Bouwkundige keuring Oudemirdum

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Oudemirdum inplannen is dan vaak geen gek idee. Daarmee krijg je inzicht in de huidige staat van het huis en krijg je een indicatie van de kosten om de gebreken op te lossen. Op basis daarvan sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op ons woonplatform kan je aan de slag met uitgebreide info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de prijzen en bekijk je en tabel met bouwkundig adviseurs in Oudemirdum.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Oudemirdum checkt het huis op een groot aantal onderdelen.
 • De ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals onder andere de kozijnen en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alles wat je moet weten over de staat van de woning met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Door deze inspectie krijg je inzicht in de de toestand van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit is een keuring soms verplicht.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €340 en €430.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Oudemirdum uitvoeren

Behoefte aan een inspectie van de staat (en gebreken) van een gebouw of van een potentiële woning om aan te kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Dankzij deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de puien en kozijnen en de technische staat van de CV-installatie. Tevens kom je er achter welke kosten er direct gemaakt moeten worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Ook krijg je een beeld van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die het woonobject gaat inspecteren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig expert, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Oudemirdum.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in december 2023
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Probeer dan een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij de bezichtiging van het gebouw geeft de bouwkundig adviseur mondeling een toelichting van alle bouwkundige punten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Combineer het dan met een erkende taxatie en/of energielabel check. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons portaal kan je ook veel uitleg vinden over Bouwkundige keuring rapportage.

Bouwkundig rapport opvragen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Oudemirdum

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Allereerst moet je contact zoeken met een specialist die de woning gaat onderzoeken. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt kiezen uit een aantal architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Oudemirdum (regio).

 2. De keuring van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & de verkoopmakelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwexpert bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst niks en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. Hij of zij beschikt doorgaans over een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Conclusies doornemen

  Na afronding van de woninganalyse beschrijft de bouwkundigewat hij heeft gezien. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Geleid door de inspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In het verslag staat een lijst met de observaties en eventuele onderhoudspunten. Bijgevoegd vind je hier een overzicht van de herstelkostenom de woning bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Een bod uitbrengen

  Is het rapport positief over de woning? Dan kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de aangetoonde gebreken. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren tussen de €280 en €485. De prijs wordt bepaald door diverse variabelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning hebben de meeste invloed. Ook de plek van de woning is van belang (met het oog op reiskosten). Ook zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders. Neem zaken in overweging zoals de snelheid, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit heeft allemaal invloed op de definitieve prijs. In de vergelijker hieronder beschrijven we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Oudemirdum.

Soort huisAantal m2Geschatte tarieven
Appartement89 m2275 – €330
Tussenwoning101 m2€355 – €375
Kopwoning129 m2€400 – €450
Twee onder één kap164 m2€470 – €485
Vrijstaand184 m2€525 – €560
Samenvatting met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vergelijk goede bouwkundigen actief in jouw regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor advies over een technische keuring? Aspecten die van belang zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de geschatte kosten, de snelheid, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de tabel hieronder vind je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Oudemirdum die je mogelijk kunt inschakelen voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Bakhuizen, Mirns, Rijs, Harich en Nijemirdum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-oudemirdum-8576

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Oudemirdum controleert een onpartijdige ingenieur de potentiële woning. Ideaal, zo weet je snel meer over wat de toestand van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een professionele en erkende analyse een huis dat je te koop wilt aanbieden. Op die manier geef je potentiële kopers duidelijkheid over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als huiseigenaar heb je de taak om kopers op de hoogte te brengen van de staat van jouw huis.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Met behulp van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Een bouwkundige bekijkt alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over de regels en normen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Prijzen variëren tussen de €99 en €195.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Daarbij geeft het inzicht in de kosten voor herstelwerk om het woonobject in goede staat te brengen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Friesland is relevant in het geval je een nieuwe woning gaat kopen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak diverse problemen. Door gebruik te maken van de woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Ook worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Dit wordt doorgaans gedaan alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Oudemirdum). Worden er veel gebreken ontdekt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een marktconform bod uitbrengen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Houd er rekening mee dat dit rapport het een en andere kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring betekent een schouw van de woning zonder verslaglegging. Samen met de bouwkundig adviseur uit de gemeente De Fryske Marren loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen over de actuele staat waarin de woning verkeert. Eventuele zorgelijke constateringen worden meteen aangestipt. Deze inspecteur biedt ook een kostenoverzicht van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie