Bouwkundige keuring Oudehaske

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Oudehaske laten doen kan veel meerwaarde bieden. Op die manier krijg je een goed beeld van de staat van de woning en krijg je meer inzicht in de herstelkosten op korte- en lange termijn. Daarmee sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. In onze uitgebreide documentatie tref je aanvullende info over de verschillende keuringen die er zijn, de kosten en verstrekken we een overzicht met bouwkundig adviseurs in Oudehaske.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Een bouwkundig inspecteur in Oudehaske analyseert de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals het schilderwerk en en de staat van de CV-ketel.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle bevindingen van de deskundige met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Op basis van deze analyse krijg je meer duidelijkheid over de onderhoudsstatus van de woning die je op het oog hebt.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €310 en €485.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Oudehaske regelen

Direct een onderzoek laten doen naar de bouwkundige staat van jouw eigen woning of van een huis waar je interesse in hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Dankzij deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Denk aan het dak, pannen, dakbeschot en en de onderhoudsstaat van de keuken. Ook weet je welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om eventuele gebreken te verhelpen. In aanvulling daarop krijg je een idee van het toekomstig onderhoud. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die het woonobject gaat inspecteren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Denk aan een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Oudehaske.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juni 2022
Wil je een woning voordelig laten controleren? Probeer dan de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij de analyse van het woonhuis geeft de bouwadviseur een mondelinge samenvatting van alle bouwkundige punten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Plan dan ook meteen een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook handige toelichtingen over Keuring voor woningaankoop.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Oudehaske

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Als eerste neem je contact op met een deskundige die het onderzoek gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er zijn allerlei architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Oudehaske (en de nabije regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of wellicht een makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De specialist loopt alles na maar laat alles op z’n plek staan en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De specialist neemt altijd spullen mee zoals een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Resultaten doorspreken

  Direct na de wooninspectie komt de bouwkundige over de brug met zijn observaties. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Met alle bevindingen van het onderzoek stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In deze documentatie vind je een overzicht van de woning inclusief foto’s en eventuele onderhoudspunten. Bovendien krijg je ook inzage in een tariefoverzicht om het object in orde te maken.

 5. Woningwaarde bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Op dat moment kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport liggen tussen de €325 en €375. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op verschillende factoren. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) zijn de belangrijkste. Ook de plaats waar de woning staat heeft een effect op de prijs door de te verwachten reiskosten. Ook komen we verschillen tegen tussen de landelijke en regionale bureaus. Bekijk vooral goed levertermijn, de instrumenten die de expert gebruikt en naar ervaringen van anderen. Dit alles bij elkaar bepaalt de pakketprijs. In de tabel hieronder bieden wij de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Oudehaske.

WoonobjectNetto woonoppervlaktePrijsindicatie
Etagewoning82 m2275 – €320
Tussenwoning121 m2€360 – €385
Hoekpand147 m2€410 – €435
Twee onder één kap153 m2€470 – €495
Landhuis180 m2€510 – €560
Opsomming met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2022.

Snel een bouwkundig rapport?

Vergelijk tarieven van professionele bouwkundigen actief in jouw regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Zaken waar je oog op moet houden wanneer je een inspecteur kiest: de prijsverwachting, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het schema hieronder overhandigen we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Oudehaske die potentieel hun service kunnen verlenen bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Sintjohannesga, Rotsterhaule, Rotstergaast, Rottum en Luinjeberd.

AdviesbureauStraatnaamPostcodePlaats
Busstra BouwadviesAengwirderweg 129/A8459 BKLuinjeberd
Bouwkundig Teken- en Adviesbureau L W de BosMeyerweg 1538456 GEDe Knipe
Bouwfysica Specialist DeMarconistraat 88451 CHOudeschoot
Velstra Bouwadviesbureau DBeugel 1818447 ATHeerenveen
Bouwkundig ingenieur Oudehaske: regionale bedrijven.
bouwkundige-keuring-oudehaske-8465

Wat is een aankoopkeuring?

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Middels een aankoopkeuring in Oudehaske bekijkt een onpartijdige ingenieur het huis. Slim, zo weet je snel meer over wat de actuele situatie en staat van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Middels een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het nieuw aan te kopen huis.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Met een verkoopkeuring bedoelen we een professionele en erkende analyse een woning dat je wilt verkopen. Hiermee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over onderhoudstoestand van de woning. Je bent 100% transparant en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper goed in te lichten overde bouwkundige staat van het woonobject.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Met een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwinspecteur bekijkt alle opleverpunten en is op de hoogte van het bouwbesluit. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De tarieven schatten we in tussen €100 en €245.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Je voert een bouwtechnische keuring uit om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Het rapport beschrijft de kosten die gemaakt moeten worden om de woning op te knappen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt uitgevoerd als je een nieuwe woning gaat kopen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van meerder onderhoudsproblemen. Door gebruik te maken van de woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd voordat het openingsbod wordt gedaan. Mede worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Wij adviseren om dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Oudehaske). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Geholpen door het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige bouwtechnische schouw zonder rapport. Samen met de bouwkundige uit de gemeente De Fryske Marren wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen met betrekking tot de actuele staat waarin de woning verkeert. Eventuele gebreken worden dan direct gesignaleerd. De deskundige weet vaak ook de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is het gunstige tarief en de snelheid.

Plaats een reactie