Bouwkundige keuring Hoorn

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Hoorn laten uitvoeren is dan zeker aan te raden. Door middel van deze analyse krijg je op hoofdlijnen een beeld van de staat en waarde van de woning en krijg je meer inzicht in de kosten om de gebreken op te lossen. Door deze inzichten heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Via bouwkeuringexpert.nl lees je meer nuttige info over hoe je een keuring aanvraagt, de onkosten en achterhaal je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Hoorn.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Hoorn inspecteert de woning middels een uitgebreide checklist.
 • Hij of zij kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals bijvoorbeeld de sanitaire voorzieningen en en of er asbest aanwezig is.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Met deze documenten wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de status van de woning waarop jij wilt bieden.
 • In het geval van een NHG-hypotheek is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €305 en €490.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Hoorn regelen

Wil jij meteen meer info over de bouwkundige staat van jouw eigen woning of van een huis waar je interesse in hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Door deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de kozijnen, het schilderwerk en of er asbest aanwezig is. Ook wordt het overzichtelijk welke investeringen nodig zijn om de diverse problemen te verbeteren. Daarbij krijg je een overzicht van het onderhoud voor de lange termijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de inspectie gaat uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Denk aan een bouwkundige, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Hoorn.

Een extra voordelige bouwkeuring in april 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Vraag dan eens naar een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het doorlopen van het huis geeft de bouwkundig specialist een mondelinge samenvatting van alle bouwkundige aspecten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je het energielabel weten? Kies dan ook voor een erkende taxatie en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Via onze vergelijker lees je ook aanvullende toelichtingen over Bouwkundig rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Hoorn

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Om te starten neem je contact op met een expert die het onderzoek gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er zijn verschillende architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Hoorn (regio).

 2. Woninginspectie

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en / of de verkoopmakelaar loop je alles in het huis na. De bouwspecialist analyseert alles maar verplaatst geen huisraad en hakt niks open. De expert beschikt doorgaans over een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Resultaten doornemen

  Meteen na de inspectie beschrijft de bouwkundigezijn waarnemingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Geleid door het onderzoek krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In het verslag staat een lijst met de bevindingen en eventuele onderhoudspunten. Ook krijg je ook inzage in een lijst met kosten die nodig zijn om het object te herstellen en/of renoveren.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Nu kun je met zekerheid een openingsbod doen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele kosten voor onderhoud. Wacht je nog op de uitkomsten? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De prijzen van een bouwrapport liggen rond +/- €270 en €420. Het prijskaartje bestaat uit diverse punten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) hebben de meeste invloed. Ook de plek van de woning is van invloed op de prijs door de te verwachten reiskosten. Verder zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Kijk goed naar de levertijd, de deskundigheid en ervaring van de expert en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de pakketprijs. In de bijgaande tabel bieden wij de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Hoorn.

Type woningOppervlaktePrijsberekening
Appartementje85 m2275 – €320
Rijwoning114 m2€340 – €390
Hoekpand139 m2€420 – €440
Twee onder één kap171 m2€475 – €505
Villa176 m2€525 – €545
Opsomming met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport april 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vraag prijzen op bij geschikte bouwkundigen in jouw woonplaats

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor advies over een technische keuring? Onderdelen waar je oog op moet houden bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijsindicatie, levertijd van de rapportage, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de lijst hierna vind je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Hoorn die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Medemblik, Koggenland, Stede Broec, Enkhuizen en Wormerland.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-hoorn-1689

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. D.m.v. een aankoopkeuring in Hoorn bekijkt een onafhankelijk expert het gebouw. Een aanrader, zo ontvang je betrouwbare details over wat de onderhoudsstatus van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Kiezen voor een verkoopkeuring?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een pand dat je in de verkoop wil doen. Daarmee verstrek je de benodigde info over de staat van jouw huis. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als verkopende partij heb je de taak om de aspirant koper te voorzien van correctie informatie over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Met behulp van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundig specialist controleert alle opleverpunten en kent de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De prijzen liggen tussen de €110 en €210.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning in kaart te brengen. Het rapport beschrijft de minimale investeringen om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland komt in beeld in situaties wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. Vooral bij oudere woningen heb je kans op diverse problemen. Door gebruik te maken van de woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Vaak worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Normaal doet men dit voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Hoorn). Worden er veel gebreken ontdekt? Met het rapport in je broekzak is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Aandachtspunt is dat het rapport tijd en geld kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Begeleid door de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Hoorn maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling over de gebreken van de woning. Eventuele gebreken worden direct aangewezen en besproken. Deze inspecteur weet vaak ook de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de lage kosten en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

 • Bouwkundige keuring Zwaag
 • Bouwkundige keuring Blokker
 • Plaats een reactie