Bouwkundige keuring Vierhuizen

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Vierhuizen inplannen kan veel onzekerheid wegnemen. Door middel van deze analyse zal je veel inzicht krijgen over de staat van de woning en krijg je meer inzicht in de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Door deze inzichten worden de onderhandelingen transparanter. Op www.bouwkeuringexpert.nl verzamelen wij alle benodigde info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de onkosten en bekijk je en tabel met bouwkundig adviseurs in Vierhuizen.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Vierhuizen benadert de woning middels een uitgebreide checklist.
 • De expert kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals de staat van de algehele kavel en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • In het bouwkundig rapport tref je alles wat je moet weten over de staat van de woning met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je meer duidelijkheid over de status van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €335 en €375.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Vierhuizen regelen

Wil je snel een indicatie van de technische kwaliteit jouw eigen woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Middels deze keuring weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de kruipruimte en en of er asbest aanwezig is. Hiermee wordt het overzichtelijk welke extra kosten er gemaakt gaan worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Voorts krijg je meer helderheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die deze keuringen kan uitvoeren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Je kunt denken aan een bouwkundig expert, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Vierhuizen.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juli 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Ga dan voor een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Tijdens het onderzoek van het appartement geeft de bouwadviseur een mondelinge samenvatting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Je kunt het dan ook combineren met een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons platform lees je ook aanvullende informatie over FAQ.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Vierhuizen

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst moet je een expert hebben die het huis gaat inspecteren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er bestaan verschillende architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Vierhuizen en omgeving.

 2. Woninginspectie

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkoper en/of de verkoopmakelaar loop je alles in het huis na. De bouwspecialist onderzoekt alles maar laat alles netjes op de plek staan en maakt geen schade. Hij of zij gebruik vaak een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Conclusies doorspreken

  In aansluiting op de woninganalyse beschrijft de bouwkundigewat hij heeft gezien. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Het bouwkundig rapport

  Aan de hand van de inspectie krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. Hierin is een beoordeling te vinden met de waarnemingen en de geconstateerde gebreken. Daarbij staat in het document een kostenberekening om het huis weer in goede staat te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Met het rapport in je broekzak kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak bij de onderhandeling gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Is het rapport nog niet officieel? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren rond de €340 en €430. Het prijskaartje wordt vastgesteld op basis van diverse facetten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) zijn de belangrijkste. Ook de woonplaats heeft een effect op de prijs in verband met de reiskosten. Tevens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Neem zaken in overweging zoals de snelheid, welke instrumenten er gebruikt worden en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit heeft allemaal invloed op de pakketprijs. In de bijgaande tabel bekijk je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Vierhuizen.

Soort huisWoonoppervlakGemiddelde onkosten
Studio88 m2€300 – €320
Rijtjeshuis105 m2€350 – €375
Kopwoning136 m2€400 – €445
Twee onder één kap173 m2€450 – €485
Landhuis181 m2€520 – €555
Overzichtmet kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vind professionele bouwkundigen bij jou in de buurt

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor het uitvoeren van een technische keuring? Zaken waar je op moet letten wanneer je een inspecteur kiest: de prijsverwachting, levertermijn, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de tabel hieronder tref je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Vierhuizen die je mogelijk kunt inschakelen voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Zoutkamp, Houwerzijl, Ulrum, Westernieland en Pieterburen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-vierhuizen-9975

Aankoopkeuring voor een woonobject

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Middels een aankoopkeuring in Vierhuizen bekijkt een neutrale ingenieur het woonhuis. Niet zo gek, want zo weet je precies wat de onderhoudsstatus van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Middels een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Waarom een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring is een inspectie van een pand dat je te koop wilt aanbieden. Op basis daarvan geef je de aspirant koper informatie over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je speelt open kaart en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningbezitter heb je de taak om kopers gedegen te informeren inzake de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? A.d.h.v. een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwadviseur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet hoe het zit met de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundige staat aan jouw kant en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De kosten liggen tussen de €115 en €230.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van de woning in te schatten. Daarbij geeft het inzicht in de noodzakelijke investeringen om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Groningen is relevant op het moment dat je een nieuwe woning gaat kopen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben meerder onderhoudsproblemen. Door middel van deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Evenzeer worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Wij adviseren om dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Vierhuizen). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van het rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Waar je op moet letten is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw van de woning zonder verslaglegging. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Het Hogeland loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen met betrekking tot onderhoudstoestand van de woning. Eventuele acute situaties worden meteen aangestipt. De expert kent ongeveer de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en de snelheid.

Plaats een reactie