Bouwkundige keuring Jubbega

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Jubbega laten doen is dan zeker aan te raden. Door middel van deze analyse wordt je een duidelijk beeld verschaft over de wat er eventueel nog moet gebeuren en kom je achter de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Daarmee kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op onze bouwkeuring-vergelijker tref je uitgebreide informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de kosten en bieden we een schema met bouwkundig adviseurs in Jubbega.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Jubbega checkt de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • De expert kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals bijv. het dak, pannen, dakbeschot en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • In het bouwkundig rapport tref je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een idee van de de gesteldheid van de woning die je op het oog hebt.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €305 en €435.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Jubbega laten uitvoeren

Op korte termijn een analyse van de technische kwaliteit een gebouw of van een potentiële woning om aan te kopen? Kies dan voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Met deze keuring weet je de probleempunten van de woning. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als het stucwerk en en of er asbest aanwezig is. Hiermee weet je welke kosten er gemaakt dienen te worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Eveneens krijg je een idee van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die langskomt om deze keuring te doen. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwinspecteur, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Jubbega.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Laat je informeren over een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Ten tijde van de controle van het woonhuis geeft de bouwkundige een mondelinge samenvatting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Kies dan ook voor een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op Bouwkeuringexpert.nl kan je ook veel toelichtingen vinden over Voordeligste bouwkundig rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Jubbega

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te starten moet je een expert hebben die het huis gaat inspecteren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt een aanvraag indienen bij een aantal architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Jubbega (en de regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en / of de makelaar loop je hele woning door. De bouwexpert doorzoekt alles maar verplaatst geen meubels en er worden geen betimmeringen verwijderd. De ingenieur beschikt doorgaans over een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Bespreking resultaten

  Na afloop van de wooninspectie vertelt de bouwkundige zijn bevindingen. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Aan de hand van de wooninspectie krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit stuk staat de conclusie van de observaties en achterstallige onderhoudspunten. Bovendien vind je hier een kostenoverzicht om de woning weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Met het rapport in je broekzak kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelkosten. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan zou je dit kunnen opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen tussen de €340 en €480. De totaalprijs hangt af van allerlei aspecten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook waar de woning gelegen is beïnvloedt de prijs vanwege de reiskosten. Daarbij zit er veel verschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Let vooral op levertijd van het rapport, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de uiteindelijke prijs. In het onderstaand overzicht vergelijk je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Jubbega.

Type woningGrootteGemiddelde tarief
Flatwoning100 m2275 – €320
Tussenwoning114 m2€355 – €370
Hoekpand148 m2€410 – €450
2-onder-1 kap158 m2€450 – €495
Herenhuis195 m2€510 – €545
Samenvatting met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vergelijk betrouwbare bouwkundigen actief in jouw regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderdelen die belangrijk zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijsverwachting, levertermijn, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het schema hieronder faciliteren we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Jubbega die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Hemrik, Lippenhuizen, Terwispel, Tijnje en Luxwoude.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-jubbega-8411

Aankoopkeuring voor een woning

Als je een mooie woning hebt gezien is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Jubbega checkt een onpartijdige bouwkundig ingenieur het woonhuis. Handig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de toestand van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woonobject

Een verkoopkeuring betekent: een professionele en erkende analyse een huis die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op die manier verstrek je de benodigde info over de staat van jouw huis. Je geeft volledige duidelijkheid en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als eigenaar van een huis is het verplicht om de koper te informeren over de bouwkundige staat van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Door te kiezen voor een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig ingenieur loopt de hele woning door (opleverpunten) en kan je alles vertellen over regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Prijzen variëren tussen de €110 en €210.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Je voert een bouwtechnische keuring uit om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De inspecteer berekent ook de minimale investeringen om het woonobject in goede staat te brengen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt in beeld zodra jij mogelijk een woning wilt kopen. Doorgaans vertonen de oudere huizen meerder onderhoudsproblemen. D.m.v. een woningkeuring weet je wat je koopt. Dikwijls wordt het pas in gang gezet wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Tevens worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Normaal doet men dit voor je een bod doet (via een makelaar in Jubbega). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Aandachtspunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Gezamenlijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Heerenveen loop je hele woning door. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen met betrekking tot de staat van het woonobject. Potentiële problemen worden direct aangegeven. De ingenieur biedt ook een kostenoverzicht van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de lage prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie