Bouwkundige keuring Zeddam

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Zeddam laten uitvoeren kan veel onzekerheid wegnemen. Hiermee krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de gebreken van een woning en krijg je een beeld van de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Op basis daarvan sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op onze bouwkeuring-vergelijker bieden wij uitgebreide info over de verschillende keuringen die er zijn, de onkosten en verschaffen we de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Zeddam.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • De bouwkundig inspecteur in Zeddam checkt de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals bijv. de dakbedekking en of er houtrot is.
 • Het bouwkundig rapport bevat per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Met deze documenten krijg je een beeld van de de status van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €275 en €465.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Zeddam plannen

Wil jij meteen een onderzoek laten doen naar de bouwtechnische staat van je woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Bekijk dan de optie voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Met deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. De inspecteur bekijkt o.a. de vloerconstructies en en de staat van eventuele schuren en garages. Tevens krijg je een overzicht van wat de financiële consequenties zijn om de woning te herstellen en te verbeteren. Tevens krijg je meer inzicht in onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die het woonobject gaat inspecteren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Onder andere een bouwinspecteur, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Zeddam.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in december 2023
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Kies dan voor een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het doornemen van het woonhuis geeft de bouwkundig adviseur een mondeling verslag over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je het energielabel weten? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons portaal vind je ook meer uitleg over Bouwkundige keuring rapportage.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Zeddam

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Selecteer een bouwkundige

  Als eerste neem je contact op met een expert die de technische keuring gaat doen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt terecht bij uiteenlopende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Zeddam (en de nabije regio).

 2. De analyse en keuring

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige woningbezitter en / of de verkoopmakelaar maak je een rondje door de woning. De inspecteur beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar laat alles op z’n plek staan en schroeft ook niks open. Deze persoon gebruik vaak een ladder of een vochtmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  In aansluiting op de keuring vertelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Steunend op de keuring stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In dit stuk staat een lijst met de waarnemingen en eventuele gebreken. Ook vind je daar een overzicht met de kosten om het woonhuis te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Dan kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Zorg dan dat je dit opneemt in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport in 2023 schommelen tussen de €290 en €485. Het prijskaartje wordt bepaald door allerlei facetten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) spelen de grootste rol. Ook de regio speelt een rol wanneer er reiskosten worden berekend. Verder zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk goed naar de oplevertermijn, welke instrumenten er gebruikt worden en naar reviews van andere klanten. Dit speelt mee in de totaalprijs. In het overzicht hieronder berekenen we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Zeddam.

Soort huisAantal m2Geschatte prijzen
Bovenwoning95 m2280 – €305
Rijtjeshuis110 m2€340 – €365
Kopwoning142 m2€425 – €435
2-onder-1 kap160 m2€475 – €480
Landhuis186 m2€515 – €560
Tabel met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport december 2023.

Snel een bouwkundig rapport?

Vergelijk professionele bouwkundigen in de omgeving

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor een uitgebreide technische keuring? Onderwerpen die belangrijk zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de geschatte kosten, wachttijd, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de lijst hierna faciliteren we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Zeddam die je mogelijk kunnen helpen met een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Loerbeek, Kilder, Wehl, Halle en Zelhem.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-zeddam-7038

Voordelen van een aankoopkeuring

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. D.m.v. een aankoopkeuring in Zeddam controleert een neutrale bouwkundig ingenieur het woonhuis. Slim, zo krijg je inhoudelijke info over wat de staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonobject.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een professionele en erkende analyse een huis dat je te koop wilt aanbieden. Op deze manier geef je de kopende partij inzicht in de gebreken van de woning. Je bent 100% transparant en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper op de hoogte te brengen van onderhoudstoestand van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Informatie over de opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Met behulp van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwadviseur controleert alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Tarieven variëren tussen de €99 en €200.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning te controleren. De inspecteer berekent ook de te verwachten kosten om de woning in goede staat te brengen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland laat je meestal uitvoeren zodra jij een ander huis gaat aanschaffen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van meerder onderhoudsproblemen. Door middel van deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Daarbij worden de resultaten van het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Je kunt dit het beste laten doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Zeddam). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Met het rapport in je broekzak kan je een marktconform bod uitbrengen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring betekent een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Montferland doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen over de staat van het huis. Potentiële zorgelijke constateringen worden dan direct gesignaleerd. Deze inspecteur kent ongeveer de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en de snelheid.

Plaats een reactie