Bouwkundige keuring Terband

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Terband laten doen kan veel meerwaarde bieden. Door deze keuring krijg je een concreet beeld van de staat en waarde van de woning en inzage in de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Met deze informatie sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op ons woonplatform kan je aan de slag met actuele informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en check je en tabel met bouwkundig adviseurs in Terband.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Terband bekijkt de woning op een groot aantal onderdelen.
 • Er wordt gekeken naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals onder andere de vloerconstructies en of er houtrot is.
 • Het bouwkundig rapport omvat alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Door deze inspectie krijg je een concreet beeld van de de staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €325 en €440.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Terband plannen

Direct een indicatie van de algehele staat van jouw appartement of van een potentiële woning om aan te kopen? Profiteer dan van een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Met deze analyse weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. De inspecteur bekijkt o.a. de kozijnen, het schilderwerk en of er sprake is van lekkages. Daarbij krijg je een overzicht van welke extra kosten er gemaakt gaan worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Tevens krijg je meer inzicht in het toekomstig onderhoud. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de keuring uitvoert. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig expert, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Terband.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in december 2023
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Ga dan voor een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij de bezichtiging van het gebouw geeft de bouwkundig inspecteur een mondelinge toelichting van alle bouwkundige punten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je het energielabel weten? Plan dan ook meteen een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit scheelt veel geld. Op ons portaal tref je ook praktische gegevens over Opleveringskeuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Terband

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Als eerste zoek je een deskundige die de keuring gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt een aanvraag indienen bij meerdere architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Terband (en de regio).

 2. De analyse en keuring

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkoper en/of wellicht een makelaar maak je een rondje door de woning. De expert doorzoekt alles maar verplaatst niks en schroeft niets open. De expert beschikt doorgaans over thermografische camera en een ladder.

 3. Conclusies doorspreken

  In aansluiting op de keuring omschrijft de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Steunend op de woninganalyse komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In deze documentatie staat de conclusie van de bevindingen en eventuele gebreken. Tevens krijg je ook inzage in een lijst met kosten die nodig zijn om het gebouw bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op dat moment kun je beginnen met je openingsbod. Hierbij houdt je rekening met de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport variëren rond de €325 en €445. Het prijskaartje wordt vastgesteld op basis van verschillendeonderdelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning spelen de grootste rol. Ook de regio heeft zijn weerslag op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Bovendien zit er veel verschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk altijd goed naar levertermijn, welke instrumenten er gebruikt worden en vraag ook reviews van andere klanten aan. Al deze punten kunnen invloed hebben op de pakketprijs. In de bijgaande tabel delen we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Terband.

Type huis OppervlaktePrijsindicatie
Appartementje91 m2290 – €320
Rijwoning116 m2€350 – €380
Hoekhuis144 m2€405 – €440
Twee onder één kap165 m2€450 – €495
Landhuis181 m2€530 – €555
Overzichtmet de tarieven van een bouwkundig rapport december 2023.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vraag prijzen op bij geschikte bouwkundigen in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Zaken die belangrijk zijn wanneer je een inspecteur kiest: de kosten, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het volgende schema vind je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Terband die potentieel hun service kunnen verlenen bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Oude Willem, Wateren, Zorgvlied, Donkerbroek en Waskemeer.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-terband-8449

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Dankzij een aankoopkeuring in Terband bekijkt een objectieve specialist de potentiële woning. Ideaal, want zo weet je precies wat de conditie van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Middels een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

verkoopkeuring voor een woning

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een professionele en erkende analyse een woning dat jij wil verhuren. Daarmee geef je de aspirant koper informatie over de onderhoudssituatie van het huis. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als woningeigenaar ben je wettelijk verplicht om kopers van informatie te voorzien over de onderhoudssituatie van het huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Aan de hand van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. Het bouwkundig adviesbureau loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet hoe het zit met regels en richtlijnen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Kosten variëren tussen de €110 en €200.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van het huis inzichtelijk te maken. Het rapport beschrijft een prijsindicatie van de onderhoudskosten om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Friesland laat je meestal uitvoeren op het moment dat je een nieuwe woning gaat kopen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben onderhoud problematiek. D.m.v. een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de regel wordt het onderzoek gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Meestal worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Terband). Worden er veel gebreken ontdekt? Op basis van de resultaten kan je dan een lager bod uitbrengen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Minpunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring betekent een woningschouw zonder verdere rapportage. Tegelijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Heerenveen doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door aangaande de actuele staat waarin de woning verkeert. Mogelijke gebreken worden direct aangegeven. De ingenieur geeft ook een schatting van de kosten om deze problemen te verhelpen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de voordelige prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie