Bouwkundige keuring Rasquert

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Rasquert laten uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Met behulp van de inspecteur krijg je een idee van de huidige staat van het huis en inzage in de kosten om het object in goede staat te brengen. Zo is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op deze website bekijk je informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de tarieven en tref je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Rasquert.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Rasquert controleert het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals bijv. de kozijnen en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • Het bouwkundig rapport omvat alles wat je moet weten over de staat van de woning met hierbij een kostenberekening.
 • Door deze inspectie weet je alles over de huidige staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit is een keuring soms verplicht.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €290 en €490.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Rasquert uitvoeren

Op korte termijn duidelijkheid over de staat (en gebreken) van een woonhuis of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Kies dan voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Aan de hand van deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Denk aan het metselwerk en en of er lekkages zijn. Dan kom je er achter welke investeringen nodig zijn om de woning te herstellen en te verbeteren. Daarbij krijg je meer helderheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de inspectie gaat uitvoeren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwadviseur, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Rasquert.

Een extra voordelige bouwkeuring in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Vraag dan eens naar een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Tijdens het onderzoek van het appartement geeft de bouwkundige snelle en concrete adviezen van alle bouwkundige aspecten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Combineer het dan met een taxatie en/of energielabel check. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook aanvullende gegevens over Veelgestelde vragen.

Bouwkundige keuring regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Rasquert

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Ten eerste moet je een specialist zoeken die de keuring gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt kiezen uit verschillende architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Rasquert (en de nabije regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Begeleid door de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en/of wellicht een makelaar maak je een rondje door de woning. De deskundige beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen huisraad en er worden geen betimmeringen verwijderd. Hij of zij gebruik vaak een spiegel of vochtmeter.

 3. Conclusies doornemen

  In aansluiting op de huisbeoordeling omschrijft de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Op basis van de huisbeoordeling krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit document staat de conclusie van de waarnemingen en eventuele gebreken. Daarnaast staat in het document een kostenberekening om het woonobject te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Op basis van de resultaten kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Kies er dan voor dit te benoemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen rond de €310 en €490. De prijs wordt vastgesteld op basis van verschillende aspecten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) hebben de meeste invloed. Ook de plaats waar de woning staat heeft invloed wanneer er reiskosten worden berekend. Eveneens komen we verschillen tegen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Bekijk vooral goed de levertijd, hoe uitgebreid de rapportage is en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de uiteindelijke prijs. In het schema hieronder delen we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Rasquert.

Soort huisGrootteGemiddelde tarief
Bovenwoning77 m2280 – €315
Rijwoning113 m2€360 – €370
Hoekwoning147 m2€400 – €435
Twee onder één kap157 m2€460 – €500
Villa181 m2€525 – €550
Opsomming met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vraag prijzen op bij geschikte bouwkundigen in jouw woonplaats

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Zaken waar je oog op moet houden wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de uurtarieven, de oplevertermijn, en welke instrumenten worden er gebruikt. In het schema hieronder vind je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Rasquert die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Tinallinge, Baflo, Borgsweer, Termunterzijl en Termunten.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-rasquert-9955

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Door middel van een aankoopkeuring in Rasquert checkt een neutrale bouwkundig ingenieur het woonobject. Slim, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de gesteldheid van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Waarom een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring betekent: een uitgebreide en deskundige keuring van een woning dat je wilt verkopen. Op basis daarvan verstrek je de benodigde info over de bouwkundige staat van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je wekt daarmee vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningeigenaar ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper op de hoogte te brengen van de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Door gebruik te maken van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. Het bouwkundig adviesbureau loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en zal zijn kennis delen over bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De kosten liggen tussen de €115 en €250.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning te controleren. Het rapport beschrijft de kosten die gemaakt moeten worden om de woning toekomstbestendig te maken.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Groningen is relevant zodra jij een nieuwe woning gaat kopen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op diverse problemen. Aan de hand van de woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd voordat het openingsbod wordt gedaan. Ook worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Normaal doet men dit voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Rasquert). Worden er veel gebreken ontdekt? Geholpen door het rapport kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Minpunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Onder begeleiding van de bouwkundig adviseur uit de gemeente Het Hogeland loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen met betrekking tot de gebreken van de woning. Mogelijke acute situaties worden dan direct gesignaleerd. De deskundige geeft ook een schatting van de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is het gunstige tarief en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie