Bouwkundige keuring Hemrik

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Hemrik laten doen is een verstandige keuze. Door deze keuring krijg je een beeld van de staat en waarde van de woning en krijg je duidelijkheid over de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Met deze informatie sta je sterker in de onderhandelingen. Op deze pagina lees je meer uitgebreide informatie over de verschillende keuringen, de onkosten en achterhaal je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Hemrik.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Hemrik inspecteert het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Hij of zij kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals onder andere de gevel en en de toepassingen van isolatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief een kostenplaatje.
 • Op die manier krijg je inzicht in de de huidige staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €330 en €440.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Hemrik plannen

Heb je belang bij meer info over de bouwkundige staat van jouw appartement of van een huis waar je interesse in hebt? Bekijk dan de optie voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Na deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de sanitaire voorzieningen en en of er lekkages zijn. Hiermee wordt het overzichtelijk welke kosten noodzakelijk zijn om de diverse problemen te verbeteren. Ook krijg je meer zekerheid over het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de woning komt inspecteren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Je kunt denken aan een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Hemrik.

Een extra voordelige bouwkeuring in december 2023
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Kijk dan eens naar de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij de analyse van de woning geeft de bouwkundig ingenieur een mondelinge toelichting van de bouwkundige problemen. Wil je ook meteen de waarde weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Plan dan ook meteen een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons platform kan je ook veel uitleg vinden over Bouwtechnisch rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Hemrik

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Als eerste zoek je een specialist die het onderzoek gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt terecht bij uiteenlopende architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Hemrik (en de nabije regio).

 2. De inspectie van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkoper & de makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwspecialist loopt alles na maar verplaatst geen meubels en schroeft niets open. De ingenieur beschikt doorgaans over een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Conclusies doorspreken

  Na afloop van het onderzoek vertelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Geleid door het onderzoek komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In het verslag staat de conclusie van de woning inclusief foto’s en eventuele gebreken. Bijgevoegd vind je in het rapport een tariefoverzicht om het object weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is de uitkomst positief? Op basis van de resultaten kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak bij de onderhandeling gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2023 variëren tussen de €300 en €485. De totaalprijs is afhankelijk van diverse punten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject hebben de meeste invloed. Ook de regio speelt een rol omdat er soms reiskosten worden berekend. Daarbij zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk goed naar hoe snel de keuring kan plaatsvinden, welke instrumenten er gebruikt worden en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit kent zijn weerslag in de uiteindelijke prijs. In het schema hieronder beschrijven we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Hemrik.

Soort huisAantal m2Gemiddelde prijzen
Studio90 m2290 – €305
Rijwoning108 m2€350 – €375
Hoekpand142 m2€400 – €435
Geschakelde woning150 m2€470 – €505
Villa194 m2€525 – €560
Tabel met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport december 2023.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vraag prijzen op bij betrouwbare bouwkundigen in jouw woonplaats

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Aspecten waar je op moet letten bij het kiezen van een inspecteur: de kosten, levertermijn, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In onderstaande tabel overhandigen we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Hemrik die je mogelijk kunnen helpen met een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Lippenhuizen, Terwispel, Tijnje, Luxwoude en Langezwaag.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-hemrik-8409

Waarom een aankoopkeuring?

Als je een woning gaat kopen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Met behulp van een aankoopkeuring in Hemrik controleert een onafhankelijk deskundige het woonobject. Ideaal, want op deze manier weet je exact wat de gesteldheid van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Middels een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Een verkoopkeuring houdt in: een onafhankelijke keuring van een pand die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Hiermee verschaf je potentiële kopers inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je speelt open kaart en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningbezitter is het wettelijk je plicht de nieuwe eigenaar te voorzien van correctie informatie over onderhoudstoestand van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? A.d.h.v. een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwinspecteur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en is op de hoogte van regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €105 en €235.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een complete en onafhankelijke keuring van een huis. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten die gemaakt moeten worden om de woning op te knappen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Friesland is relevant wanneer je interesse hebt in een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op achterstallig onderhoud. Middels deze woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Daarbij worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Je kunt dit het beste laten doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Hemrik). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van het rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Aandachtspunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde woningschouw zonder verdere rapportage. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Opsterland loop je hele woning door. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door aangaande de staat van de woning. Mogelijke zorgelijke constateringen worden dan direct gesignaleerd. Deze inspecteur weet vaak een richtprijs aangaande noodzakelijk herstelwerk. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie