Bouwkundige keuring Zuurdijk

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Zuurdijk laten uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Middels deze inspectie krijg je inzicht in de staat van de woning en ontvang je een inschatting van de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Op basis daarvan sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op ons woonplatform lees je meer aanvullende info over de verschillende keuringen, een prijsvergelijking en achterhaal je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Zuurdijk.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Zuurdijk checkt de woning grondig op vele punten.
 • Deze persoon kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals bijvoorbeeld de riolering en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Door deze inspectie weet je alles over de staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €340 en €490.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Zuurdijk laten uitvoeren

Heel snel een inspectie van de huidige staat van je woning of van een huis waar je interesse in hebt? Bekijk dan de optie voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Middels deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Je kunt denken aan de ventilatie en de technische staat van de CV-installatie. Zo krijg je een overzicht van welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de diverse problemen te verbeteren. Tevens krijg je meer inzicht in het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Jij beslist zelf welk bedrijf het woonobject gaat inspecteren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig specialist, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Zuurdijk.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in maart 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Laat je informeren over een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het bekijken van het woonhuis geeft de bouwkundig expert direct live mondeling uitleg van de staat en gebreken. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een erkende taxatie en/of energielabel check. Dit bespaart veel geld. Via onze vergelijker kan je ook veel toelichtingen vinden over Keuring bij woningoplevering.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Zuurdijk

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Ten eerste moet je contact zoeken met een expert die de woning gaat onderzoeken. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt terecht bij meerdere architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Zuurdijk (regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar & de makelaar wordt de hele woning bekeken. De deskundige bekijkt alles maar laat alles op z’n plek staan en schroeft niets open. De ingenieur beschikt doorgaans over thermografische camera en een ladder.

 3. Resultaten doornemen

  Meteen na de inspectie beschrijft de bouwkundigezijn observaties. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met behulp van de huisbeoordeling stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In dit document is een beoordeling te vinden met de staat van de woning en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Ook krijg je ook inzage in een overzicht met de kosten om het huis weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met de uitkomsten van het onderzoek kunnen de biedingen op de woning beginnen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Is het rapport nog niet officieel? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De prijzen van een bouwrapport schommelen tussen de €300 en €455. De totaalprijs bestaat uit allerlei facetten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de regio is van belang in verband met de reiskosten. Eveneens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de grote en kleine spelers. Overweeg factoren zoals de levertijd, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar reviews van andere klanten. Dit heeft allemaal invloed op de definitieve prijs. In de vergelijker hieronder bieden wij de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Zuurdijk.

Type woningGrootteGeschatte tarieven
Etagewoning92 m2295 – €315
Rijwoning118 m2€355 – €375
Hoekhuis140 m2€400 – €435
2-onder-1 kap157 m2€450 – €505
Villa196 m2€510 – €550
Tabel met kosten van een bouwkundig rapport maart 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk info van professionele bouwkundigen actief in jouw regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Factoren die van belang zijn bij het kiezen van een inspecteur: een inschatting van de kosten, wachttijd, en welke instrumenten worden er gebruikt. In het schema hieronder tref je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Zuurdijk die je mogelijk kunt inschakelen voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Wehe-den Hoorn, Schouwerzijl, Mensingeweer, Onderdendam en Saaxumhuizen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-zuurdijk-9965

Pluspunten van de aankoopkeuring

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Zuurdijk bekijkt een objectieve ingenieur het verblijf. Niet zo gek, want zo weet je precies wat de toestand van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Via een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonobject.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

verkoopkeuring voor een woning

Een verkoopkeuring betekent: een uitgebreide check van een woning dat je in de verkoop wil doen. Middels dit rapport verstrek je de benodigde info over de gebreken van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt is het wettelijk je plicht de aspirant koper van informatie te voorzien over de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Informatie over de opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Door middel van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwinspecteur bekijkt alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De kosten liggen tussen de €110 en €190.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning in kaart te brengen. De deskundige geeft ook een indicatie van de noodzakelijke investeringen om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Groningen is relevant op het moment dat je actief bent op de woningmarkt. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van verschillende gebreken. Door middel van deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Dikwijls wordt het pas in gang gezet voordat het openingsbod wordt gedaan. Standaard worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Het is aan te raden dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Zuurdijk). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door gebruik te maken van het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Aandachtspunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring betekent een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente Het Hogeland maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen aangaande de staat van het woonobject. Potentiële zorgelijke constateringen worden dan direct gesignaleerd. De specialist noemt ook een prijsindicatie om deze problemen te verhelpen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de voordelige prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie