Bouwkundige keuring Eppenhuizen

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Eppenhuizen laten uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Met behulp van de inspecteur krijg je een goed beeld van de bouwkundige staat van de woning en krijg je meer inzicht in de kosten om het object in goede staat te brengen. Op basis daarvan is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Hieronder lees je meer aanvullende informatie over de verschillende keuringen, de tarieven en verschaffen we de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Eppenhuizen.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Eppenhuizen analyseert het huis grondig op vele punten.
 • Er wordt gekeken naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals de staat van het schilderwerk en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle documentatie en analyses met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Door deze inspectie krijg je een beeld van de de toestand van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €280 en €455.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Eppenhuizen plannen

Wil jij meteen een onderzoek laten doen naar de bouwtechnische staat van jouw appartement of van een woning die te koop staat? Profiteer dan van een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een uitgebreide inspectie van een woning. Middels deze keuring weet je de probleempunten van de woning. De inspecteur bekijkt o.a. de fundering en en de toepassingen van isolatie. Dan krijg je een indicatie van welke kosten er direct gemaakt moeten worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Ook krijg je meer helderheid over het onderhoud voor de lange termijn. Jij beslist zelf welk bedrijf de inspectie gaat uitvoeren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Denk aan een bouwkundig adviesbureau, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Eppenhuizen.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Vraag dan eens naar een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Tijdens het onderzoek van het woonobject geeft de bouwkundig inspecteur direct live mondeling uitleg van de bouwkundige onderdelen. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Via onze vergelijker tref je ook praktische gegevens over Goedkoopste bouwkundig rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Eppenhuizen

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Als eerste zoek je een expert die de technische keuring gaat doen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt kiezen uit verschillende architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Eppenhuizen (en de nabije regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Samen met de bouwkundig expert, de verkoper en / of eventueel de makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De expert checkt alles maar laat alles op z’n plek staan en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De ingenieur heeft hiervoor o.a. een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Resultaten doornemen

  In aansluiting op de keuring komt de bouwkundige over de brug met wat hij heeft gezien. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Op basis van het onderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. Daarin staat de conclusie van de observaties en achterstallige onderhoudspunten. Daarbij vind je hier een kostenindicatie om het huis in orde te maken.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Nu kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 liggen tussen de €275 en €465. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op verschillende aspecten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject hebben de meeste invloed. Ook waar de woning gelegen is beïnvloedt de prijs in verband met de reiskosten. Tevens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Kijk altijd goed naar hoe snel de keuring kan plaatsvinden, hoe uitgebreid de rapportage is en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit kent zijn weerslag in de totaalprijs. In het overzicht hieronder delen we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Eppenhuizen.

WoonobjectAantal m2Prijsberekening
Studio83 m2290 – €310
Rijwoning116 m2€360 – €380
Hoekpand143 m2€410 – €440
Geschakelde woning171 m2€455 – €495
Vrijstaand185 m2€510 – €560
Lijst met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk betrouwbare bouwkundigen in de omgeving

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Factoren die je zeker moet meewegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijzen, de oplevertermijn, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de lijst hierna overhandigen we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Eppenhuizen die je wellicht van dienst kunnen zijn bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of zoek adviesbureaus in Kantens, Toornwerd, Westerwijtwerd, Huizinge en Middelstum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-eppenhuizen-9996

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Aan de hand van een aankoopkeuring in Eppenhuizen onderzoekt een onafhankelijk expert het woonobject. Niet onverstandig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de staat van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonobject.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Advies over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een uitgebreide en deskundige keuring van een huis dat je wilt verkopen. Op deze manier geef je de aspirant koper informatie over onderhoudstoestand van de woning. Je speelt open kaart en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om kopers op de hoogte te brengen van de staat van jouw huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. Het bouwkundig adviesbureau bekijkt alle opleverpunten en kan je alles vertellen over regels en richtlijnen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €115 en €195.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De deskundige geeft ook een indicatie van de te verwachten kosten om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Groningen wordt uitgevoerd als je interesse hebt in een woning. Doorgaans vertonen de oudere huizen achterstallig onderhoud. Door te kiezen voor een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. In veel gevallen worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Ons advies: laat het doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Eppenhuizen). Worden er veel gebreken ontdekt? Op basis van de resultaten is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde woningschouw zonder verdere rapportage. Onder begeleiding van de bouwadviseur uit de gemeente Het Hogeland loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen m.b.t. de onderhoudssituatie van het huis. Eventuele zorgelijke constateringen worden meteen aangestipt. De ingenieur biedt ook een kostenoverzicht om deze problemen te verhelpen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de lage kosten en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie