Bouwkundige keuring Hidaard

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Hidaard inplannen is heel erg verstandig. Daarmee krijg je een goed beeld van de technische kwaliteit van de woning en krijg je duidelijkheid over de kosten om de gebreken op te lossen. Met deze informatie worden de onderhandelingen transparanter. Op www.bouwkeuringexpert.nl verzamelen wij nuttige info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de financiële aspecten en achterhaal je en tabel met bouwkundig adviseurs in Hidaard.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Hidaard inspecteert het huis grondig op vele punten.
 • De expert kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals onder andere de plafonds en en of er asbest aanwezig is.
 • In het bouwkundig rapport vind je alles wat je moet weten over de staat van de woning incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Met deze documenten krijg je meer duidelijkheid over de staat van de woning die je wilt kopen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €275 en €465.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Hidaard uitvoeren

Direct inzicht in de bouwkundige staat van een woonhuis of van een huis dat je misschien wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Aan de hand van deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Je kunt denken aan de kozijnen en en de staat van de CV-ketel. Hiermee achterhaal je welke kosten er gemaakt dienen te worden om de diverse problemen te verbeteren. Daarbij krijg je een idee van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de inspectie gaat uitvoeren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt terecht bij een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Hidaard.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in april 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij de analyse van het gebouw geeft de bouwkundig expert mondeling een toelichting van de bouwkundige onderdelen. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Plan het dan tegelijk in met een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons portaal lees je ook handige toelichtingen over Tarieven bouwkundige keuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Hidaard

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Selecteer een bouwkundige

  Allereerst moet je contact zoeken met een specialist die de keuring gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je hebt de keuze uit meerdere architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Hidaard (regio).

 2. De inspectie van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en / of eventueel de makelaar loop je alles in het huis na. De expert loopt alles na maar verplaatst geen inboedel en schroeft ook niks open. De ingenieur heeft hiervoor o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Direct na het onderzoek komt de bouwkundige over de brug met zijn oordeel. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met behulp van het woningonderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In deze documentatie is een beoordeling te vinden met de bevindingen en eventuele gebreken. Als bijlage vind je in het rapport een kostenoverzicht om het woonhuis te herstellen en/of renoveren.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen rond de €340 en €425. Het prijskaartje bestaat uit meerdere punten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) vormen voornamelijk de prijs. Ook de locatie van de woning beïnvloedt de prijs (met het oog op reiskosten). Bovendien komen we verschillen tegen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk goed naar levertermijn, de volledigheid van het rapport en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit alles bij elkaar bepaalt het kostenplaatje. In het overzicht hieronder vind je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Hidaard.

Type huis Aantal m2Geschatte kosten
Bovenwoning84 m2290 – €315
Rijtjeshuis110 m2€345 – €375
Hoekpand138 m2€420 – €430
Geschakelde woning165 m2€460 – €500
Villa180 m2€515 – €560
Lijst met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport april 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk tarieven van gespecialiseerde bouwkundigen in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderwerpen die van belang zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de tarieven, wachttijd, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de tabel hieronder bekijk je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Hidaard die je mogelijk kunt inschakelen voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in Reahûs, Itens, Easterein, Iens en Kûbaard.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-hidaard-8737

Informatie over aankoopkeuring

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Hidaard bekijkt een onpartijdige bouwkundig ingenieur het verblijf. Niet zo gek, zo krijg je goed inzicht in wat de staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Kiezen voor een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring betekent: een professionele en erkende analyse een woonobject dat je wilt verkopen. Hiermee geef je de kopende partij inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Je geeft volledige duidelijkheid en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als huiseigenaar is het wettelijk je plicht de koper goed in te lichten overde staat van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Informatie over de opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Met een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. Een bouwkundige loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet hoe het zit met de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De tarieven liggen tussen de €125 en €245.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning in kaart te brengen. Je krijgt nadere toelichting over de minimale investeringen om de woning toekomstbestendig te maken.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt in beeld wanneer je mogelijk een woning wilt kopen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op onderhoud problematiek. Aan de hand van de woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Meestal wordt de keuring uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. In veel gevallen worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Ons advies: laat het doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Hidaard). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door gebruik te maken van het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Minpunt is dat dit rapport het een en andere kost, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente Súdwest-Fryslân wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door gerelateerd aan onderhoudstoestand van de woning. Potentiële gebreken worden direct aangegeven. Deze inspecteur noemt ook een prijsindicatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie