Bouwkundige keuring Landerum

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Landerum regelen kan veel onzekerheid wegnemen. Hiermee zal je veel inzicht krijgen over de de kwaliteit van de woning en krijg je meer inzicht in de herstelkosten op korte- en lange termijn. Daarmee creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op onze bouwkeuring-vergelijker lees je meer alle benodigde informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de investeringen en verstrekken we de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Landerum.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • De bouwkundig inspecteur in Landerum benadert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • Hij of zij kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals de staat van de fundering en en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met de informatie en conclusies van de inspecteur met hierbij een kostenberekening.
 • Door deze inspectie krijg je volledige duidelijkheid over de onderhoudsstatus van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €290 en €410.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Landerum plannen

Op korte termijn een indicatie van de staat en de waarde van je woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Dankzij deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Denk aan het leidingwerk en of er houtrot is. Hiermee kom je er achter welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om eventuele gebreken te verhelpen. Daarbij krijg je meer helderheid over het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die het woonobject gaat inspecteren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Denk aan een bouwkundig expert, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Landerum.

Een extra voordelige bouwkeuring in juni 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Bekijk de mogelijkheden van een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het bekijken van het gebouw geeft de bouwkundige een mondelinge toelichting van alle bouwkundige punten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je het energielabel weten? Kies dan ook voor een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons portaal lees je ook handige toelichtingen over Veelgestelde vragen.

Bouwkundig rapport opvragen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Landerum

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Als eerste moet je een expert hebben die de keuring gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Landerum (en de nabije regio).

 2. Keuring van het woonobject

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij & de makelaar loop je hele woning door. De bouwspecialist onderzoekt alles maar verplaatst niks en maakt niets open. Hij of zij gebruikt o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na de woninganalyse deelt de bouwkundige zijn beoordeling. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Middels de huis-analyse krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. Hierin staat de conclusie van de staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Tevens bekijk je hier een kostenoverzicht om het woonobject weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met het rapport in je broekzak kun je beginnen met je openingsbod. In het achterhoofd heb je dan het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen rond de €335 en €465. De totaalprijs is gebaseerd op verschillendefactoren. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) zijn de belangrijkste. Ook de plaats waar de woning staat speelt een rol omdat er soms reiskosten worden berekend. Eveneens zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders. Zaken waar je op moet letten zijn de snelheid, de volledigheid van het rapport en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit speelt mee in de uiteindelijke prijs. In het bijgesloten overzicht vind je overzichtelijk de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Landerum.

WoonobjectGrootteGemiddelde tarief
Etagewoning77 m2275 – €315
Rijwoning125 m2€350 – €385
Hoekwoning133 m2€400 – €450
Geschakelde woning163 m2€460 – €500
Herenhuis193 m2€505 – €550
Tabel met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vergelijk tarieven van geschikte bouwkundigen in de omgeving

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Dingen die van belang zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de geschatte kosten, de oplevertermijn, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In onderstaande tabel overhandigen we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Landerum die je mogelijk kunnen helpen met een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Striep, Midsland, Kinnum, Baaiduinen en Kaard.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-landerum-8893

Advies over de aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. D.m.v. een aankoopkeuring in Landerum controleert een onpartijdige partij het huis. Slim, zo krijg je inhoudelijke info over wat de actuele situatie en staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het woonobject.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Regel online een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een objectieve beoordeling van een pand dat je wilt verkopen. Op basis daarvan geef je de andere partij inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis ben je wettelijk verplicht om de kopende partij goed te informeren aangaande de onderhoudssituatie van het huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Via een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwadviseur loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet precies hoe het zit met de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Prijzen variëren tussen de €120 en €240.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten die gemaakt moeten worden om de woning op te knappen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt geadviseerd in situaties wanneer je interesse hebt in een woning. Doorgaans vertonen de oudere huizen onderhoud problematiek. D.m.v. een woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Vaak worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Ons advies: laat het doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Landerum). Is er veel onderhoud nodig? Met het rapport in je broekzak kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Minpunt is dat dit rapport het een en andere kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede bouwtechnische schouw zonder rapport. Samen met de bouwkundige uit de gemeente Terschelling doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen m.b.t. de gebreken van de woning. Mogelijke acute situaties worden direct aangegeven. De deskundige verstrekt ook een kleine calculatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de relatief lage prijs en de snelheid.

Plaats een reactie