Bouwkundige keuring Terwispel

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Terwispel laten uitvoeren is dan zeer verstandig. Middels deze inspectie krijg je een goed beeld van de bouwkundige staat van de woning en krijg je duidelijkheid over de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Zo creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Via bouwkeuringexpert.nl kan je aan de slag met alle benodigde informatie over hoe je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en doorzoek je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Terwispel.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Een bouwkundig inspecteur in Terwispel controleert de woning middels een uitgebreide checklist.
 • Er wordt gekeken naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals bijv. de sanitaire voorzieningen en en de staat van de elektrische installatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Door deze inspectie zal je veel inzicht krijgen van de de status van de woning die je wilt kopen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €345 en €480.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Terwispel afspreken

Wil je snel meer info over de bouwtechnische staat van een woonhuis of van een huis waar je interesse in hebt? Kies dan voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Door deze analyse kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. De inspecteur bekijkt o.a. het dak, dakpannen en de staat van eventuele schuren en garages. Ook krijg je een overzicht van welke kosten er direct gemaakt moeten worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Daarbij krijg je meer zekerheid over onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Jij beslist zelf welk bedrijf het woonobject gaat inspecteren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwinspecteur, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Terwispel.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Probeer dan een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Ten tijde van de controle van het woonobject geeft de bouwkundige een mondeling verslag van alle bouwkundige punten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Plan het dan tegelijk in met een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook handige gegevens over FAQ.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Terwispel

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Als eerste moet je contact zoeken met een specialist die de woning gaat opnemen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je hebt de keuze uit uiteenlopende architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Terwispel (en de regio).

 2. Woninginspectie

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & makelaar van de verkopende partij bekijk je alles in en rondom het huis. De specialist bekijkt alle bouwkundige aspecten maar laat alles netjes op de plek staan en maakt geen schade. De specialist gebruik vaak een ladder of een vochtmeter.

 3. Resultaten bespreking

  Na afloop van het onderzoek vertelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Aan de hand van de wooninspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In het verslag staat de conclusie van de observaties en eventuele gebreken. Als bijlage vind je hier een overzicht van de herstelkostenom het gebouw in orde te maken.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is de uitkomst positief? Nu kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen rond de €350 en €435. Het kostenplaatje wordt bepaald door allerlei factoren. De oppervlakte en de inhoud van de woning spelen de grootste rol. Ook de plaats waar de woning staat is van invloed op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Bovendien zitten er forse prijsverschillen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Neem zaken in overweging zoals levertermijn, de deskundigheid en ervaring van de expert en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Al deze punten kunnen invloed hebben op het totale tarief. In het schema hieronder vergelijk je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Terwispel.

Soort huisOppervlakteGeschatte prijzen
Bovenwoning76 m2280 – €325
Rijtjeshuis114 m2€340 – €365
Hoekwoning148 m2€425 – €440
Twee onder één kap156 m2€465 – €505
Vrijstaand194 m2€515 – €540
Overzichtmet de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vind professionele bouwkundigen in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Onderdelen waar je oog op moet houden bij het kiezen van een inspecteur: de prijsindicatie, levertijd van het rapport, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het schema hieronder tref je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Terwispel die potentieel hun service kunnen verlenen bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Tijnje, Luxwoude, Langezwaag, Jonkerslân en Gorredijk.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-terwispel-8407

Pluspunten van de aankoopkeuring

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Door middel van een aankoopkeuring in Terwispel analyseert een onafhankelijk partij het gebouw. Ideaal, zo krijg je inhoudelijke info over wat de huidige staat van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een uitgebreide check van een woning die binnenkort op de markt komt. Hiermee geef je de kopende partij inzicht in de staat van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om de kopende partij van informatie te voorzien over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Middels een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundige gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en zal zijn kennis delen over bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De prijzen liggen tussen de €105 en €240.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning te controleren. Je krijgt nadere toelichting over de kosten die gemaakt moeten worden om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
De bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt in beeld wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op verborgen gebreken. Middels deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Steeds vaker worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Je kunt dit het beste laten doen voor je een bod doet (via een makelaar in Terwispel). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Op basis van het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Aandachtspunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw van de woning zonder verslaglegging. Gezamenlijk met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Opsterland wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles m.b.t. de staat van het huis. Potentiële acute situaties worden direct aangewezen en besproken. De bouwkundige kent ongeveer de kosten om deze problemen te verhelpen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie