Bouwkundige keuring Blesdijke

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Blesdijke laten uitvoeren is dan zeker aan te raden. Zo krijg je een beeld van de bouwkundige staat van de woning en krijg je meer inzicht in de herstelkosten op korte- en lange termijn. Door deze inzichten sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op deze website kan je aan de slag met aanvullende informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de kosten en verschaffen we de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Blesdijke.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Je bouwkundig inspecteur in Blesdijke checkt de woning op een groot aantal onderdelen.
 • De ingenieur kijkt naar in het oog springende zaken zoals bijv. de fundering en of er houtrot is.
 • Het bouwkundig rapport bevat de informatie en conclusies van de inspecteur met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een beeld van de de status van de woning die je op het oog hebt.
 • In het geval van een NHG-hypotheek is een keuring soms verplicht.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €270 en €405.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Blesdijke uitvoeren

Wil jij meteen duidelijkheid over de technische kwaliteit jouw appartement of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Profiteer dan van een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Middels deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Er wordt gekeken naar o.a. het schilderwerk en en de staat van de CV-ketel. Daarbij krijg je een indicatie van welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de verschillende problemen op te lossen. Ook krijg je een beeld van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de inspectie gaat uitvoeren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Ondernemingen als o.a. een bouwkundige, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Blesdijke.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in december 2023
Voordelig een woonobject laten checken? Ga dan voor de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij de analyse van het woonobject geeft de bouwadviseur snelle en concrete adviezen over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Je kunt het dan ook combineren met een taxatierapport en/of energielabel check. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons informatieplatform bekijk je ook nuttige toelichtingen over Bouwkundig rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Blesdijke

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Ten eerste neem je contact op met een deskundige die de woning gaat onderzoeken. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er zijn een aantal architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Blesdijke en omgeving.

 2. De technische keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkoper en/of de verkoopmakelaar loop je alles in het huis na. De specialist beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen meubels en richt dus nooit schade aan. Deze persoon kan gebruik maken van een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Conclusies bespreken

  Na de keuring meldt de bouwkundige zijn waarnemingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Aan de hand van het woningonderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In dit rapport staat een lijst met de bevindingen en eventuele onderhoudspunten. Bijgevoegd vind je hier een overzicht met de kosten om het huis weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Op dat moment kun je beginnen met je openingsbod. In het achterhoofd heb je dan de eventuele kosten voor onderhoud. Wacht je nog op de uitkomsten? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De prijzen van een bouwrapport liggen rond +/- €315 en €425. Het kostenplaatje wordt vastgesteld op basis van diverse variabelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning hebben de meeste invloed. Ook de plaats waar de woning staat heeft zijn weerslag op de prijs door de te verwachten reiskosten. Ook komen we verschillen tegen tussen de landelijke en regionale bureaus. Bekijk vooral goed de snelheid, de deskundigheid en ervaring van de expert en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit heeft allemaal invloed op de pakketprijs. In de tabel hieronder vind je overzichtelijk de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Blesdijke.

Soort huisNetto woonoppervlakteGemiddelde tarief
Bovenwoning90 m2300 – €320
Rijwoning117 m2€335 – €385
Hoekpand125 m2€400 – €435
Twee onder één kap155 m2€465 – €505
Landhuis187 m2€505 – €560
Overzichtmet kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vind goede bouwkundigen in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Heb je een inspectiebureau nodig voor een uitgebreide technische keuring? Onderdelen die je zeker moet meewegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de kosten, levertermijn, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de lijst hierna bekijk je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Blesdijke die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in De Blesse, Peperga, Steggerda, De Hoeve en Vinkega.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-blesdijke-8398

Aankoopkeuring uit laten voeren

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Blesdijke onderzoekt een onafhankelijk expert het woonhuis. Een uitkomst, zo krijg je inhoudelijke info over wat de conditie van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Voordelen van een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een onafhankelijke keuring van een woonobject dat je te koop wilt aanbieden. Op deze manier geef je de aspirant koper informatie over de staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningbezitter heb je de plicht om de aspirant koper goed te informeren aangaande de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Door gebruik te maken van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig specialist bekijkt alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van de geldende normen en regels in de bouwwereld. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Prijzen variëren tussen de €115 en €195.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. Het rapport beschrijft de te verwachten kosten om het woonobject in goede staat te brengen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Friesland laat je meestal uitvoeren zodra jij een nieuwe woning gaat kopen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerdere probleemgebieden. Door te kiezen voor een woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Dikwijls wordt het pas in gang gezet wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Eveneens wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Normaal doet men dit voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Blesdijke). Worden er veel gebreken ontdekt? Door gebruik te maken van het rapport kan je dan een passend bod doen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het jammere is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Weststellingwerf bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen over de staat van de woning. Eventuele gebreken worden direct aangewezen en besproken. De specialist weet vaak een richtprijs aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de lage prijs en de snelheid.

Plaats een reactie