Bouwkundige keuring Drachten-Azeven

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Drachten-Azeven laten uitvoeren is een verstandige keuze. Door deze keuring krijg je een helder beeld van de wat er eventueel nog moet gebeuren en ontvang je een inschatting van de kosten om het object in goede staat te brengen. Zo sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op de verschillende pagina’s van dit portaal verzamelen wij uitgebreide informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de onkosten en achterhaal je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Drachten-Azeven.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Je bouwkundig inspecteur in Drachten-Azeven benadert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De expert kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals het metselwerk en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • Het bouwkundig rapport omvat per onderdeel een uitgebreide documentatie incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Op basis van deze analyse krijg je een helder beeld van de de gesteldheid van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Bij een hypotheek met NHG vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €335 en €430.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Drachten-Azeven inplannen

Direct een onderzoek laten doen naar de bouwkundige staat van jouw eigen woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Aan de hand van deze keuring weet je de probleempunten van de woning. De inspecteur bekijkt o.a. het voegwerk en en de onderhoudsstaat van de keuken. Ook achterhaal je welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Ook krijg je meer inzicht in de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de inspectie gaat uitvoeren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Je kunt terecht bij een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Drachten-Azeven.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juni 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Vraag dan eens naar de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij de bezichtiging van het gebouw geeft de bouwadviseur direct live mondeling uitleg aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Plan dan ook meteen een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons portaal bekijk je ook nuttige toelichtingen over Snelste ouwkundig rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Drachten-Azeven

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Om te starten heb je een deskundige nodig die de woning gaat opnemen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je hebt de keuze uit uiteenlopende architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Drachten-Azeven en omgeving.

 2. Keuring van het woonobject

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & wellicht een makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De specialist checkt alles maar laat alles op z’n plek staan en richt dus nooit schade aan. De specialist kan gebruik maken van een spiegel of vochtmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Meteen na het woningonderzoek beschrijft de bouwkundigezijn bevindingen. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Gebaseerd op de huis-analyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In dit rapport vind je een overzicht van de woning inclusief foto’s en de geconstateerde gebreken. Bijgevoegd bekijk je hier een kostenindicatie om het object weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de uitkomst positief? Nu kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen rond de €270 en €480. De totaalprijs bestaat uit verschillende onderdelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) zijn de belangrijkste. Ook de regio is van invloed op de prijs in verband met de reiskosten. Verder komen we verschillen tegen tussen de landelijke en regionale bureaus. Let vooral op de oplevertermijn, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit heeft allemaal invloed op de uiteindelijke prijs. In de vergelijker hieronder beschrijven we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Drachten-Azeven.

Type woningOppervlakteGeschatte tarieven
Flatwoning100 m2280 – €325
Tussenwoning124 m2€350 – €380
Hoekhuis128 m2€405 – €435
2-onder-1 kap154 m2€450 – €500
Villa178 m2€530 – €555
Schema met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk betrouwbare bouwkundigen bij jou in de buurt

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Onderdelen die van belang zijn wanneer je een inspecteur kiest: de prijzen, de oplevertermijn, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het schema hieronder faciliteren we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Drachten-Azeven die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Drachten, Wânswert, Jislum, Lichtaard en Reitsum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-drachten-azeven-9207

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Als je een woning gaat kopen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. D.m.v. een aankoopkeuring in Drachten-Azeven bekijkt een neutrale expert het gebouw. Niet onverstandig, want op deze manier weet je exact wat de staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over de woning die je misschien wilt kopen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

verkoopkeuring voor een woning

Een verkoopkeuring beslaat een inspectie van een huis die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op deze manier geef je de aspirant koper informatie over de staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt is het verplicht om kopers van informatie te voorzien over onderhoudstoestand van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. D.m.v. een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig specialist bekijkt alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over het bouwbesluit. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €110 en €210.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van het huis inzichtelijk te maken. Daarbij geeft het inzicht in een prijsindicatie van de onderhoudskosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt geadviseerd in situaties wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak achterstallig onderhoud. Door te kiezen voor een woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Meestal wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Normaal doet men dit voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Drachten-Azeven). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van de resultaten zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het jammere is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw van de woning zonder verslaglegging. Begeleid door de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Opsterland wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen gerelateerd aan de bouwkundige staat van de woning. Mogelijke zorgelijke constateringen komen meteen aan het licht. De deskundige noemt ook een prijsindicatie voor de herstelwerkzaamheden. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de lage prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie