Bouwkundige keuring Baflo

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Baflo regelen is dan zeer verstandig. Daarmee krijg je een concreet beeld van de staat en waarde van de woning en krijg je een beeld van de kosten om het huis in goede staat te brengen. Zo kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op www.bouwkeuringexpert.nl verzamelen wij aanvullende info over de verschillende keuringen die er zijn, de financiële aspecten en verschaffen we een overzicht met bouwkundig adviseurs in Baflo.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Baflo benadert het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Deze persoon kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals onder andere de vloerconstructies en en de staat van de CV-ketel.
 • In het bouwkundig rapport vind je alles wat je moet weten over de staat van de woning incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Op basis van deze analyse krijg je meer helderheid over de onderhoudsstatus van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €270 en €375.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Baflo plannen

Op korte termijn een onderzoek laten doen naar de staat (en gebreken) van een gebouw of van een potentiële woning om aan te kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Door deze analyse kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Denk aan het stucwerk en en de onderhoudsstaat van de keuken. Hiermee weet je welke kosten noodzakelijk zijn om mogelijke gebreken op te lossen. In aanvulling daarop krijg je meer helderheid over het onderhoud voor de lange termijn. Je mag zelf een partij kiezen die de inspectie gaat uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Baflo.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juni 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het bekijken van het huis geeft de bouwadviseur een mondelinge samenvatting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je het energielabel weten? Plan het dan tegelijk in met een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons portaal lees je ook aanvullende toelichtingen over Verkoop woningkeuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Baflo

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Allereerst neem je contact op met een specialist die de woning gaat onderzoeken. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt een aanvraag indienen bij een aantal architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Baflo (en in de buurt).

 2. Woninginspectie

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij & de aan- of verkoopmakelaar maak je een rondje door de woning. De expert onderzoekt alles maar verplaatst niets en maakt niets open. De expert neemt altijd spullen mee zoals een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Resultaten bespreking

  Na afronding van de keuring deelt de bouwkundige zijn observaties. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van de inspectie ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In dit document staat de conclusie van de bevindingen en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Ook staat in het document een lijst met kosten die nodig zijn om het woonhuis te herstellen en/of renoveren.

 5. Bod voorbereiden

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op dat moment kun je beginnen met je openingsbod. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelkosten. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De prijzen van een bouwrapport schommelen tussen de €295 en €455. De uiteindelijke prijs hangt af van een aantal factoren. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de regio beïnvloedt de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Eveneens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Bekijk vooral goed hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit heeft allemaal invloed op de uiteindelijke prijs. In de onderstaande tabel vergelijk je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Baflo.

WoonobjectOppervlakteGeschatte prijs
Studio76 m2295 – €320
Tussenwoning115 m2€335 – €380
Hoekpand128 m2€405 – €450
Twee onder één kap171 m2€460 – €490
Vrijstaand183 m2€505 – €560
Schema met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk betrouwbare bouwkundigen in jouw woonplaats

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderdelen die je moet afwegen bij het kiezen van een inspecteur: de uurtarieven, de levertijd, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de lijst hierna verstrekken we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Baflo die je mogelijk kunt inschakelen voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Borgsweer, Termunterzijl, Termunten, Woldendorp en Wagenborgen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-baflo-9953

Kiezen voor een aankoopkeuring

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Aan de hand van een aankoopkeuring in Baflo analyseert een neutrale specialist het huis. Niet onverstandig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de status van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Regel online een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een professionele en erkende analyse een woning dat je wilt verkopen. Op die manier geef je de andere partij inzicht in de staat van de woning. Jij komt hiermee serieus over en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als verkopende partij is het verplicht om de kopende partij te voorzien van correctie informatie over de staat van het huis.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Door te kiezen voor een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. Het bouwkundig adviesbureau bekijkt alle opleverpunten en is op de hoogte van de regels en normen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De tarieven schatten we in tussen €100 en €210.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. De inspecteer berekent ook de benodigde kosten om de woning op te knappen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Groningen is relevant als je een ander huis gaat aanschaffen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op achterstallig onderhoud. Door gebruik te maken van de woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Vaak worden de uitslagen van de keuring in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Ons advies: laat het doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Baflo). Is er veel onderhoud nodig? Door middel van dit rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Het jammere is dat dit rapport het een en andere kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Het Hogeland loop je hele woning door. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen met betrekking tot de actuele staat waarin de woning verkeert. Eventuele problemen worden direct benoemd. Deze inspecteur verstrekt ook een kleine calculatie om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie