Bouwkundige keuring Texel

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Texel laten uitvoeren is heel erg verstandig. Op die manier krijg je een beeld van de bouwkundige staat van het huis en krijg je duidelijkheid over de kosten om het object in goede staat te brengen. Op die manier kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op www.bouwkeuringexpert.nl kan je aan de slag met uitgebreide info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de tarieven en doorzoek je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Texel.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Texel onderzoek het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • Er wordt gekeken naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals o.a. de kozijnen, het schilderwerk of er sprake is van vocht in de woning.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle documentatie en analyses met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Op die manier krijg je meer duidelijkheid over de gesteldheid van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €285 en €390.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Texel inplannen

Op korte termijn een indicatie van de staat (en gebreken) van een woonhuis of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Overweeg dan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Via deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als het leidingwerk en en de staat van de elektrische installatie. Zo kom je er ook achter welke kosten noodzakelijk zijn om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Ook krijg je meer zekerheid over het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die het woonobject gaat inspecteren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Bedrijven zoals een bouwkundig specialist, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Texel.

Besparen op een bouwkeuring in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Vraag dan eens naar een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Ten tijde van de controle van het appartement geeft de bouwkundig inspecteur een mondeling verslag van de bouwkundige problemen. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je het energielabel weten? Kies dan ook voor een taxatie en/of energielabel check. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons informatieplatform lees je ook aanvullende gegevens over Bouwtechnisch rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Texel

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst zoek je een deskundige die het huis gaat inspecteren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt terecht bij allerlei architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Texel (en in de buurt).

 2. De keuring van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De expert bekijkt alles maar verplaatst geen huisraad en maakt niets open. De expert beschikt doorgaans over een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Bespreking resultaten

  Na afronding van de keuring omschrijft de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met alle bevindingen van de huisbeoordeling komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. Hierin vind je een overzicht van de observaties en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Ook vind je in het rapport een lijst met kosten die nodig zijn om het woonhuis weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je beginnen met je openingsbod. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelkosten. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Laat dit dan opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport variëren tussen de €335 en €395. De totaalprijs is gebaseerd op een aantal punten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen voornamelijk de prijs. Ook de plaats waar de woning staat speelt een rol in verband met de reiskosten. Tevens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de grote en kleine spelers. Kijk goed naar levertijd van het rapport, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar reviews van andere klanten. Dit kent zijn weerslag in het totale tarief. In het overzicht hieronder vind je samengevat de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Texel.

WoonobjectNetto woonoppervlakteGemiddelde onkosten
Flatwoning76 m2300 – €325
Rijtjeshuis115 m2€355 – €365
Hoekwoning125 m2€415 – €445
Geschakelde woning167 m2€460 – €500
Vrijstaand175 m2€505 – €550
Tabel met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk betrouwbare bouwkundigen in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Dingen die je zeker moet meewegen bij het kiezen van een inspecteur: de prijzen, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de lijst hierna verstrekken we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Texel die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Den Helder, Hollands Kroon, Schagen, Langedijk en Opmeer.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-texel-1792

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Wanneer je een woning op het oog hebt ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Via een aankoopkeuring in Texel checkt een onpartijdige ingenieur de potentiële woning. Niet onverstandig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de huidige staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door middel van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Wat is een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring betekent: een gedegen review van een huis dat je wilt verkopen. Middels dit rapport verstrek je de benodigde info over de onderhoudssituatie van het huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt heb je de plicht om de koper goed in te lichten overonderhoudstoestand van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Door middel van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig specialist loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet precies hoe het zit met bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwspecialist is objectief en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €130 en €230.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De bouwspecialist calculeert tevens de minimale investeringen om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland wordt geadviseerd als je een nieuwe woning gaat kopen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerdere probleemgebieden. Door gebruik te maken van de woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Meestal worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Je kunt dit het beste laten doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Texel). Is er veel onderhoud nodig? Door middel van dit rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat het rapport tijd en geld kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Tegelijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Texel wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen m.b.t. onderhoudstoestand van de woning. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden direct aangegeven. De specialist geeft ook een schatting van de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Pluspunt van de mondelinge keuring is het gunstige tarief en de vlugge oplevertermijn.

 • Bouwkundige keuring De Koog
 • Bouwkundige keuring Den Hoorn
 • Bouwkundige keuring Den Burg
 • Bouwkundige keuring Oudeschild
 • Bouwkundige keuring De Waal
 • Bouwkundige keuring De Cocksdorp
 • Plaats een reactie