertijd, hoe uitgebreid de rapportage is en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit heeft allemaal invloed op het kostenplaatje. In de bijgaande tabel vind je overzichtelijk de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Nijeholtwolde.

WoonobjectAantal m2Gemiddelde onkosten
Appartement78 m2280 – €315
Tussenwoning125 m2€350 – €370
Hoekhuis136 m2€415 – €430
Twee onder één kap153 m2€450 – €505
Villa186 m2€510 – €535
Samenvatting met kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vraag prijzen op bij gespecialiseerde bouwkundigen in de omgeving

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderwerpen die je moet afwegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijzen, de levertijd, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het schema hieronder overhandigen we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Nijeholtwolde die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Nijelamer, Oldelamer, Munnekeburen, Langelille en Scherpenzeel.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-nijeholtwolde-8488

Aankoopkeuring uit laten voeren

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Met behulp van een aankoopkeuring in Nijeholtwolde analyseert een onafhankelijk expert het gebouw. Niet zo gek, want op deze manier weet je exact wat de actuele situatie en staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over de woning die je misschien wilt kopen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een uitgebreide check van een pand dat je in de verkoop wil doen. Hiermee geef je de kopende partij inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Je speelt open kaart en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je wekt daarmee vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als huiseigenaar is het verplicht om de koper op de hoogte te brengen van de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Via een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig expert gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en zal zijn kennis delen over de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Tarieven variëren tussen de €99 en €215.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning te achterhalen. Je krijgt nadere toelichting over de kosten die nodig zijn om de woning in goede staat te brengen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt doorgaans ter sprake als je een bod wilt uitbrengen op een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op onderhoud problematiek. Door te kiezen voor een woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Vaak wordt dit gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Ook wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Wij adviseren om dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Nijeholtwolde). Worden er veel gebreken ontdekt? Door middel van dit rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Aandachtspunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente Weststellingwerf bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen gerelateerd aan de actuele staat waarin de woning verkeert. Mogelijke acute situaties worden direct benoemd. De bouwkundige kent ongeveer de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en de snelheid.

Plaats een reactie