Bouwkundige keuring Den Andel

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Den Andel regelen is heel erg verstandig. Zo wordt je een duidelijk beeld verschaft over de eventuele gebreken en problemen en krijg je meer inzicht in de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Zo sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op onze bouwkeuring-vergelijker bekijk je informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en bieden we de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Den Andel.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Je bouwkundig inspecteur in Den Andel controleert het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • De ingenieur kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals de staat van de kozijnen, het schilderwerk en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle bevindingen van de deskundige inclusief een kostenplaatje.
 • Op die manier krijg je een helder beeld van de gesteldheid van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €320 en €480.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Den Andel uitvoeren

Behoefte aan een onderzoek laten doen naar de bouwtechnische staat van een gebouw of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Dan heb je behoefte aan een voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Met deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de ventilatie en en de staat van eventuele schuren en garages. Zo wordt het overzichtelijk welke kosten er bij komen kijken om de verschillende problemen op te lossen. In aanvulling daarop krijg je een idee van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat langskomt om deze keuring te doen. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Onder andere een bouwkundig ingenieur, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Den Andel.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Probeer dan een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij de analyse van het woonhuis geeft de bouwkundig ingenieur een mondelinge toelichting van de bouwkundige onderdelen. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Plan het dan tegelijk in met een taxatie of een energielabel aanvraag. Dit scheelt veel geld. Via onze vergelijker lees je ook aanvullende toelichtingen over Tarieven bouwkundige keuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Den Andel

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Als eerste zoek je een specialist die de woning gaat onderzoeken. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt kiezen uit allerlei architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Den Andel en omgeving.

 2. De keuring van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of eventueel de makelaar loop je hele woning door. De bouwspecialist analyseert alles maar verplaatst geen inboedel en hakt niks open. De specialist beschikt doorgaans over een spiegel of vochtmeter.

 3. Bespreking resultaten

  Meteen na de woninganalyse meldt de bouwkundige zijn bevindingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van de inspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In dit document staat de conclusie van de waarnemingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Als bijlage staat in het document een overzicht met de kosten om de woning weer in goede staat te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelkosten. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport in 2024 variëren rond de €285 en €385. Het prijskaartje is gebaseerd op verschillende punten. De oppervlakte en de inhoud van de woning zijn de belangrijkste. Ook de regio is van belang wanneer er reiskosten worden berekend. Daarbij zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Zaken waar je op moet letten zijn hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit alles bij elkaar bepaalt de totaalprijs. In het schema hieronder vind je overzichtelijk de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Den Andel.

Type huis WoonoppervlakPrijsindicatie
Appartementje89 m2295 – €310
Rijwoning102 m2€335 – €380
Hoekwoning131 m2€415 – €430
Geschakelde woning155 m2€455 – €480
Villa187 m2€520 – €535
Schema met kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk betrouwbare bouwkundigen in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Dingen die belangrijk zijn wanneer je een inspecteur kiest: de geschatte kosten, levertijd van het rapport, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de lijst hierna vind je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Den Andel die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Rasquert, Tinallinge, Baflo, Borgsweer en Termunterzijl.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-den-andel-9956

Voordelen van een aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Den Andel onderzoekt een onafhankelijk specialist het verblijf. Een aanrader, zo ontvang je betrouwbare details over wat de conditie van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een objectieve beoordeling van een pand dat jij wil verhuren. Op basis daarvan geef je de kopende partij inzicht in de staat van de woning. Je speelt open kaart en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je wekt daarmee vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningverkoper heb je de plicht om de mogelijke koper te informeren over de staat van het huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Met behulp van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwadviseur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet precies hoe het zit met het bouwbesluit. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Tarieven variëren tussen de €100 en €200.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van het huis inzichtelijk te maken. Het rapport beschrijft de te verwachten kosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Groningen laat je meestal uitvoeren op het moment dat je mogelijk een woning wilt kopen. Doorgaans vertonen de oudere huizen verschillende gebreken. Door gebruik te maken van de woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Doorgaans worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Wij adviseren om dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Den Andel). Mankeert er het nodige aan de woning? Geholpen door het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het jammere is dat je wel kosten maakt voor het rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring betekent een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Begeleid door de bouwkundig specialist uit de gemeente Het Hogeland wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door gerelateerd aan de actuele staat waarin de woning verkeert. Mogelijke zorgelijke constateringen worden dan direct gesignaleerd. De ingenieur weet vaak een richtprijs aangaande noodzakelijk herstelwerk. Pluspunt van de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie