Bouwkundige keuring Riethoven

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Riethoven laten doen kan veel meerwaarde bieden. Op die manier zal je veel inzicht krijgen over de de onderhoudsstaat van de woning en ontvang je een inschatting van de herstelkosten op korte- en lange termijn. Op die manier sta je sterker in de onderhandelingen. Op deze website lees je meer aanvullende informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de prijzen en verstrekken we de gegevens van bouwkundig adviseurs in Riethoven.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Riethoven bekijkt het huis op een groot aantal onderdelen.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals het metselwerk en en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport omvat per onderdeel een uitgebreide documentatie met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Op die manier krijg je meer helderheid over de gesteldheid van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG is een keuring soms verplicht.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €280 en €445.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Riethoven afspreken

Heel snel meer info over de technische kwaliteit jouw eigen woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Bekijk dan de optie voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Aan de hand van deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Denk aan het schilderwerk en en of er lekkages zijn. Hiermee weet je welke kosten er gemaakt dienen te worden om de diverse problemen te verbeteren. In aanvulling daarop krijg je meer helderheid over de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat langskomt om deze keuring te doen. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig adviesbureau, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Riethoven.

Een extra voordelige bouwkeuring in mei 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Vraag dan eens naar een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het bekijken van het gebouw geeft de bouwkundig specialist snelle en concrete adviezen van alle bouwkundige punten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Regel ook direct een woningtaxatie en/of energielabel check. Hierdoor krijg je soms extra korting. Via onze vergelijker bekijk je ook nuttige gegevens over Bouwkundige keuring rapportage.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Riethoven

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Een bouwkundige kiezen

  Om te beginnen heb je een deskundige nodig die het huis gaat inspecteren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er bestaan een aantal architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Riethoven (en de nabije regio).

 2. De technische keuring

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of de verkoopmakelaar loop je hele woning door. De bouwspecialist bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst niets en schroeft ook niks open. Deze persoon heeft hiervoor o.a. een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Resultaten bespreking

  Direct na de huisbeoordeling beschrijft de bouwkundigezijn oordeel. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met de gegevens van de huisbeoordeling wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In dit rapport vind je een overzicht van de bevindingen en eventuele onderhoudspunten. Daarbij vind je in het rapport een kostenoverzicht om de woonruimte bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is het rapport positief over de woning? Op basis van de resultaten kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de aangetoonde gebreken. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €290 en €395. De totale prijs wordt bepaald door meerdere factoren. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) spelen de grootste rol. Ook de regio heeft een effect op de prijs (met het oog op reiskosten). Ook zit er ook weer veel prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Neem zaken in overweging zoals wachttijd, welke instrumenten er gebruikt worden en naar ervaringen van anderen. Dit heeft allemaal invloed op het kostenplaatje. In de tabel hieronder vind je overzichtelijk de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Riethoven.

Soort huisGrootteGeschatte prijs
Flatwoning75 m2300 – €320
Tussenwoning109 m2€355 – €390
Hoekhuis143 m2€400 – €445
Twee onder één kap162 m2€450 – €500
Villa196 m2€530 – €560
Lijst met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport mei 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen actief in jouw regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Factoren die van belang zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijsindicatie, levertijd van het rapport, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de figuur hieronder bekijk je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Riethoven die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Reusel, Netersel, Casteren, Hoogeloon en Hapert.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-riethoven-5561

Pluspunten van de aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Via een aankoopkeuring in Riethoven onderzoekt een onafhankelijk deskundige de woning. Slim, want zo weet je precies wat de status van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een huis die binnenkort op de markt komt. Hiermee geef je de andere partij inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als huiseigenaar is het verplicht om de koper te voorzien van correctie informatie over de bouwkundige staat van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Met een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig ingenieur bekijkt alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Kosten variëren tussen de €120 en €250.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van de woning te controleren. Het rapport beschrijft de te verwachten kosten om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant wordt uitgevoerd zodra jij mogelijk een woning wilt kopen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op diverse problemen. Dankzij zo’n woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Dikwijls worden de resultaten van het onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Het is aan te raden dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Riethoven). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met het rapport in je broekzak is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Houd er rekening mee dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Gezamenlijk met de bouwkundige uit de gemeente Bergeijk doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles met betrekking tot de staat van het woonobject. Potentiële zorgelijke constateringen worden direct aangegeven. De specialist weet vaak ook de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de lage prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie