Bouwkundige keuring Vriescheloo

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Vriescheloo laten doen is heel erg verstandig. Door deze keuring krijg je een concreet beeld van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en kom je achter de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Door deze inzichten sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op deze pagina verzamelen wij uitgebreide informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de tarieven en check je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Vriescheloo.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Een bouwkundig inspecteur in Vriescheloo inspecteert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals de meterkast en en de toepassingen van isolatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met per onderdeel een uitgebreide documentatie met hierbij een kostenberekening.
 • Door deze inspectie heb je een duidelijk beeld van de status van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €345 en €465.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Vriescheloo laten uitvoeren

Wil jij meteen een onderzoek laten doen naar de technische kwaliteit jouw eigen woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Na deze analyse kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Er wordt gekeken naar o.a. de plafonds en en de onderhoudsstaat van de keuken. Daarbij kom je er achter welke extra kosten er gemaakt gaan worden om eventuele gebreken te verhelpen. In aanvulling daarop krijg je een idee van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de inspectie gaat uitvoeren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Bedrijven zoals een bouwkundige, een architect, een bouwpartij of taxateur in Vriescheloo.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Bekijk de mogelijkheden van een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het doorlopen van de woning geeft de bouwkundig ingenieur snelle en concrete adviezen over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Je kunt het dan ook combineren met een complete taxatie en/of energielabel check. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Via onze vergelijker lees je ook handige informatie over Bouwkundig rapport spoed.

Bouwtechnische keuring nodig?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Vriescheloo

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Allereerst moet je een expert hebben die de woning gaat opnemen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt een aanvraag indienen bij een aantal architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Vriescheloo (en in de buurt).

 2. Keuring van het woonobject

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij en / of makelaar van de verkopende partij wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De deskundige bekijkt alles maar laat alles netjes op de plek staan en schroeft niets open. De expert beschikt doorgaans over een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Na afloop van het onderzoek komt de bouwkundige over de brug met zijn waarnemingen. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Aan de hand van het woningonderzoek ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In deze documentatie tref je een samenvatting van de woning inclusief foto’s en de geconstateerde gebreken. Bovendien bekijk je hier een tariefoverzicht om het huis te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Nu kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de aangetoonde gebreken. Zijn de resultaten nog niet bekend? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport variëren rond de €285 en €445. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van verschillende factoren. De oppervlakte en de inhoud van de woning bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de regio heeft een effect op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Verder zit er veel verschil tussen de grote en kleine spelers. Kijk goed naar de snelheid, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de totaalprijs. In de vergelijker hieronder beschrijven we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Vriescheloo.

WoonobjectWoonoppervlakPrijsindicatie
Flatwoning83 m2285 – €310
Rijtjeshuis118 m2€345 – €380
Hoekwoning125 m2€420 – €435
Geschakelde woning151 m2€450 – €505
Vrijstaand196 m2€520 – €545
Opsomming met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk info van goede bouwkundigen in de omgeving

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Zaken waar je op moet letten wanneer je een inspecteur kiest: de geschatte kosten, wachttijd, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de lijst hierna vind je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Vriescheloo die potentieel hun service kunnen verlenen bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of zoek adviesbureaus in Wedde, Blijham, Oudeschans, Bellingwolde en Bad Nieuweschans.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-vriescheloo-9699

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Met een aankoopkeuring in Vriescheloo controleert een onpartijdige expert de potentiële woning. Ideaal, zo krijg je inhoudelijke info over wat de conditie van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

verkoopkeuring voor een woonobject

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een onafhankelijke keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die binnenkort op de markt komt. Op deze manier verschaf je potentiële kopers inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningbezitter ben je wettelijk verplicht om de potentiële koper gedegen te informeren inzake de staat van jouw huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Via een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwadviseur controleert alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwspecialist is objectief en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De prijzen liggen tussen de €125 en €210.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Het rapport beschrijft de noodzakelijke investeringen om de woning in goede staat te brengen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Groningen laat je meestal uitvoeren wanneer je een nieuwe woning gaat kopen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van onderhoud problematiek. Met deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Dikwijls wordt het pas in gang gezet zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Doorgaans worden de uitslagen van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Je kunt dit het beste laten doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Vriescheloo). Mankeert er het nodige aan de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Het nadeel is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een bouwtechnische schouw zonder rapport. Gezamenlijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Westerwolde wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen aangaande de staat van het huis. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten komen meteen aan het licht. De deskundige kent ongeveer de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage kosten en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie