Bouwkundige keuring Giethoorn

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Giethoorn regelen kan veel meerwaarde bieden. Door deze keuring krijg je op hoofdlijnen een beeld van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en krijg je een indicatie van de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Door deze inzichten worden de onderhandelingen transparanter. Op deze website lees je meer actuele informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de kosten en bieden we de gegevens van bouwkundig adviseurs in Giethoorn.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Je bouwkundig inspecteur in Giethoorn analyseert het huis grondig op vele punten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals bijv. het metselwerk en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met per onderdeel een uitgebreide documentatie met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Met deze documenten heb jij meer zekerheid over de conditie van de woning die je wilt kopen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit is een keuring soms verplicht.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €285 en €385.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Giethoorn inplannen

Wil je snel duidelijkheid over de staat en de waarde van je woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Dan heb je behoefte aan een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Via deze analyse weet je precies welke gebreken de woning heeft. Je kunt denken aan het schilderwerk en en de onderhoudsstaat van de keuken. Daarbij krijg je een overzicht van welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de geconstateerde issues op te pakken. Voorts krijg je een idee van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de inspectie gaat uitvoeren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Onder andere een bouwkundig adviseur, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Giethoorn.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Probeer dan een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij de bezichtiging van de woning geeft de bouwadviseur een mondelinge toelichting van de bouwkundige problemen. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Combineer het dan met een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons portaal lees je ook aanvullende gegevens over Keuring bij woningoplevering.

Bouwkundig advies inwinnen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Giethoorn

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Als eerste neem je contact op met een deskundige die het huis gaat inspecteren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je hebt de keuze uit verschillende architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Giethoorn (regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij en / of de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De inspecteur checkt alles maar verplaatst niets en er worden geen betimmeringen verwijderd. De expert gebruikt o.a. een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Conclusies doornemen

  Na afronding van het woningonderzoek vertelt de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met behulp van de huisbeoordeling wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In dit stuk vind je een overzicht van de observaties en eventuele gebreken. Bovendien staat in het document een indicatie van de kosten om het gebouw bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kunnen de biedingen op de woning beginnen. In het achterhoofd heb je dan de aangetoonde gebreken. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De prijzen van een bouwrapport liggen rond +/- €310 en €390. De totale prijs bestaat uit meerdere variabelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plaats waar de woning staat is van invloed op de prijs in verband met de reiskosten. Daarbij zit er veel verschil tussen de verschillende aanbieders. Neem zaken in overweging zoals wachttijd, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit heeft allemaal invloed op de uiteindelijke prijs. In het bijgaande overzicht beschrijven we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Giethoorn.

Type huis WoonoppervlakPrijsindicatie
Etagewoning95 m2295 – €330
Rijwoning107 m2€350 – €365
Hoekhuis144 m2€405 – €450
2-onder-1 kap175 m2€450 – €505
Villa185 m2€520 – €545
Schema met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk en vergelijk geschikte bouwkundigen in jouw woonplaats

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor advies over een technische keuring? Aspecten waar je op moet letten bij het kiezen van een inspecteur: de kostprijs, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de tabel hieronder overhandigen we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Giethoorn die wellicht beschikbaar zijn voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Wapserveen, Eesveen, De Bult, Kallenkote en Onna.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-giethoorn-8355

Aankoopkeuring uit laten voeren

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Dankzij een aankoopkeuring in Giethoorn analyseert een onpartijdige expert de potentiële woning. Een aanrader, zo krijg je goed inzicht in wat de onderhoudsstatus van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring beslaat een uitgebreide check van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je in de verkoop wil doen. Middels dit rapport geef je potentiële kopers duidelijkheid over de gebreken van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als verkopende partij ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper van informatie te voorzien over de bouwkundige staat van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Door te kiezen voor een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. Een bouwkundige loopt de hele woning door (opleverpunten) en is deskundig op het gebied van het bouwbesluit. Hij of zij komt op voor jouw belangen en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De tarieven liggen tussen de €115 en €190.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een volledige inspectie van een huis met rapportage. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Je krijgt nadere toelichting over de kosten die gemaakt moeten worden om onderhoud en reparaties uit te voeren.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel wordt uitgevoerd zodra jij een woning op het oog hebt. Doorgaans vertonen de oudere huizen diverse problemen. Door middel van deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Mede worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Je kunt dit het beste laten doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Giethoorn). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van de resultaten kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Minpunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Samen met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Steenwijkerland loop je hele woning door. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen over de actuele staat waarin de woning verkeert. Eventuele zorgelijke constateringen worden direct benoemd. Deze inspecteur biedt ook een kostenoverzicht om deze problemen te verhelpen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie