Bouwkundige keuring Oosternieland

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Oosternieland uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Met behulp van de inspecteur krijg je een idee van de staat van de woning en kom je achter de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Door deze inzichten sta je sterker in de onderhandelingen. Via bouwkeuringexpert.nl tref je nuttige informatie over de verschillende keuringen, de onkosten en vind je een schema met bouwkundig adviseurs in Oosternieland.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Oosternieland bekijkt de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals o.a. het metselwerk en en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport omvat de informatie en conclusies van de inspecteur met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Op basis van deze analyse krijg je meer helderheid over de staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €270 en €495.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Oosternieland afspreken

Op korte termijn een analyse van de algehele staat van een gebouw of van een potentiële woning om aan te kopen? Overweeg dan een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Door deze keuring kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Je kunt denken aan de vloeren en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Tevens kom je er ook achter welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de geconstateerde issues op te pakken. Daarbij krijg je meer zekerheid over onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je mag zelf een partij kiezen die deze keuringen kan uitvoeren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig specialist, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Oosternieland.

Besparen op een bouwkeuring in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Overweeg dan een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het doornemen van het gebouw geeft de bouwkundige een mondelinge toelichting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Regel ook direct een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Je kunt zo veel geld besparen. Op deze website lees je ook aanvullende uitleg over Tarieven bouwkundige keuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Oosternieland

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Als eerste moet je contact zoeken met een expert die de keuring gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er zijn meerdere architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Oosternieland en omgeving.

 2. De analyse en keuring

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & makelaar van de verkopende partij wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De expert onderzoekt alles maar verplaatst niks en richt dus nooit schade aan. Hij of zij heeft hiervoor o.a. een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Bespreking resultaten

  Na afronding van de inspectie meldt de bouwkundige zijn beoordeling. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Middels de huisbeoordeling wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In dit stuk tref je een samenvatting van de staat van de woning en eventuele gebreken. Ook krijg je ook inzage in een kostenindicatie om het woonobject in orde te maken.

 5. Een bod uitbrengen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op basis van de resultaten kunnen de biedingen op de woning beginnen. Je kunt je bod verder toelichten met de aangetoonde gebreken. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De prijzen van een bouwrapport liggen tussen de €335 en €490. De totale prijs wordt vastgesteld op basis van allerlei punten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) zijn de belangrijkste. Ook de locatie van de woning is van invloed op de prijs (met het oog op reiskosten). Verder zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders. Kijk goed naar de oplevertermijn, hoe uitgebreid de rapportage is en naar reviews van andere klanten. Dit speelt mee in de pakketprijs. In de tabel hieronder delen we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Oosternieland.

Type huis GroottePrijsindicatie
Bovenwoning83 m2280 – €315
Tussenwoning113 m2€335 – €380
Hoekpand150 m2€400 – €440
Twee onder één kap174 m2€475 – €495
Herenhuis189 m2€515 – €555
Schema met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juli 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Zaken die van belang zijn bij het kiezen van een inspecteur: de prijzen, de snelheid, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de tabel hieronder verstrekken we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Oosternieland die je mogelijk kunt inschakelen voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Oudeschip, Roodeschool, Uithuizermeeden, Uithuizen en Eemshaven.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-oosternieland-9985

Aankoopkeuring uit laten voeren

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Aan de hand van een aankoopkeuring in Oosternieland bekijkt een onpartijdige bouwkundig ingenieur het verblijf. Een uitkomst, zo ontvang je betrouwbare details over wat de conditie van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Informatie over verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een gedegen review van een woonobject dat je in de verkoop wil doen. Daarmee verstrek je de benodigde info over de gebreken van de woning. Jij komt hiermee serieus over en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt heb je de plicht om de potentiële koper te informeren over de bouwkundige staat van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Middels een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig expert check alle opleverpunten en weet veel van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De prijzen liggen tussen de €110 en €200.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Waarom een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De deskundige geeft ook een indicatie van de te verwachten kosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Groningen is relevant wanneer je interesse hebt in een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerdere probleemgebieden. Met deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Doorgaans worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Je kunt dit het beste laten doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Oosternieland). Worden er veel gebreken ontdekt? Met de uitkomsten van het onderzoek is de prijs die je wilt betalen realistischer, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Het jammere is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een bouwtechnische schouw zonder rapport. Gezamenlijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Het Hogeland bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen met betrekking tot de bouwkundige staat van de woning. Potentiële acute situaties worden direct aangegeven. De ingenieur kent ongeveer de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie