Bouwkundige keuring Nijehaske

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Nijehaske regelen kan veel meerwaarde bieden. Op die manier krijg je een beeld van de bouwkundige staat van de woning en ontvang je een inschatting van de herstelkosten op korte- en lange termijn. Zo is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. In onze uitgebreide documentatie bekijk je alle benodigde informatie over de verschillende keuringen, de prijzen en verschaffen we de gegevens van bouwkundig adviseurs in Nijehaske.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Nijehaske inspecteert het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • De ingenieur kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals bijvoorbeeld de vloerconstructies en en de staat van de isolatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Zo krijg je meer helderheid over de status van de woning die je op het oog hebt.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan is een keuring soms verplicht.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €330 en €470.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Nijehaske inplannen

Wil je snel een analyse van de algehele staat van jouw eigen woning of van een huis waar je interesse in hebt? Dan heb je behoefte aan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Via deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de dakbedekking en en de onderhoudsstaat van de keuken. Tevens weet je welke kosten noodzakelijk zijn om de woning te herstellen en te verbeteren. Ook krijg je meer inzicht in het onderhoud voor de lange termijn. Jij beslist zelf welk bedrijf het woonobject gaat inspecteren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Bedrijven zoals een bouwinspecteur, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Nijehaske.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in mei 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Probeer dan een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het bekijken van het huis geeft de bouwkundig specialist gelijk mondeling zijn bevindingen door van de bouwkundige problemen. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Kies dan ook voor een woningtaxatie en/of energielabel check. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons informatieplatform lees je ook aanvullende toelichtingen over Keuring voor woningverkoop.

Bouwkundige keuring regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Nijehaske

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Als eerste heb je een deskundige nodig die de woning gaat opnemen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er zijn een aantal architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Nijehaske (regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige woningbezitter & wellicht een makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De inspecteur checkt alles maar verplaatst geen meubels en breekt of hakt niks open. De inspecteur gebruikt o.a. een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Conclusies doornemen

  Na afloop van de keuring vertelt de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Gebaseerd op het woningonderzoek krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In deze documentatie vind je een overzicht van de observaties en direct / noodzakelijk onderhoud. Daarbij staat in het document een overzicht met de kosten om het object te herstellen en/of renoveren.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Op basis van de resultaten kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Je kunt de resultaten opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport schommelen rond de €310 en €485. De prijs is afhankelijk van verschillende factoren. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de locatie van de woning beïnvloedt de prijs door de te verwachten reiskosten. Verder zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de grote en kleine spelers. Let vooral op de snelheid, de deskundigheid en ervaring van de expert en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit heeft allemaal invloed op de definitieve prijs. In de tabel hieronder vergelijk je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Nijehaske.

Type woningOppervlakteGemiddelde kosten
Appartement91 m2300 – €330
Rijwoning104 m2€345 – €370
Kopwoning126 m2€410 – €440
2-onder-1 kap162 m2€455 – €485
Vrijstaand197 m2€525 – €545
Samenvatting met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport mei 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk en vergelijk betrouwbare bouwkundigen in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderwerpen waar je oog op moet houden bij het kiezen van een inspecteur: de prijsindicatie, wachttijd, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het schema hieronder vind je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Nijehaske die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in Oudehaske, Sintjohannesga, Rotsterhaule, Rotstergaast en Rottum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-nijehaske-8466

Aankoopkeuring uit laten voeren

Als je een mooie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Nijehaske checkt een neutrale partij het verblijf. Verstandig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de status van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Met behulp van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonobject.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een inspectie van een woonobject die binnenkort op de markt komt. Op deze manier verstrek je de benodigde info over de onderhoudssituatie van het huis. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningeigenaar ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper goed te informeren aangaande de staat van het huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? A.d.h.v. een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. Een bouwkundige controleert alle opleverpunten en kan je alles vertellen over regels en richtlijnen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De kosten liggen tussen de €115 en €205.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een volledige inspectie van een huis met rapportage. Je voert een bouwtechnische keuring uit om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De inspecteer berekent ook de kosten die nodig zijn om de woning toekomstbestendig te maken.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt geadviseerd wanneer je mogelijk een woning wilt kopen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak meerder onderhoudsproblemen. Met deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In de regel wordt het onderzoek gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Dikwijls worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Normaal doet men dit voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Nijehaske). Is er veel onderhoud nodig? Geholpen door het rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Aandachtspunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Onder begeleiding van de bouwkundig ingenieur uit de gemeente De Fryske Marren maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen over de onderhoudssituatie van het huis. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangewezen en besproken. Deze inspecteur geeft ook een schatting van de kosten om deze problemen te verhelpen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is het gunstige tarief en de snelle levertijd.

Plaats een reactie