Bouwkundige keuring De Knipe

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in De Knipe laten doen is dan zeker aan te raden. Middels deze inspectie zal je veel inzicht krijgen over de bouwkundige staat van het huis en krijg je een beeld van de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Met die kennis worden de onderhandelingen transparanter. In onze uitgebreide documentatie bekijk je praktische informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de financiële aspecten en tref je een overzicht met bouwkundig adviseurs in De Knipe.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in De Knipe bekijkt de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Deze persoon kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals de vloeren en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • In het bouwkundig rapport tref je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Aan de hand van dit rapport wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de huidige staat van de woning die je wilt kopen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €325 en €490.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in De Knipe plannen

Heel snel meer info over de huidige staat van jouw appartement of van een huis dat je misschien wilt kopen? Overweeg dan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Via deze analyse kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Er wordt gekeken naar o.a. de sanitaire voorzieningen en en de staat van de isolatie. Zo krijg je een indicatie van welke kosten er bij komen kijken om de problemen aan te pakken. In aanvulling daarop krijg je een idee van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de inspectie gaat uitvoeren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Onder andere een bouwkundig specialist, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in De Knipe.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in december 2023
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Ga dan voor een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de bezichtiging van het gebouw geeft de bouwkundig expert een mondelinge samenvatting van alle bouwkundige aspecten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of de energieprestaties? Combineer het dan met een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Dit bespaart veel geld. Op ons informatieplatform lees je ook aanvullende uitleg over Aankoop woningkeuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in De Knipe

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Als eerste zoek je een expert die de woning gaat opnemen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er zijn verschillende architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in De Knipe (en de regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en / of makelaar van de verkopende partij loop je hele woning door. De bouwspecialist bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen inboedel en hakt niks open. De ingenieur heeft hiervoor o.a. een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Resultaten doorspreken

  In aansluiting op de huisbeoordeling deelt de bouwkundige zijn oordeel. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Op basis van de huis-analyse zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In het verslag is een beoordeling te vinden met de waarnemingen en direct / noodzakelijk onderhoud. Daarbij vind je in het rapport een kostenindicatie om het verblijf bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op dat moment kun je beginnen met je openingsbod. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Is het rapport nog niet officieel? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De prijzen van een bouwrapport liggen tussen de €300 en €410. De totale prijs wordt vastgesteld op basis van verschillendefacetten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) vormen voornamelijk de prijs. Ook de woonplaats heeft een effect op de prijs (met het oog op reiskosten). Daarbij zit er ook weer veel prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Let vooral op de snelheid, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar ervaringen van anderen. Dit heeft allemaal invloed op de uiteindelijke prijs. In de bijgaande tabel bekijk je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in De Knipe.

Type woningGrootteGeschatte prijzen
Studio79 m2290 – €320
Tussenwoning102 m2€355 – €375
Hoekwoning144 m2€415 – €445
2-onder-1 kap171 m2€475 – €495
Vrijstaand186 m2€505 – €560
Overzichtmet de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vergelijk tarieven van betrouwbare bouwkundigen werkzaam in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Onderwerpen die je moet afwegen bij het kiezen van een inspecteur: de tarieven, de oplevertermijn, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de figuur hieronder vind je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in De Knipe die je mogelijk kunnen helpen met een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Katlijk, Mildam, Oranjewoud, Nieuweschoot en Oudeschoot.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-de-knipe-8456

Wat is een aankoopkeuring?

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Dankzij een aankoopkeuring in De Knipe bekijkt een objectieve deskundige het gebouw. Een aanrader, zo ontvang je betrouwbare details over wat de conditie van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een pand dat je wilt verkopen. Op deze manier bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de gebreken van de woning. Je speelt open kaart en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningverkoper is het verplicht om de aspirant koper goed in te lichten overde onderhoudssituatie van het huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Aan de hand van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundig specialist loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet veel van regels en richtlijnen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De tarieven schatten we in tussen €125 en €225.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De inspecteer berekent ook de kosten die gemaakt moeten worden om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Friesland is relevant zodra jij een bod wilt uitbrengen op een woning. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van verborgen gebreken. Door middel van deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Vaak wordt dit gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Evenzeer worden de uitkomsten van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Wij adviseren om dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in De Knipe). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Geholpen door het rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Minpunt is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring betekent een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Samen met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Heerenveen wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen aangaande de actuele staat waarin de woning verkeert. Mogelijke problemen worden dan direct gesignaleerd. De expert verstrekt ook een kleine calculatie om deze problemen te verhelpen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie