Bouwkundige keuring Schiedam

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Schiedam inplannen is dan zeer verstandig. Zo krijg je een goed beeld van de eventuele gebreken en problemen en krijg je duidelijkheid over de herstelkosten op korte- en lange termijn. Met die kennis sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. In onze uitgebreide documentatie lees je meer aanvullende informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de tarieven en verstrekken we en tabel met bouwkundig adviseurs in Schiedam.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Schiedam onderzoek het huis op een groot aantal onderdelen.
 • Hij of zij kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals o.a. de puien en kozijnen en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle bevindingen van de deskundige met hierbij een kostenberekening.
 • Zo wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de actuele situatie en staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €300 en €470.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Schiedam inplannen

Wil jij meteen duidelijkheid over de algehele staat van een woonhuis of van een huis dat je misschien wilt kopen? Dan heb je behoefte aan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Door deze analyse weet je de probleempunten van de woning. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het dak, pannen, dakbeschot en of er houtrot is. Tevens kom je er ook achter welke kosten er gemaakt moeten worden om de verschillende problemen op te lossen. Voorts krijg je meer zekerheid over het toekomstig onderhoud. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die deze keuringen kan uitvoeren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig ingenieur, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Schiedam.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Overweeg dan een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het bekijken van de woning geeft de bouwkundig specialist een mondeling verslag van alle bouwkundige aspecten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Je kunt het dan ook combineren met een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons informatieplatform kan je ook veel uitleg vinden over Bouwtechnisch rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Schiedam

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Als eerste zoek je een specialist die de keuring gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt kiezen uit allerlei architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Schiedam en omgeving.

 2. De analyse en keuring

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de verkoopmakelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De inspecteur onderzoekt alles maar verplaatst geen inboedel en schroeft ook niks open. Deze persoon neemt altijd spullen mee zoals een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  Na de wooninspectie deelt de bouwkundige zijn bevindingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Op basis van de wooninspectie komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In dit document staat een lijst met de observaties en de geconstateerde gebreken. Als bijlage staat in het document een schatting van de onkosten om het gebouw weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een openingsbod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelkosten. Wacht je nog op de uitkomsten? Je kunt de resultaten opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen rond de €320 en €370. Het prijskaartje bestaat uit diverse factoren. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de locatie van de woning is van belang in verband met de reiskosten. Bovendien zit er veel verschil tussen de verschillende aanbieders. Kijk goed naar wachttijd, de deskundigheid en ervaring van de expert en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit heeft allemaal invloed op het kostenplaatje. In de vergelijker hieronder verstrekken we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Schiedam.

Soort huisGrootteGeschatte kosten
Studio100 m2295 – €305
Tussenwoning120 m2€355 – €375
Kopwoning138 m2€415 – €445
2-onder-1 kap174 m2€455 – €480
Herenhuis176 m2€520 – €535
Overzichtmet kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk en vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen in de omgeving

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Dingen waar je oog op moet houden op het moment dat je een inspecteur selecteert: de uurtarieven, levertermijn, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In onderstaande tabel tref je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Schiedam die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Rotterdam, Barendrecht, Ridderkerk, Alblasserdam en Krimpen aan den IJssel.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-schiedam-3118

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Door middel van een aankoopkeuring in Schiedam onderzoekt een objectieve ingenieur het gebouw. Een aanrader, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de onderhoudsstatus van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide en deskundige keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Daarmee geef je de andere partij inzicht in de staat van jouw huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningverkoper heb je de taak om de kopende partij te voorzien van correctie informatie over de staat van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Door gebruik te maken van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwinspecteur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en kan je alles vertellen over het bouwbesluit. De bouwkundige staat aan jouw kant en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De kosten liggen tussen de €125 en €230.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning te controleren. Het rapport beschrijft de herstelkosten die nodig zijn om de woning toekomstbestendig te maken.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
De bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland komt in beeld in situaties wanneer je een nieuwe woning gaat kopen. Doorgaans vertonen de oudere huizen verschillende gebreken. D.m.v. een woningkeuring weet je wat je koopt. Vaak wordt dit gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Tevens wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Ons advies: laat het doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Schiedam). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Met de uitkomsten van het onderzoek is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring betekent een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Onder begeleiding van de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Schiedam loop je hele woning door. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles met betrekking tot de onderhoudssituatie van het huis. Eventuele zorgelijke constateringen worden direct aangegeven. De ingenieur weet vaak ook de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de lage kosten en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie