Bouwkundige keuring Heerhugowaard

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Heerhugowaard laten uitvoeren is dan zeer verstandig. Op die manier krijg je op hoofdlijnen een beeld van de staat en waarde van de woning en ontvang je een inschatting van de kosten om de gebreken op te lossen. Op basis daarvan sta je sterker in de onderhandelingen. Via bouwkeuringexpert.nl bieden wij nuttige info over de verschillende keuringen die er zijn, de kosten en vind je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Heerhugowaard.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • De bouwkundig inspecteur in Heerhugowaard controleert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • Deze persoon kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals bijvoorbeeld de fundering en de technische staat van de CV-installatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle documentatie en analyses incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Met deze documenten krijg je meer helderheid over de conditie van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €285 en €385.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Heerhugowaard plannen

Behoefte aan duidelijkheid over de bouwtechnische staat van jouw appartement of van een woning die te koop staat? Dan heb je behoefte aan een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Dankzij deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de vloeren en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Hiermee kom je er ook achter welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de verschillende problemen op te lossen. Daarbij krijg je een overzicht van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de woning komt inspecteren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Bedrijven zoals een bouwkundig expert, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Heerhugowaard.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Ten tijde van de controle van het huis geeft de bouwadviseur gelijk mondeling zijn bevindingen door over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Plan het dan tegelijk in met een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit bespaart veel geld. Op ons platform lees je ook handige informatie over Bouwkundig rapport spoed.

Bouwkundig rapport opvragen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Heerhugowaard

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Om te starten zoek je een specialist die het huis gaat inspecteren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt kiezen uit verschillende architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Heerhugowaard (en in de buurt).

 2. De keuring van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & eventueel de makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De deskundige bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen huisraad en schroeft niets open. De specialist kan gebruik maken van een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Resultaten doornemen

  Meteen na het onderzoek meldt de bouwkundige zijn observaties. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Op basis van de wooninspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In het verslag staat een lijst met de bevindingen en direct / noodzakelijk onderhoud. Bijgevoegd staat in het document een schatting van de onkosten om het gebouw bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bod voorbereiden

  Is het rapport positief over de woning? Op basis van de resultaten kunnen de biedingen op de woning beginnen. In het achterhoofd heb je dan de aangetoonde gebreken. Is het rapport nog niet officieel? Laat dit dan opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €310 en €410. De totale prijs is afhankelijk van verschillende punten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen voornamelijk de prijs. Ook de locatie van de woning is van invloed op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Bovendien zit er veel verschil tussen de grote en kleine spelers. Belangrijke punten zijn levertermijn, de deskundigheid en ervaring van de expert en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit heeft allemaal invloed op de totaalprijs. In het overzicht hieronder vergelijk je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Heerhugowaard.

Type huis Netto woonoppervlaktePrijsindicatie
Flatwoning85 m2295 – €320
Rijtjeshuis110 m2€355 – €370
Hoekwoning142 m2€410 – €430
Twee onder één kap154 m2€475 – €495
Herenhuis200 m2€515 – €540
Overzichtmet de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk tarieven van goede bouwkundigen in jouw woonplaats

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Zaken die je moet afwegen wanneer je een inspecteur kiest: de kosten, levertijd van de rapportage, en welke instrumenten worden er gebruikt. In onderstaande tabel bieden wij adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Heerhugowaard die je mogelijk kunt inschakelen voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Drechterland, Hoorn, Medemblik, Koggenland en Stede Broec.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-heerhugowaard-1704

Advies over de aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Heerhugowaard onderzoekt een onpartijdige specialist de potentiële woning. Een uitkomst, want zo weet je precies wat de onderhoudsstatus van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Middels een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Kiezen voor een verkoopkeuring?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een gedegen review van een bestaande woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Daarmee geef je de andere partij inzicht in de staat van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als huiseigenaar is het wettelijk je plicht de koper op de hoogte te brengen van de bouwkundige staat van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? D.m.v. een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig expert controleert alle opleverpunten en weet hoe het zit met de regels en normen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €130 en €205.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning te controleren. De deskundige geeft ook een indicatie van de herstelkosten die nodig zijn om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland komt doorgaans ter sprake wanneer je actief bent op de woningmarkt. Vooral bij oudere woningen heb je kans op onderhoud problematiek. D.m.v. een woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Steeds vaker worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Dit wordt doorgaans gedaan in het begin van het biedproces (via een makelaar in Heerhugowaard). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van de resultaten is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Aandachtspunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Heerhugowaard wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen gerelateerd aan de gebreken van de woning. Eventuele belangrijke herstelpunten worden direct benoemd. De specialist biedt ook een kostenoverzicht om deze problemen te verhelpen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de voordelige prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie