Bouwkundige keuring Kamerik

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Kamerik inplannen is dan zeker aan te raden. Door middel van deze analyse krijg je een idee van de eventuele gebreken en problemen en kom je achter de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Daarmee is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Door gebruik te maken van deze site verzamelen wij informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de kosten en vind je een schema met bouwkundig adviseurs in Kamerik.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Kamerik benadert de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • De ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals bijv. het stucwerk en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met de informatie en conclusies van de inspecteur met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Met deze documenten krijg je inzicht in de de huidige staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €280 en €370.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Kamerik uitvoeren

Direct meer info over de bouwkundige staat van je woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Overweeg dan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Aan de hand van deze keuring kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het schilderwerk en en of er lekkages zijn. Dan achterhaal je welke kosten er bij komen kijken om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Tevens krijg je meer helderheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Jij beslist zelf welk bedrijf de keuring uitvoert. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Bedrijven zoals een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Kamerik.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Laat je informeren over een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het doorlopen van het gebouw geeft de bouwkundige gelijk mondeling zijn bevindingen door van de bouwkundige onderdelen. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Regel ook direct een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit bespaart veel geld. Op ons portaal lees je ook handige informatie over Keuring voor woningverkoop.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Kamerik

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Als eerste moet je een deskundige zoeken die de keuring gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt kiezen uit meerdere architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Kamerik (regio).

 2. De keuring van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de (huidige) eigenaar & de makelaar maak je een rondje door de woning. De inspecteur checkt alles maar verplaatst geen huisraad en richt dus nooit schade aan. De expert beschikt doorgaans over een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Doorspreken resultaten

  In aansluiting op het woningonderzoek meldt de bouwkundige zijn observaties. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Aan de hand van de woninganalyse krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In dit document tref je een samenvatting van de waarnemingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Daarnaast bekijk je hier een kostenindicatie om het object weer in goede staat te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Nu kun je beginnen met je openingsbod. Je kunt je bod verder toelichten met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport liggen rond +/- €330 en €385. De prijs bestaat uit een aantal factoren. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) zijn de belangrijkste. Ook de regio beïnvloedt de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Verder zit er ook weer veel prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Neem zaken in overweging zoals levertijd van het rapport, hoe uitgebreid de rapportage is en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Al deze punten kunnen invloed hebben op de totaalprijs. In de tabel hieronder bekijk je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Kamerik.

Type woningNetto woonoppervlakteGeschatte prijzen
Bovenwoning83 m2€300 – €325
Tussenwoning124 m2€355 – €365
Kopwoning138 m2€415 – €435
Geschakelde woning150 m2€460 – €480
Landhuis190 m2€515 – €550
Tabel met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen in de omgeving

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Aspecten die je zeker moet meewegen wanneer je een inspecteur kiest: de kostprijs, levertijd van de rapportage, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de lijst hierna faciliteren we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Kamerik die wellicht beschikbaar zijn voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Hekendorp, Waarder, Driebruggen, Papekop en Linschoten.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-kamerik-3471

Voordelen van een aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Aan de hand van een aankoopkeuring in Kamerik bekijkt een objectieve partij de potentiële woning. Niet zo gek, want op deze manier weet je exact wat de toestand van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Regel online een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een inspectie van een pand dat jij wil verhuren. Hiermee geef je de aspirant koper informatie over de staat van jouw huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als huiseigenaar is het verplicht om de aspirant koper van informatie te voorzien over onderhoudstoestand van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door te kiezen voor een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig adviseur loopt de hele woning door (opleverpunten) en kent de regels en normen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De prijzen liggen tussen de €100 en €250.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een volledige inspectie van een huis met rapportage. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Daarbij geeft het inzicht in de kosten die nodig zijn om de woning op te knappen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Utrecht komt doorgaans ter sprake op het moment dat je een bod wilt uitbrengen op een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerdere probleemgebieden. Aan de hand van de woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Meestal wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Kamerik). Worden er veel gebreken ontdekt? Op basis van het rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Waar je op moet letten is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw van de woning zonder verslaglegging. Onder begeleiding van de bouwkundige uit de gemeente Woerden wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen over de staat van het huis. Potentiële problemen worden direct benoemd. De ingenieur noemt ook een prijsindicatie om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie