Bouwkundige keuring Sintjohannesga

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Sintjohannesga laten uitvoeren is dan zeker aan te raden. Met behulp van de inspecteur krijg je inzicht in de wat er eventueel nog moet gebeuren en kom je achter de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Zo is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op deze pagina tref je nuttige info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de kosten en verschaffen we de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Sintjohannesga.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Je bouwkundig inspecteur in Sintjohannesga onderzoek het huis op een groot aantal onderdelen.
 • De ingenieur kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals o.a. de groepenkasten en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle bevindingen van de deskundige met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Met deze documenten zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de conditie van de woning waar je interesse in hebt.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €340 en €390.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Sintjohannesga laten uitvoeren

Wil je snel een inspectie van de staat (en gebreken) van een gebouw of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Overweeg dan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Met deze keuring weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Denk aan het schilderwerk en en of er lekkages zijn. Dan heb je dan inzicht in welke kosten er gemaakt dienen te worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Tevens krijg je meer zekerheid over de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je mag zelf een partij kiezen die de keuring uitvoert. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Bedrijven zoals een bouwinspecteur, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Sintjohannesga.

Een extra voordelige bouwkeuring in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Overweeg dan een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Tijdens het onderzoek van het gebouw geeft de bouwkundige een mondelinge samenvatting van de staat en gebreken. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Je kunt het dan ook combineren met een woningtaxatie en/of energielabel check. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons informatieplatform lees je ook aanvullende informatie over Direct bouwkundig rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Sintjohannesga

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst neem je contact op met een specialist die de keuring gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je hebt de keuze uit een aantal architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Sintjohannesga en omgeving.

 2. De technische keuring

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en / of de makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De deskundige analyseert alles maar verplaatst geen huisraad en hakt niks open. De inspecteur neemt altijd spullen mee zoals een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Resultaten doorspreken

  Na afloop van de woninganalyse omschrijft de bouwkundige zijn bevindingen. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Gebaseerd op de inspectie zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In het verslag lees je alle opvallende zaken en de bouwkundige staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Daarnaast vind je hier een overzicht met de kosten om de woning bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Nu kun je met zekerheid een openingsbod doen. In het achterhoofd heb je dan het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Vergeet ze dan niet op te nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport variëren rond de €310 en €375. Het kostenplaatje wordt bepaald door diverse onderdelen. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plaats waar de woning staat beïnvloedt de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Verder zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Kijk goed naar de levertijd, hoe uitgebreid de rapportage is en naar ervaringen van anderen. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het kostenplaatje. In het bijgaande overzicht vind je overzichtelijk een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Sintjohannesga.

Type woningWoonoppervlakPrijsberekening
Studio91 m2280 – €315
Rijtjeshuis112 m2€360 – €380
Hoekwoning143 m2€425 – €450
Geschakelde woning166 m2€470 – €505
Herenhuis187 m2€520 – €535
Samenvatting met kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vraag prijzen op bij professionele bouwkundigen in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Dingen waar je oog op moet houden bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de kosten, levertijd van de rapportage, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het volgende schema overhandigen we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Sintjohannesga die je mogelijk kunt inschakelen voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Rotsterhaule, Rotstergaast, Rottum, Luinjeberd en Tjalleberd.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-sintjohannesga-8464

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Aan de hand van een aankoopkeuring in Sintjohannesga bekijkt een objectieve expert het woonobject. Handig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de gesteldheid van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je op het oog hebt.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woonobject

Een verkoopkeuring betekent: een objectieve beoordeling van een bestaande woning dat jij wil verhuren. Middels dit rapport geef je de kopende partij inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt ben je wettelijk verplicht om de koper op de hoogte te brengen van de staat van het huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Met behulp van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundige loopt de hele woning door (opleverpunten) en zal zijn kennis delen over de bouwprocedures en geldende normen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €125 en €200.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een grondige en visuele inspectie van een woonobject. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van een woning te achterhalen. De bouwspecialist calculeert tevens een prijsindicatie van de onderhoudskosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt uitgevoerd zodra jij actief bent op de woningmarkt. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op meerder onderhoudsproblemen. Dankzij zo’n woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Dikwijls wordt het pas in gang gezet als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Daarbij worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Dit wordt doorgaans gedaan in het begin van het biedproces (via een makelaar in Sintjohannesga). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Minpunt is dat het rapport tijd en geld kost, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente De Fryske Marren loop je hele woning door. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling aangaande de gebreken van de woning. Eventuele problemen worden dan direct gesignaleerd. Deze inspecteur noemt ook een prijsindicatie van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is het gunstige tarief en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie