Bouwkundige keuring Katlijk

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Katlijk regelen is dan vaak geen gek idee. Door middel van deze analyse krijg je een concreet beeld van de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en krijg je meer inzicht in de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Door deze inzichten sta je sterker in prijsonderhandelingen. In onze uitgebreide documentatie verzamelen wij nuttige informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de onkosten en verstrekken we de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Katlijk.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Katlijk benadert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • De ingenieur kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals onder andere de staat van ramen, deuren en kozijnen en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle documentatie en analyses met hierbij een kostenberekening.
 • Met deze documenten krijg je een helder beeld van de de huidige staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €315 en €495.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Katlijk laten uitvoeren

Direct een inspectie van de algehele staat van jouw appartement of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Kies dan voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Via deze keuring heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de ventilatie en of er houtrot is. Tevens kom je er ook achter wat de financiële consequenties zijn om de verschillende problemen op te lossen. Tevens krijg je een idee van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de keuring uitvoert. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig ingenieur, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Katlijk.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Laat je informeren over een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het doorlopen van het appartement geeft de bouwkundig specialist een mondelinge toelichting van de bouwkundige problemen. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Combineer het dan met een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op deze website kan je ook veel gegevens vinden over Snelste ouwkundig rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Katlijk

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst moet je een expert hebben die het onderzoek gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Katlijk (en de nabije regio).

 2. De keuring van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of makelaar van de verkopende partij wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwspecialist doorzoekt alles maar verplaatst geen meubels en maakt niets open. De ingenieur gebruik vaak een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Resultaten bespreking

  In aansluiting op de keuring vertelt de bouwkundige zijn bevindingen. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Met de gegevens van de huisbeoordeling zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. Daarin staat de conclusie van de staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Tevens vind je in het rapport een indicatie van de kosten om het gebouw weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Op dat moment kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Je kunt de resultaten opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen rond de €315 en €495. De prijs is gebaseerd op verschillendeaspecten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) hebben de meeste invloed. Ook de plek van de woning is van invloed op de prijs (met het oog op reiskosten). Bovendien zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Bekijk vooral goed wachttijd, de volledigheid van het rapport en naar ervaringen van anderen. Dit heeft allemaal invloed op het kostenplaatje. In de bijgaande tabel vind je samengevat de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Katlijk.

Soort huisOppervlakteGeschatte kosten
Appartement91 m2290 – €330
Rijtjeshuis104 m2€350 – €365
Kopwoning141 m2€400 – €450
Geschakelde woning151 m2€450 – €485
Herenhuis193 m2€525 – €540
Opsomming met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vergelijk tarieven van erkende bouwkundigen in jouw woonplaats

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Aspecten die je zeker moet meewegen bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijzen, levertijd van het rapport, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de lijst hierna verstrekken we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Katlijk die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Mildam, Oranjewoud, Nieuweschoot, Oudeschoot en Terband.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-katlijk-8455

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. D.m.v. een aankoopkeuring in Katlijk bekijkt een onafhankelijk deskundige het huis. Handig, zo krijg je goed inzicht in wat de actuele situatie en staat van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een onafhankelijke keuring van een woonobject dat je wilt verkopen. Op basis daarvan geef je potentiële kopers duidelijkheid over de gebreken van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningverkoper is het wettelijk je plicht de koper van informatie te voorzien over de bouwkundige staat van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig ingenieur loopt de hele woning door (opleverpunten) en past zijn vaardigheden toe rondom het bouwbesluit. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Prijzen variëren tussen de €100 en €235.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Waarom een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om te kijken wat de staat van een woning is. De deskundige geeft ook een indicatie van de te verwachten kosten om de woning in goede staat te brengen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Friesland laat je meestal uitvoeren in situaties wanneer je een nieuwe woning gaat kopen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak verschillende gebreken. Door middel van deze woningkeuring weet je wat je koopt. Vaak wordt dit gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Daarbij worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Het is aan te raden dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Katlijk). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het nadeel is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw van de woning zonder verslaglegging. Samen met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Heerenveen bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles aangaande de staat van het huis. Potentiële acute situaties worden meteen aangestipt. De specialist biedt ook een kostenoverzicht voor de herstelwerkzaamheden. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de betaalbaarheid en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie