Bouwkundige keuring Elst

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Elst laten doen is zeker iets om te overwegen. Hiermee krijg je op hoofdlijnen een beeld van de bouwkundige staat van het huis en krijg je duidelijkheid over de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Op basis daarvan creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op ons woonplatform bekijk je aanvullende info over hoe je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en verstrekken we een schema met bouwkundig adviseurs in Elst.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Elst analyseert het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • De expert kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals onder andere het dak, dakpannen of er sprake is van vocht in de woning.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Door deze inspectie krijg je een goed beeld van de de status van de woning waar je interesse in hebt.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €340 en €440.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Elst plannen

Heel snel meer info over de bouwkundige staat van je woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Dankzij deze analyse weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de kruipruimte en en de staat van eventuele schuren en garages. Ook achterhaal je welke kosten er gemaakt moeten worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. In aanvulling daarop krijg je een overzicht van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Er is een vrije keuze voor een deskundige die langskomt om deze keuring te doen. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Ondernemingen als o.a. een bouwkundige, een architect, een bouwpartij of taxateur in Elst.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Laat je informeren over een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het doorlopen van het woonhuis geeft de bouwkundig specialist direct live mondeling uitleg aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of de energieprestaties? Plan dan ook meteen een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit bespaart veel geld. Op ons portaal lees je ook handige uitleg over Vragen over bouwkundige keuringen.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Elst

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Ten eerste zoek je een specialist die de technische keuring gaat doen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt kiezen uit verschillende architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Elst en omgeving.

 2. Woninginspectie

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of de aan- of verkoopmakelaar loop je alles in het huis na. De expert analyseert alles maar laat alles netjes op de plek staan en schroeft ook niks open. De ingenieur beschikt doorgaans over een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na de keuring beschrijft de bouwkundigewat hij heeft gezien. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Geleid door de woninganalyse krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In deze documentatie staat de conclusie van de bevindingen en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Tevens staat in het document een overzicht van de herstelkostenom het woonhuis in orde te maken.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Op basis van de resultaten kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Zijn de resultaten nog niet bekend? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen rond de €350 en €475. Het kostenplaatje wordt vastgesteld op basis van meerdere factoren. De inhoud en oppervlakte van het woonobject hebben de meeste invloed. Ook de locatie van de woning heeft een effect op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Verder zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk altijd goed naar de levertijd, de deskundigheid en ervaring van de expert en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit kent zijn weerslag in het totale tarief. In het bijgesloten overzicht berekenen we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Elst.

Soort woningWoonoppervlakGeschatte kosten
Bovenwoning86 m2295 – €305
Tussenwoning119 m2€335 – €375
Kopwoning126 m2€415 – €430
Twee onder één kap159 m2€450 – €505
Landhuis190 m2€510 – €560
Lijst met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk en vergelijk goede bouwkundigen in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Zaken die je zeker moet meewegen bij het kiezen van een inspecteur: de uurtarieven, levertijd van de rapportage, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de figuur hieronder tref je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Elst die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Wamel, Beneden-Leeuwen, Boven-Leeuwen, Puiflijk en Afferden.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-elst-6660

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Elst analyseert een onpartijdige deskundige het woonobject. Niet zo gek, zo krijg je inhoudelijke info over wat de huidige staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door middel van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over de woning die je misschien wilt kopen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een objectieve beoordeling van een huis dat je in de verkoop wil doen. Daarmee verschaf je potentiële kopers inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar gedegen te informeren inzake de staat van jouw huis.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Middels een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. Een bouwkundige check alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met het bouwbesluit. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Tarieven variëren tussen de €99 en €190.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De bouwspecialist calculeert tevens de herstelkosten die nodig zijn om de woning op te knappen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland laat je meestal uitvoeren in het geval je een nieuwe woning gaat kopen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerder onderhoudsproblemen. D.m.v. een woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Tevens worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Dit wordt doorgaans gedaan voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Elst). Worden er veel gebreken ontdekt? Geholpen door het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Minpunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw van de woning zonder verslaglegging. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Overbetuwe doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling aangaande de staat van het huis. Mogelijke gebreken worden dan direct gesignaleerd. Deze inspecteur weet vaak ook de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de betaalbaarheid en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie