Bouwkundige keuring Nieuweschoot

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Nieuweschoot laten uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Op die manier krijg je een idee van de huidige staat van het huis en kom je achter de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Op basis daarvan sta je sterker in de onderhandelingen. Op deze website lees je meer informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de tarieven en bekijk je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Nieuweschoot.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Nieuweschoot onderzoek het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals de dakbedekking en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • Het bouwkundig rapport bevat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief een kostenplaatje.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de toestand van de woning die je op het oog hebt.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €280 en €400.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Nieuweschoot uitvoeren

Direct meer info over de bouwkundige staat van jouw eigen woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Overweeg dan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Middels deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Er wordt gekeken naar o.a. het schilderwerk en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Zo krijg je een indicatie van welke kosten er bij komen kijken om de woning te herstellen en te verbeteren. Eveneens krijg je een beeld van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de keuring uitvoert. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Onder andere een bouwkundig expert, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Nieuweschoot.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juli 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Bekijk de mogelijkheden van een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het doorlopen van het huis geeft de bouwadviseur een mondelinge toelichting van alle bouwkundige punten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Regel ook direct een erkende taxatie en/of energielabel check. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op Bouwkeuringexpert.nl kan je ook veel gegevens vinden over Prijzen bouwkundige keuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Nieuweschoot

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst moet je een deskundige hebben die het onderzoek gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt kiezen uit meerdere architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Nieuweschoot (en de regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij & de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De deskundige loopt alles na maar verplaatst geen inboedel en breekt of hakt niks open. De specialist heeft hiervoor o.a. een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Conclusies doornemen

  Meteen na de keuring komt de bouwkundige over de brug met zijn oordeel. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Middels de keuring krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit document staat een lijst met de waarnemingen en eventuele gebreken. Bovendien vind je hier een kostenindicatie om de woonruimte weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Is de uitkomst positief? Op basis van de resultaten kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelkosten. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen tussen de €300 en €470. Het kostenplaatje is gebaseerd op meerdere punten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) spelen de grootste rol. Ook de plek van de woning heeft zijn weerslag op de prijs door de te verwachten reiskosten. Verder zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Neem zaken in overweging zoals wachttijd, de instrumenten die de expert gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit kent zijn weerslag in de totaalprijs. In het bijgesloten overzicht vind je samengevat de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Nieuweschoot.

WoonobjectGrootteGeschatte kosten
Appartement93 m2300 – €325
Tussenwoning125 m2€340 – €385
Hoekwoning130 m2€405 – €440
Geschakelde woning161 m2€470 – €500
Vrijstaand197 m2€505 – €545
Overzichtmet de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk info van erkende bouwkundigen in jouw woonplaats

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Zaken waar je oog op moet houden wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de geschatte kosten, levertijd van het rapport, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de lijst hierna overhandigen we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Nieuweschoot die je wellicht van dienst kunnen zijn bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of bekijk adviesbureaus in Oudeschoot, Terband, Oude Willem, Wateren en Zorgvlied.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-nieuweschoot-8452

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Nieuweschoot bekijkt een onafhankelijk ingenieur het woonobject. Slim, zo krijg je inhoudelijke info over wat de actuele situatie en staat van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Middels een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonobject.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Informatie over verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een uitgebreide en deskundige keuring van een woning dat je te koop wilt aanbieden. Daarmee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de bouwkundige staat van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je wekt daarmee vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als verkopende partij heb je de plicht om de kopende partij gedegen te informeren inzake de bouwkundige staat van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Met behulp van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig expert loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en kent het bouwbesluit. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €120 en €190.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Je krijgt nadere toelichting over de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om de woning in goede staat te brengen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Friesland is relevant wanneer je mogelijk een woning wilt kopen. Doorgaans vertonen de oudere huizen achterstallig onderhoud. Aan de hand van de woningkeuring weet je wat je koopt. In de regel wordt het onderzoek gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Ook worden onvoorzienen situaties over de woningstaat in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Dit wordt doorgaans gedaan in het begin van het biedproces (via een makelaar in Nieuweschoot). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Geholpen door het rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het nadeel is dat het rapport tijd en geld kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Heerenveen maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen aangaande de actuele staat waarin de woning verkeert. Eventuele gebreken worden direct aangewezen en besproken. Deze inspecteur noemt ook een prijsindicatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie