Bouwkundige keuring Koedijk

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Koedijk laten uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Hiermee wordt je een duidelijk beeld verschaft over de bouwkundige staat van het huis en krijg je duidelijkheid over de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Met deze informatie kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op www.bouwkeuringexpert.nl tref je alle benodigde informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de financiële aspecten en verstrekken we de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Koedijk.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Koedijk benadert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • De ingenieur kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals bijv. de riolering en of er houtrot is.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Door deze inspectie krijg je inzicht in de de status van de woning waar je interesse in hebt.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €280 en €375.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Koedijk laten uitvoeren

Op korte termijn meer info over de technische kwaliteit een woonobject of van een huis waar je interesse in hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Aan de hand van deze analyse weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de riolering en en of er lekkages zijn. Daarbij achterhaal je welke investeringen nodig zijn om de geconstateerde issues op te pakken. Ook krijg je meer helderheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die langskomt om deze keuring te doen. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig adviesbureau, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Koedijk.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juli 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Vraag dan eens naar een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het doornemen van het woonobject geeft de bouwkundig inspecteur gelijk mondeling zijn bevindingen door aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Combineer het dan met een woningtaxatie en/of energielabel check. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons portaal tref je ook praktische informatie over Direct bouwkundig rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Koedijk

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst zoek je een deskundige die de technische keuring gaat doen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je hebt de keuze uit uiteenlopende architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Koedijk en omgeving.

 2. De technische keuring

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en/of makelaar van de verkopende partij loop je alles in het huis na. De bouwexpert bekijkt alles maar verplaatst geen meubels en er worden geen betimmeringen verwijderd. De specialist gebruik vaak een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Bespreking resultaten

  Direct na de huisbeoordeling deelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Op basis van de huisbeoordeling krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In het verslag staat de conclusie van de waarnemingen en de geconstateerde gebreken. Daarbij vind je daar een kostenberekening om de woonruimte te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op dat moment kun je beginnen met je openingsbod. Hierbij houdt je rekening met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Wacht je nog op de uitkomsten? Dan zou je dit kunnen opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 liggen tussen de €310 en €470. De uiteindelijke prijs bestaat uit meerdere variabelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) zijn de belangrijkste. Ook de plaats waar de woning staat is van invloed op de prijs vanwege de reiskosten. Daarbij zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Overweeg factoren zoals levertijd van het rapport, de volledigheid van het rapport en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit speelt mee in het kostenplaatje. In de bijgaande tabel vind je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Koedijk.

Soort huisAantal m2Geschatte kosten
Bovenwoning78 m2€290 – €330
Rijwoning124 m2€345 – €380
Hoekpand146 m2€415 – €435
Geschakelde woning171 m2€475 – €495
Landhuis197 m2€505 – €545
Tabel met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juli 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk info van erkende bouwkundigen werkzaam in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Onderwerpen die je moet afwegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de kosten, wachttijd, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de lijst hierna vind je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Koedijk die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Oudorp, Den Hoorn, De Koog, De Cocksdorp en De Waal.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-koedijk-1832

Waarom een aankoopkeuring?

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Koedijk bekijkt een onafhankelijk partij de potentiële woning. Ideaal, zo krijg je goed inzicht in wat de status van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

verkoopkeuring voor een woning

Een verkoopkeuring is een gedegen review van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je te koop wilt aanbieden. Daarmee geef je de aspirant koper informatie over de bouwkundige staat van de woning. Je speelt open kaart en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper te voorzien van correctie informatie over onderhoudstoestand van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Dankzij een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundige loopt de hele woning door (opleverpunten) en past zijn vaardigheden toe rondom regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Prijzen variëren tussen de €110 en €250.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning te controleren. De inspecteer berekent ook een prijsindicatie van de onderhoudskosten om de woning op te knappen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland komt in beeld in het geval je een bod wilt uitbrengen op een woning. Vooral bij oudere woningen heb je kans op onderhoud problematiek. Door middel van deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Tevens worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Dit wordt doorgaans gedaan alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Koedijk). Worden er veel gebreken ontdekt? Op basis van het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Minpunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een woningschouw zonder verdere rapportage. Onder begeleiding van de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Langedijk wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door gerelateerd aan de staat van de woning. Potentiële problemen komen meteen aan het licht. De ingenieur noemt ook een prijsindicatie van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie