Bouwkundige keuring Westendorp

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Westendorp inplannen kan veel meerwaarde bieden. Middels deze inspectie krijg je een goed beeld van de de onderhoudssituatieen kom je achter de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Zo sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op onze bouwkeuring-vergelijker bekijk je actuele informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de tarieven en tref je een schema met bouwkundig adviseurs in Westendorp.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Westendorp inspecteert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • De expert kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals bijvoorbeeld de sanitaire voorzieningen en of er sprake is van vocht in de woning.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met hierbij een kostenberekening.
 • Door deze inspectie krijg je een goed beeld van de de actuele situatie en staat van de woning die je wilt kopen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €350 en €395.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Westendorp afspreken

Direct een indicatie van de staat (en gebreken) van jouw appartement of van een woning die te koop staat? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Met deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Er wordt gekeken naar o.a. de kruipruimte en en de staat van de CV-ketel. Hiermee wordt het overzichtelijk welke kosten er bij komen kijken om de diverse problemen te verbeteren. In aanvulling daarop krijg je meer helderheid over het onderhoud voor de lange termijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die langskomt om deze keuring te doen. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig specialist, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Westendorp.

Besparen op een bouwkeuring in juni 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Laat je informeren over een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het doornemen van het gebouw geeft de bouwkundig adviseur een mondeling verslag aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je het energielabel weten? Plan het dan tegelijk in met een taxatie en/of energielabel check. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons portaal bekijk je ook nuttige uitleg over Goedkoopste bouwkundig rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Westendorp

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te starten moet je contact zoeken met een specialist die de woning gaat opnemen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt een aanvraag indienen bij allerlei architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Westendorp (en in de buurt).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of makelaar van de verkopende partij maak je een rondje door de woning. De bouwspecialist beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst niets en richt dus nooit schade aan. De inspecteur neemt altijd spullen mee zoals een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Conclusies doornemen

  Na afloop van de wooninspectie beschrijft de bouwkundigezijn bevindingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Gebaseerd op de woninganalyse stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In het verslag vind je een overzicht van de observaties en eventuele onderhoudspunten. Als bijlage bekijk je hier een lijst met kosten die nodig zijn om het object bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is de uitkomst positief? Met de uitkomsten van het onderzoek kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren rond de €320 en €410. De totaalprijs is gebaseerd op verschillende variabelen. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) spelen de grootste rol. Ook de plaats waar de woning staat beïnvloedt de prijs in verband met de reiskosten. Tevens zitten er forse prijsverschillen tussen de landelijke en regionale bureaus. Kijk goed naar de oplevertermijn, hoe uitgebreid de rapportage is en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Al deze punten kunnen invloed hebben op de uiteindelijke prijs. In de tabel hieronder vergelijk je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Westendorp.

WoonobjectGroottePrijsberekening
Bovenwoning99 m2280 – €330
Rijtjeshuis122 m2€345 – €370
Kopwoning131 m2€425 – €450
2-onder-1 kap165 m2€465 – €485
Landhuis179 m2€520 – €555
Schema met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk info van geschikte bouwkundigen in jouw woonplaats

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Factoren die je zeker moet meewegen bij het kiezen van een inspecteur: de tarieven, levertijd van de rapportage, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het schema hieronder bieden wij gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Westendorp die wellicht beschikbaar zijn voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Varsseveld, Wijnbergen, Braamt, Vethuizen en Azewijn.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-westendorp-7054

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Door middel van een aankoopkeuring in Westendorp bekijkt een neutrale bouwkundig ingenieur het woonhuis. Niet zo gek, zo krijg je goed inzicht in wat de staat van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een professionele en erkende analyse een woonobject dat je in de verkoop wil doen. Middels dit rapport bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je bent 100% transparant en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als eigenaar van een huis ben je wettelijk verplicht om kopers te voorzien van correctie informatie over de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Met een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig ingenieur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en zal zijn kennis delen over regels en richtlijnen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Kosten variëren tussen de €99 en €215.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een grondige en visuele inspectie van een woonobject. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Het rapport beschrijft de noodzakelijke investeringen om de woning toekomstbestendig te maken.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland is relevant op het moment dat je mogelijk een woning wilt kopen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerder onderhoudsproblemen. Dankzij zo’n woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Dikwijls wordt het pas in gang gezet zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. In veel gevallen worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Je kunt dit het beste laten doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Westendorp). Worden er veel gebreken ontdekt? Geholpen door het rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Houd er rekening mee dat dit rapport het een en andere kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Tegelijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Oude IJsselstreek loop je door de woning. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen met betrekking tot de staat van de woning. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden direct aangegeven. Deze inspecteur weet vaak een richtprijs van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de lage kosten en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie