Bouwkundige keuring Koggenland

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Koggenland inplannen is dan vaak geen gek idee. Door middel van deze analyse krijg je een concreet beeld van de bouwkundige staat van het huis en krijg je een beeld van de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Met die kennis worden de onderhandelingen transparanter. Op deze website tref je aanvullende informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de onkosten en verstrekken we de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Koggenland.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Koggenland inspecteert het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • Er wordt gekeken naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals o.a. de dakbedekking en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Door deze inspectie krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de status van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Bij een hypotheek met NHG is een keuring soms verplicht.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €295 en €420.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Koggenland regelen

Direct een onderzoek laten doen naar de bouwtechnische staat van een woonhuis of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Middels deze keuring weet je precies welke gebreken de woning heeft. Er wordt gekeken naar o.a. de sanitaire voorzieningen en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Ook kom je er achter wat de financiële consequenties zijn om de problemen aan te pakken. Tevens krijg je een overzicht van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Jij beslist zelf welk bedrijf de keuring uitvoert. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Koggenland.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Vraag dan eens naar een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het doorlopen van het huis geeft de bouwkundig specialist snelle en concrete adviezen over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of de energieprestaties? Plan het dan tegelijk in met een actuele taxatie en/of energielabel check. Dit scheelt veel geld. Op ons portaal lees je ook aanvullende toelichtingen over Vragen over bouwkundige keuringen.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Koggenland

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Een bouwkundige kiezen

  Om te starten heb je een expert nodig die het onderzoek gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt terecht bij uiteenlopende architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Koggenland en omgeving.

 2. De technische keuring

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkoper & de verkoopmakelaar wordt de hele woning bekeken. De deskundige bekijkt alles maar verplaatst geen meubels en schroeft niets open. Deze persoon neemt altijd spullen mee zoals een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Doorspreken conclusies

  Na afronding van de huisbeoordeling deelt de bouwkundige zijn beoordeling. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Op basis van de huis-analyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In dit rapport staat een lijst met de staat van de woning en direct / noodzakelijk onderhoud. Bovendien krijg je ook inzage in een lijst met kosten die nodig zijn om het verblijf in orde te maken.

 5. Woningwaarde bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Dan kan je een openingsbod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Wacht je nog op de uitkomsten? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen rond de €285 en €475. De totaalprijs is gebaseerd op meerdere onderdelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen voornamelijk de prijs. Ook waar de woning gelegen is is van invloed op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Eveneens zit er veel verschil tussen de verschillende aanbieders. Kijk goed naar de levertijd, de deskundigheid en ervaring van de expert en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit heeft allemaal invloed op het kostenplaatje. In de vergelijker hieronder vergelijk je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Koggenland.

Soort woningGrootteGeschatte tarieven
Studio92 m2280 – €305
Rijwoning104 m2€340 – €370
Hoekpand144 m2€425 – €450
Geschakelde woning171 m2€475 – €495
Villa188 m2€520 – €540
Schema met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vergelijk tarieven van goede bouwkundigen in de omgeving

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Factoren die van belang zijn bij het kiezen van een inspecteur: de tarieven, levertijd van het rapport, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de tabel hieronder bekijk je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Koggenland die je mogelijk kunnen helpen met een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Stede Broec, Enkhuizen, Wormerland, Zaanstad en Oostzaan.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-koggenland-1652

Aankoopkeuring uit laten voeren

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Koggenland onderzoekt een objectieve deskundige het woonhuis. Niet onverstandig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de gesteldheid van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Informatie over verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een huis dat je wilt verkopen. Daarmee geef je de aspirant koper informatie over de gebreken van de woning. Je speelt open kaart en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Dit geeft kopers vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis is het wettelijk je plicht de mogelijke koper goed in te lichten overde staat van jouw huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Door middel van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwinspecteur controleert alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met de regels en normen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De kosten liggen tussen de €125 en €235.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De bouwspecialist calculeert tevens de minimale investeringen om de woning toekomstbestendig te maken.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland wordt geadviseerd in het geval je een bod wilt uitbrengen op een woning. Vooral bij oudere woningen heb je kans op onderhoud problematiek. Middels deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In de regel wordt het onderzoek gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Tevens worden de resultaten van het onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Het is aan te raden dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Koggenland). Worden er veel gebreken ontdekt? Door gebruik te maken van het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring is een simpelere technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Koggenland wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen gerelateerd aan de staat van het woonobject. Eventuele problemen worden direct aangegeven. De bouwkundige kent ongeveer de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de voordelige prijs en de vlugge oplevertermijn.

 • Bouwkundige keuring Hensbroek
 • Bouwkundige keuring Obdam
 • Bouwkundige keuring Oudendijk
 • Bouwkundige keuring Avenhorn
 • Bouwkundige keuring Scharwoude
 • Bouwkundige keuring Spierdijk
 • Bouwkundige keuring Ursem
 • Bouwkundige keuring Berkhout
 • Bouwkundige keuring De Goorn
 • Bouwkundige keuring Zuidermeer
 • Plaats een reactie