Bouwkundige keuring Wehe-den Hoorn

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Wehe-den Hoorn inplannen is dan vaak geen gek idee. Daarmee krijg je een beeld van de wat er eventueel nog moet gebeuren en krijg je een beeld van de herstelkosten op korte- en lange termijn. Met die kennis kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op www.bouwkeuringexpert.nl kan je aan de slag met nuttige informatie over de verschillende keuringen, de financiële aspecten en check je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Wehe-den Hoorn.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Een bouwkundig inspecteur in Wehe-den Hoorn onderzoek het huis grondig op vele punten.
 • De ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals de staat van de kruipruimte en en de staat van de CV-ketel.
 • In het bouwkundig rapport lees je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Zo krijg je een idee van de de onderhoudsstatus van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €350 en €475.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Wehe-den Hoorn uitvoeren

Wil je snel duidelijkheid over de staat en de waarde van een gebouw of van een woning die te koop staat? Profiteer dan van een voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Dankzij deze keuring kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de ventilatie en en de onderhoudsstaat van de keuken. Dan heb je dan inzicht in welke investeringen nodig zijn om mogelijke gebreken op te lossen. Voorts krijg je meer helderheid over het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de woning komt inspecteren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig ingenieur, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Wehe-den Hoorn.

Besparen op een bouwkeuring in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Kies dan voor een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het bekijken van het object geeft de bouwkundig ingenieur direct live mondeling uitleg van de bouwkundige onderdelen. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je het energielabel weten? Regel ook direct een woningtaxatie en/of energielabel check. Dit bespaart veel geld. Op ons portaal bekijk je ook nuttige uitleg over Keuring voor woningverkoop.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Wehe-den Hoorn

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst zoek je een deskundige die de woning gaat onderzoeken. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er bestaan verschillende architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Wehe-den Hoorn en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & makelaar van de verkopende partij wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De inspecteur doorzoekt alles maar verplaatst niets en richt dus nooit schade aan. De expert gebruikt o.a. thermografische camera en een ladder.

 3. Resultaten bespreking

  Na de huisbeoordeling omschrijft de bouwkundige zijn bevindingen. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van de huis-analyse krijg je een bouwkundig keuringsrapport. Daarin staat een lijst met de bevindingen en achterstallige onderhoudspunten. Ook vind je hier een lijst met kosten die nodig zijn om het huis weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kan je een openingsbod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelkosten. Wacht je nog op de uitkomsten? Zorg dan dat je dit opneemt in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen rond de €345 en €470. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld op basis van meerdere aspecten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de locatie van de woning speelt een rol (met het oog op reiskosten). Bovendien zit er ook weer veel prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Zaken waar je op moet letten zijn de oplevertermijn, welke instrumenten er gebruikt worden en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit heeft allemaal invloed op de pakketprijs. In de vergelijker hieronder verstrekken we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Wehe-den Hoorn.

Type woningNetto woonoppervlakteGemiddelde prijzen
Studio80 m2290 – €305
Rijtjeshuis124 m2€360 – €365
Hoekpand145 m2€405 – €450
2-onder-1 kap157 m2€455 – €495
Vrijstaand183 m2€530 – €535
Lijst met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vind gespecialiseerde bouwkundigen in jouw woonplaats

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Dingen die van belang zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijzen, levertijd van het rapport, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de tabel hieronder faciliteren we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Wehe-den Hoorn die wellicht beschikbaar zijn voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Schouwerzijl, Mensingeweer, Onderdendam, Saaxumhuizen en Den Andel.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-wehe-den-hoorn-9964

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Wehe-den Hoorn analyseert een onpartijdige bouwkundig ingenieur de woning. Ideaal, zo weet je snel meer over wat de actuele situatie en staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over de woning die je misschien wilt kopen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Wat is een verkoopkeuring?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een onafhankelijke keuring van een huis die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Zo verstrek je de benodigde info over de staat van de woning. Je speelt open kaart en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar op de hoogte te brengen van de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Aan de hand van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Een bouwkundige gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en kent de regels en normen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De prijzen liggen tussen de €99 en €230.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Je voert een bouwtechnische keuring uit om te kijken wat de staat van een woning is. Je krijgt nadere toelichting over een prijsindicatie van de onderhoudskosten om de woning toekomstbestendig te maken.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
De bouwtechnische keuring in de provincie Groningen wordt geadviseerd zodra jij actief bent op de woningmarkt. Vooral bij oudere woningen heb je kans op verborgen gebreken. Dankzij zo’n woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). In veel gevallen worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Dit wordt doorgaans gedaan in het begin van het biedproces (via een makelaar in Wehe-den Hoorn). Worden er veel gebreken ontdekt? Op basis van het rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Aandachtspunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een woningschouw zonder verdere rapportage. Onder begeleiding van de bouwkundige uit de gemeente Het Hogeland loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles aangaande de staat van het huis. Potentiële acute situaties komen meteen aan het licht. Deze inspecteur weet vaak een richtprijs van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de lage prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie