Bouwkundige keuring Lucaswolde

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Lucaswolde laten doen is dan zeer verstandig. Met behulp van de inspecteur krijg je een concreet beeld van de wat er eventueel nog moet gebeuren en krijg je meer inzicht in de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Op die manier sta je sterker in de onderhandelingen. Op Bouwkeuringexpert.nl kan je aan de slag met aanvullende info over hoe je een keuring aanvraagt, de onkosten en verschaffen we de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Lucaswolde.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Lucaswolde benadert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • Deze persoon kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals onder andere het voegwerk en de technische staat van de CV-installatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle documentatie en analyses inclusief een kostenplaatje.
 • Met deze documenten zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de conditie van de woning die je wilt kopen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG is een keuring soms verplicht.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €310 en €490.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Lucaswolde afspreken

Wil je snel inzicht in de staat (en gebreken) van jouw eigen woning of van een woning die te koop staat? Profiteer dan van een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Middels deze analyse kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. De inspecteur bekijkt o.a. de fundering en en de staat van de CV-ketel. Ook weet je welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de diverse problemen te verbeteren. Voorts krijg je een idee van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die deze keuringen kan uitvoeren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Bedrijven zoals een bouwadviseur, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Lucaswolde.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Kijk dan eens naar een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Tijdens het onderzoek van het object geeft de bouwadviseur een mondelinge samenvatting van alle bouwkundige punten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Regel ook direct een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Via onze vergelijker bekijk je ook nuttige uitleg over Verkoopkeuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Lucaswolde

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Om te beginnen neem je contact op met een deskundige die het huis gaat inspecteren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er zijn verschillende architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Lucaswolde (regio).

 2. Woninginspectie

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en/of eventueel de makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwspecialist onderzoekt alles maar laat alles netjes op de plek staan en schroeft niets open. De ingenieur beschikt doorgaans over een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Conclusies doornemen

  Na afronding van de inspectie omschrijft de bouwkundige zijn oordeel. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Met behulp van de inspectie komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In dit rapport is een beoordeling te vinden met de bevindingen en eventuele gebreken. Bijgevoegd vind je hier een kostenberekening om het object weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Dan kan je een openingsbod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Dan zou je dit kunnen opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport liggen tussen de €305 en €430. De totaalprijs is gebaseerd op een aantal punten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de regio heeft zijn weerslag op de prijs vanwege de reiskosten. Ook zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk altijd goed naar de snelheid, hoe uitgebreid de rapportage is en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit speelt mee in het kostenplaatje. In het onderstaand overzicht vergelijk je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Lucaswolde.

Soort huisNetto woonoppervlakteGeschatte prijs
Studio78 m2280 – €315
Tussenwoning102 m2€360 – €370
Hoekwoning150 m2€410 – €430
2-onder-1 kap154 m2€460 – €505
Herenhuis196 m2€520 – €550
Schema met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk goede bouwkundigen in jouw woonplaats

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Factoren waar je op moet letten wanneer je een inspecteur kiest: de prijzen, de oplevertermijn, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het schema hieronder tref je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Lucaswolde die potentieel hun service kunnen verlenen bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in Niekerk, Oldekerk, Enumatil, Briltil en Noordhorn.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-lucaswolde-9825

Informatie over aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Lucaswolde bekijkt een objectieve bouwkundig ingenieur het woonobject. Verstandig, zo krijg je goed inzicht in wat de status van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Verkoopkeuring uit laten voeren

Een verkoopkeuring houdt in: een inspectie van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat jij wil verhuren. Zo verschaf je potentiële kopers inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als verkopende partij is het verplicht om de aspirant koper te informeren over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Door gebruik te maken van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig adviseur check alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met het bouwbesluit. Hij of zij komt op voor jouw belangen en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €130 en €210.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een volledige inspectie van een huis met rapportage. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van een woning te achterhalen. Daarbij geeft het inzicht in de herstelkosten die nodig zijn om de woning op te knappen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
De bouwtechnische keuring in de provincie Groningen komt doorgaans ter sprake wanneer je een woning op het oog hebt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op diverse problemen. Dankzij zo’n woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Dikwijls wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Dit wordt doorgaans gedaan alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Lucaswolde). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Met de uitkomsten van het onderzoek zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het jammere is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Begeleid door de bouwkundig specialist uit de gemeente Westerkwartier wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen over de staat van de woning. Eventuele problemen worden dan direct gesignaleerd. De expert geeft ook een schatting van de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie